RUPAX 10 mg Tablet

Rupatadin Fumarat adlı etken maddeyi içinde bulunduran RUPAX 10 mg Tablet, sırasıyla; Solunum Sistemi, Sistemik Antihistaminikler, Diğer Sistemik Antihistaminikler ve Rupatadin şeklinde sınıflandırılmış olup, R06AX28 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz RUPAX, PHARMACTİVE İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür .

RUPAX için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, RUPAX ne ilacıdır; RUPAX’a başlamadan önce uyulması gerekenler,  RUPAX dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; RUPAX kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi RUPAX tablet ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

RUPAX 10 mg Tablet’e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

daha sonra girilecek

RUPAX 10 mg Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

daha sonra girilecek

RUPAX tablet, kronik kurdeşen; kurdeşenin sebep olduğu kaşıntı ve şişlik;  alerjik kaşıntılar; alerjik diğer deri hastalıkları; mevsimsel (saman nezlesi) veya yıl boyu süren alerjik nezle belirtileri olan gözlerde ve burunda kaşıntı, gözlerde sulanma, hapşırma ve burun akıntısı gibi alerjik belirtilerin tedavisinde; antihistaminik

Doz: RUPAX, 12 yaş üstü ergen ve yetişkinler günde 1 kere 1 tablet (tok ya da aç karnına)

Kontrendikeleri: 12 yaşından küçükte, aşırı duyarlılıkta

RUPAX, hamilelikte C kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekimle görüşmeden kullanmayınız.

Etkileşim : RUPAX eritromisin, ketokonazol etken maddeli ilaçlar ve greyfurt ile beraber kullanılmamalı.

RUPAX alırken şiddetli karın ağrısı, nefes almada güçlük, yüzde, dudaklarda, dil ve boğazda şişme gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

Yan etki: Baş dönmesi, yorgunluk, uyuklama, baş ağrısı, ağız kuruluğu ve asteni RUPAX’ın yaygın yan etkileridir.

RUPAX da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz RUPAX’ı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. RUPAX’ı size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. RUPAX tablet kullanımı yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir