ROMEZON DR 1 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Prednizon’ dur.  ROMEZON DR 1 mg Tablet, vücutta iltihaba/yangıya sebep olan maddelerin salınmasını engelleyen bir ilaçtır. ROMEZON DR,  iltihaplı  eklem romatizması, sedef hastalığı ve eklem iltihabının bir arada görüldüğü bir hastalık olan psöriyatik artrit, aynı anda birden fazla sayıda istemli kasın iltihaplanması, tendon ve onu saran kılıfın iltihabı, gut hastalığında görülen, kısa süre içerisinde gelişen eklem iltihabı, bir yaralanma-ezilme sonrası görülen ve çeşitli durumlara bağlı olarak eklem kıkırdağında meydana gelen aşınma, ağrı ve işlev kaybıyla belirgin eklem iltihaplanması gibi romatizma hastalıklarında, böbreküstü bezi tarafından üretilen kortizon hormonunun yetersiz salgılanması durumlarında etki gösterir.

 

ROMEZON DR 1 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı hassasiyetiniz varsa; bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ROMEZON DR, böbreküstü bezi tarafından salgılanan kortizon hormonunun seviyesini yükseltir, vücut bağışıklığını baskılar, iltihap oluşumunu önler.
  3. Bu ilacın kullanımı bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir ve enfeksiyon kapma riskiniz kolaylaşabilir. Enfeksiyonlu ve hasta kişilerle temastan kaçınınız. Ayrıca daha önce geçirdiğiniz enfeksiyonu aktif hale getirebilir. Bunun için son bir kaç hafta içinde geçirdiğiniz herhangi bir hastalık veya enfeksiyon var ise bu durumu doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.
  4. Ağız içinde, boğazınızda veya iç organlarınızda mantar enfeksiyonu var ise, gözünüzde uçuk yarası, kısa süre içerisinde gelişen tedavi altına alınmamış bir enfeksiyonunuz ya da zona hastalığınız var ise  bu ilacı kullanmayınız.
  5. Eğer tedavi altına alınmamış irinli bir enfeksiyon (mikroplu iltihap) geçiriyorsanız ya da geçmişte sıtma öyküsü osteoporoz, bağırsak ameliyatı öyküsü, ince ve kalın bağırsak delinmesi, kanama, mide veya bağırsak ülseri, ülseratif kolit,  divertikülit, konjestif kalp yetmezliği, yüksek tansiyon (hipertansiyon), karaciğer hastalığı (siroz gibi), böbrek yetmezliği, herhangi bir tiroid bozukluğu, ani nöbet hastalığı, diyabet (şeker hastalığı), ağır ruhsal çöküntü hastalığı var ise, çizgili kas zayıflığı veya herhangi bir kas bozukluğu, göz tansiyonu (glokom) hastalığı veya katarakt, gözlerde uçuk yarası gibi rahatsızlıklardan herhangi birine sahipseniz dozaj ayarlamasına, kan ve idrar tahlillerine gereksinim duyulabilir. Bundan dolayı bu ilaçla tedavi öncesi hastalıklarınız ve halihazırda kullandığınız ilaçlar hususunu hekiminizle muhakkak görüşmelisiniz.
  6. Tedavi süresince canlı aşı yapılması uygun değildir. Çünkü aşı, ROMEZON DR ile aynı zamanlarda kullanıldığında yeterli etkiyi göstermeyebilir.
  7. İlacın kullanımını aniden durdurmayınız. Aksi takdirde istenmeyen geri dönüş (yoksunluk) semptomlarına maruz kalabilirsiniz. Geri dönüş semptomlarının oluşmaması için ilacı nasıl bırakacağınızı hekiminizle görüşünüz.
  8. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde hekime danışmadan kullanılması önerilmemektedir.

 

ROMEZON DR 1 mg Tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz ROMEZON DR‘i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Size tavsiye edilenden eksik veya fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verir.
  2. İlacın her dozunu yeterli miktarda su ile içiniz. Geceleri yemek esnasında ya da yemeğin ardından hemen sonra alınmalıdır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. ROMEZON DR kullanımınız süresince nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekiminize bildirmelisiniz.
  2. Kanlı veya katranımsı dışkı, kan öksürme, göz tansiyonu, göz küresinin dışa çıkıklığının ya da bombeliğinin artması, görme problemleri, kanama, pankreatit (mide üst bölgesinden arkaya doğru yayılan ciddi bir ağrı, mide bulantısı ve kusma, hızlı kalp atışları), anormal düşünceler veya davranışlar, ani hastalık nöbeti (irade dışı kasılmalar), tehlikeli derecede yüksek tansiyon (ağır baş ağrısı, bulanık görme, kulaklarda vızıltı, kaygı, bilinç bulanıklığı, göğüs ağrısı, düzensiz kalp atışları, ani hastalık nöbeti),  düşük potasyum seviyesi (bilinç bulanıklığı, düzensiz kalp atışları, aşırı susuzluk, artan idrar yapımı, bacaklarda huzursuzluk, kaslarda zayıflık, halsizlik veya topallama hissi), kemiklerde erime,  tendon kopması, çocuklarda yavaş gelişme gibi yan etkilerden herhangi biri geliştiğinde acilen hekiminize başvurmalısınız.
  3. Enfeksiyon kapma riski, depresif ruh hali, kas zayıflığı, kemiklerde erime, yüzde şişkinlik, ani kilo alma, uykusuzluk ilacın sık rastlanan yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Prednizon
İlaç Marka İsmi: ROMEZON DR 1 mg Tablet

ROMEZON DR 1 mg Tablet kullanma talimatı


 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir