RODİNİR 125 mg Oral Süspansiyon

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: RODINIR 250 mg/5 ml Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz. Etken maddesi Sefdinir’dir.
  2. Endikasyon Bilgisi:  Akut bakteriyel rinosinüzit, bronşiolit, otitis media, farenjit tonsillit, pnömoni, zatürre, deri ve yumuşak doku enfeksiyonu tedavisi (kullanımı 6 ay ila 12 yaş aralığındaki çocuklar içindir.)
  3. RODINIR 125 mg Oral Süspansiyon, hamilelikte B kategorisindedir ve bebek emziren anneler hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.
  4. Kontrendikeleri: antibiyotik alerjisi.
  5. Etkileşimi: Probenesid, antasid ve demir ilaçları.
  6. RODİNİR 125 mg Oral Süspansiyon’un yan etkisi: baş ağrısı, vajinal akıntı, vajinal mantar enfeksiyonu, diyare, mide bulantısı, karın ağrısı.
  7. RODİNİR 125 mg Oral Süspansiyon Dozajı:6 ay ila 12 yaş aralığındaki çocuklar için 14 mg/kg/gün (günde1 kere 14 mg/kg ya da 2 kere 7 mg/kg.
  8. RODİNİR 125 mg Oral Süspansiyon da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. RODİNİR 250 mg Oral Süspansiyon ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. RODİNİR 125 mg Oral Süspansiyon, sırasıyla; Antienfektifler(sistemik), Sistemik Antibakteriyeller, Diğer Beta-Laktam Antibakteriyeller, 3. kuşak sefalosporinler ve sefdinir olarak sınıflandırılmış şekilde, J01DD15 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini :Pharma Vision Sanayi yapar, ruhsatı World Medicine İlaç San. ve Tic. A.Ş.’ye aittir. Kullanım talimatı ve RODİNİR 125 mg Oral Süspansiyon’a ait kısa bilgi pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

RODİNİR 125 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
RODİNİR 125 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

RODİNİR 125 mg kısa ürün bilgisi
RODİNİR 125 mg kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: World Medicine İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Adres: Evren Mah. Cami Yolu Cad. No.50 Kat.1 B-Zemin-4-5-6 Güneşli / İstanbul
Tel no: 0 (212) 474 70 50- Faks no: 0 (212) 474 70 50

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir