ROLASTYM 320 mcg/9 mcg AEROSOL İnhalasyonu

 

ROLASTYM için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, ROLASTYM AEROSOL ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, ROLASTYM dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi ROLASTYM 320 mcg/9 mcg AEROSOL İnhalasyonu hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

ROLASTYM 320 mcg-9 mcg Aerosol İnhalasyonu kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

ROLASTYM 320 mcg-9 mcg Aerosol İnhalasyonu kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

ROLASTYM 320 mcg-9 mcg Aerosol İnhalasyonu kısa ürün bilgisi

ROLASTYM 320 mcg-9 mcg Aerosol İnhalasyonu kısa ürün bilgisi

Endikasyon bilgisi: Budesonid ve formoterol fumarat dihidrat etken maddesini içinde bulunduran ROLASTYM 320 mcg/9 mcg AEROSOL, astım (3. basamak) ve KOAH hastalığında; solunum yollarındaki iltihabı giderici ve bronş genişletici.

DOZ: Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar günde 2 defa 2 ya da 1 inhalasyon.

ROLASTYM Kontrendikeleri: aşırı hassasiyet,

ROLASTYM etkileşim: Beta2-agonistleri, beta blokörler, diüretikler,  Dijital glikozitler,  L-dopa, oksitosin, Halojenli hidrokarbon anestezikler, beta-adrenerjik blokörler, ritonavir, posakonazol, itrakonazol, telitromisin, vorikonazol,

ROLASTYM kullandıktan sonra şiddetli karın ağrısı, nefes alma zorluğu, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , boğaz ve dilde şişkinlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

ROLASTYM yan etki: ağız mantarı enfeksiyonu, tremor, öksürme, boğaz ve baş ağrısı, pnömoni,

ROLASTYM 320 MCG/9 MCG AEROSOL sırasıyla; Solunum Sistemi, Adrenerjikler ve obstrüktif solunum yolu hastalıklarında kullanılan diğer ilaçlar ve budesonid/formoterol şeklinde sınıflandırılmış şekilde, R03AK07 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz ROLASTYM AEROSOL, DEVA HOLDİNG firmasının ürünüdür.
ROLASTYM AEROSOL da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz ROLASTYM AEROSOL’ü nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. ROLASTYM AEROSOL ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
ROLASTYM’ i size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca ROLASTYM AEROSOL’ü bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir