SOLERAT Jel

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Mepiramin Maleat, Lidokain hidroklorür, Dekspantenol’dür. SOLERAT Jel, deriye sürüldüğünde bölgesel olarak iltihap, alerji ve kaşıntıyı gideren, bölgesel uyuşma sağlayan (lokal anestezik) bir ilaçtır. SOLERAT, kurdeşen, kaşıntı, böcek ısırması (sivrisinek ısırmaları, arı sokması gibi), güneş yanıkları ve hafif yanıklarda etkilenen bölgeyi iyileştirmek, ağrıyı ve kaşıntıyı gidermek için kullanılır.

SOLERAT Jel Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. SOLERAT, kurdeşen, kaşıntı, böcek ısırması (sivrisinek ısırmaları, arı sokması gibi), güneş yanıkları ve hafif yanıklarda kullanılır.
  3. İltihaplı yaralarda, açık yaralar ve iltihaplı deri enfeksiyonlarında  ve bulaşıcı deri hastalıklarında kullanmayınız.
  4. Kaşıntıyı , acıyı hafifletmek veya cildi uyuşturmak için gerekli olan en az miktarı kullanınız.
  5. •7 günden fazla kullanmayınız. 7 günün sonunda şikayetlerinizde bir azalma görülmez ya da daha da artarsa doktorunuza başvurunuz.
  6. Ağız, burun, kulak ve anüs içinde oluşan deri döküntüleri ve egzamalarda kullanmayınız.
  7. Kesik, şişmiş veya hasar görmüş ciltlere uygulamayınız
  8. Gözlerinize temasından kaçınınız. Teması halinde bol su ile yıkayınız.
  9. •2 yaşından küçük çocuklarda doktora danışmadan kullanılmamalıdır.
  10. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

SOLERAT Jel’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Jeli uygulayacağınız bölgenin temiz olmasına dikkat ediniz. Parmak ucuyla ucuyla tedavi edilecek bölgeye ince bir tabaka halinde sürünüz ve hafifçe ovunuz. Üzerini kesinlikle kapatmayınız.
  3. Günde birkaç kez sürülebilir
  4. SOLERAT, 7 günden daha uzun süre kullanılmamalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İlacın kullanımına bağlı yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir

 

İlaç Etken Maddesi: Mepiramin Maleat, Lidokain hidroklorür, Dekspantenol
İlaç Marka İsmi: SOLERAT %5+%1,5+%1,5 JEL
Sırasıyla DERMATOLOJİKLER, ANTİPRÜRİTİKLER, Topikal antihistaminikler ve mepiramin maleat + lidokain hidroklorür+ dekspantenol olarak sınıflandırılmış şekilde, D04AA02  ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini VEM İLAÇ San. ve Tic. A.Şti  yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. SOLERAT Jel prospektüsü, kullanım talimatı ve SOLERAT ‘a ait kısa ürün bilgileri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen (yan) etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler)  Pdf belgeleri

SOLERAT’a ait kullanma talimatı, prospektüs ve kısa ürün bilgileri


SOLERAT'a ait kullanma talimatı, prospektüs

SOLERAT 'a ait kısa ürün bilgileri

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir