RODINIR 300 mg Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

Etken Maddesi Sefdinir olan RODINIR 300 mg Kapsül, vücuttaki zararlı mikroorganizmalar üzerine tesir ederek, enfeksiyona sebep olan bakterileri öldüren bir antibiyotiktir. RODINIR, apse, çıban, dolama, iltihaplanmış yara, cerahatlı sivilce, selülit gibi cildin bakteriyel enfeksiyonları;  bronşitli kişilerde akciğerlerin küçük hava yollarının iltihaplanması (bronşiolit) sonucu nefes almada güçlük gibi kötüleşme krizleri; yüksek ateş, titreme, soluk alırken göğüste batma, öksürük eşliğinde balgam çıkarmayla belirgin akciğer dokusunun iltihabi durumu ( zatürre); ani gelişen orta kulağın iltihaplanması,  burun ve sinüs iltihabı; soğuğa, kuru havaya  maruz kalınması veya sigara, alkol tüketimine bağlı boğazda yanma, kızarıklık, yutkunma zorluğu ve acıyı içeren belirtilerle görülen yutak  iltihaplanmasında (farenjit); ağız yoluyla vücuda giren zararlı mikroorganızmaların bademciklerde birikmesi sonucu bademcikte oluşan apse ve  iltihaplanma (tonsillit) gibi solunum yollarının bakteri kaynaklı iltihabi hastalıklarında etki göstermektedir.

 

RODINIR 300 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

—RODINIR, bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir.
—Daha önce penisilinde dahil olmak üzere herhangi bir antibiyotik kullanımından dolayı bir alerji geliştiyse, RODINIR kapsülü kullanmanız önerilmez.
—İlacın kullanımı ishale sebep olabilir, RODINIR kullanırken veya tedavi sonrasında sulu veya kanlı ishal gelişirse, ishal kesici bir ilaç almamalısınız. Bağırsaklarınızda ciddi bir enfeksiyon meydana gelmiş olabileceği ihtimaline karşı acilen hekiminizi arayınız.
—Diyaliz tedavisi görüyorsanız veya herhangi bir böbrek rahatsızlığınız var ise ya da gut artriti için tedavi görüyorsanız, hamileyseniz veya emziriyorsanız ya da sindirim sisteminizde iltihabi bir hastalığınız mevcutsa bu ilacı kullanmadan önce muhakkak hekiminizi bilgilendiriniz.
RODINIR kullanmaya başladıktan hemen sonra hastalığa bağlı yakınmalarda rahatlama hissedebilirsiniz. Ancak bakteriler vücudunuzdan tamamen yok olmadan da belirtiler hafifleyebilir. Bunun için hekimin reçetede yazdığı kullanma süresini dikkate almalısınız.
—İlaçtan iyi sonuçlar alabilmeniz için, RODINIR‘ı her gün atlamadan, günün aynı saatlerinde almaya özen gösteriniz.
RODINIR ilacı almadan önce veya aldıktan sonraki iki saat içerisinde süt veya süt ürünleri, hazımsızlık tedavisinde kullanılan antiasitler ve demir içeren yiyecek veya ilaç almayınız. İlacınızı bu ürünlerle birlikte almanız ilacınızın emilimini azaltmaktadır.

 

RODINIR 300 mg Kapsül’ün kullanım Şekli:

—Hekiminiz RODINIR‘ı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.
—İlacın her dozu bir bardak dolusu su ile birlikte alınmalıdır. RODINIR aç veya tok karnına alınabilir.
—Yetişkinlerde günlük önerilen doz: Sabah ve akşam olmak üzere aynı saatlerde günde 2 defa 300 mg lık 1!er adet RODINIR kapsüldür.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

RODINIR‘ı kullandığınızda karın ağrısı, nefes daralması, kurdeşen, yüzünüzde, dudak, dil veya boğazınızda şişlik gibi alerjik bir durum geliştiğinde acilen bir sağlık kuruluşuna müracaatta bulununuz.
—Kanlı sulu ishal, beklenmedik kanama, halsizlik, hissizlik,  yüksek ateş, koyu idrar, zihin bulanıklığı, ciltte iğne ucu küçüklüğünde morarıklıklar, istem dışı kasılmalar gibi yan etkilerde RODINIR alımını kesip, hekiminizle görüşünüz.
—Mide bulanması,  vulvovajinit (vajinal akıntı) RODINIRin sıkça rastlanan yan etkileridir.

İlaç Etken Maddesi: Sefdinir
İlaç Marka İsmi: RODINIR 300 mg Kapsül
RODİNİR 300 mg, sırasıyla;  Antienfektifler(sistemik), Sistemik Antibakteriyeller, Diğer Beta-Laktam Antibakteriyeller, 3. kuşak sefalosporinler ve sefdinir olarak sınıflandırılmış şekilde, J01DD15 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini :Pharma Vision Sanayi yapar, ruhsatı World Medicine İlaç San. ve Tic. A.Ş.’ye aittir. Kullanım talimatı ve RODİNİR 300 mg’a ait kısa bilgi pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.
RODİNİR 300 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
RODİNİR 300 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

RODİNİR 300 mg kısa ürün bilgisi
RODİNİR 300 mg kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir