Sefklav 250/62.5 mg Efervesan Tablet

Endikasyon Bilgisi :

Sefklav 250/62.5 mg Efervesan Tabletin etken maddesi bir bakteri öldürücü olan sefaklor (250 mg) ile sefaklorun bakterisit etkisini güçlendirici bir madde olan Potasyum Klavulanat (62.5 mg) tır. Sefklav, bakteri  kökenli pnömoni-akciğer iltihabı, akut otitis media, farenjit, yutak enfeksiyonu, tonsillit, idrar yolları, idrar torbası, böbrek enfeksiyonu, Neisseria gonorrhoeae’ adlı bakterinin sebep olduğu bel soğukluğu, rahim ağzı iltihabında ve yumuşak dokunun (apse-çıban-selülit-enfekte olmuş sivilce, yara) iltihabi durumlarında kullanılan antibiyotik bir ilaçtır.

 

Sefklav 250/62.5 mg Efervesan Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. Sefklav kullanırken ishal geliştiyse hekiminiz önermedikçe ishal kesici herhangi bir ilaç kullanmaktan kaçınınız. Çünkü aşırı sulu ishal bağırsaklarınızda yeni başlayan bir enfeksiyonun habercisi olabilir.  Şayet kanlı veya aşırı sulu ishaliniz varsa derhal hekiminizle irtibata geçiniz.
  2. Sefklav mide asidi giderici ilaçlar, ülser ilaçları, idrar sökücüler, probenisid içeren ilaçlar, Aminoglikozidler (antibiyotikler) ile aynı zamanda kullanılmamalıdır.
  3. Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için  Sefklav Efervesan Tableti her gün günün aynı saatlerinde atlamadan kullanmaya özen gösteriniz.
  4. Crohn veya ülseratif kolit hastalığınız ya da ağır böbrek rahatsızlığınız varsa; dozaj ayarlamasına gereksinim duyulabilir. Bu konuyu Sefklav ilaçla tedaviye başlamadan önce muhakkak hekiminize anlatınız.
  5. Sefklav virüslerin yol açtığı gribal enfeksiyonlarda fayda göstermez.
  6. Süt verme döneminde emziren annelerde ve hamilelerde hekim önerisi olmadıkça Sefklav kullanılmaz.
  7. Sefklav kullanmaya başladıktan hemen sonra kendinizi iyileşmiş hissedebilirsiniz. Hekiminizin reçetenizde öngördüğü kullanma süresini dikkate almalısınız. Çünkü, enfeksiyon oluşturan bakteriler vücutta tamamen bitmeden de iyileşme belirtilerinde artış olabilir.

 

Sefklav 250/62.5 mg Efervesan Tablet’ in kullanım Şekli:

—Sefklav ilacı kullanırken hekiminizin direktiflerini dikkatle yerine getiriniz. Hekim önerisinden daha eksik veya fazla miktarda ve sürede kullanıldığında hastalığınızda bir iyileşme sağlanmaz, aksine hayati tehlikeye varabilecek ölçüde sağlığınıza ciddi zararları olur.
—İlacın her bir dozu yeterli miktarda suda çözündürülerek, içilir.
—8 saatlik aralar ile enfeksiyonun hafif veya ağır oluşuna bağlı olarak yarım veya bir efervesan tablet şeklinde kullanılabilir.

 

Sefklav 250/62.5 mg Efervesan Tablet Yan Etkileri :

 

—Hafif ishal, gaz, mide bulantısı ilaca bağlı yaygın rastlanan yan etkilerdir.

—Halsizlik, bilinç bulanıklığı, ciltte döküntülü kaşıntı, aşırı sulu ishal, genital bölgede akıntı, kas ve eklemlerde ağrı, yüksek ateş, kalp ritminde artış, çarpıntı, genital bölgede akıntı ilacın çok nadir görülen yan etkileridir. Bu yan etkilerden biri görüldüğünde ilacın kullanımını kesip, derhal hekiminizi arayınız.

—Sefklav kullanımının ardından boğaz, yüz, dudaklar veya dilde şişkinlik, düşük tansiyon, karın ağrısı, nefes darlığı, üritker  gibi alerjiyi işaret eden belirtileri kendinizde görürseniz,  acilen bir sağlık kuruluşuna gidiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Sefaklor, Potasyum Klavulanat
İlaç Marka İsmi: Sefklav 250/62.5 mg Efervesan Tablet

Sefklav 250/62.5 mg Efervesan Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir