RIZNORM 5 mg Efervesan Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Rizatriptan’dır. RIZNORM 5 mg Efervesan Tablet, beynin çevresinde bulunan kan damarlarını daraltarak çalışır. Migren krizinin baş ağrısı safhasında kullanılan  bir baş ağrısı ilacıdır. 

RIZNORM 5 mg Efervesan Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Migren krizinin baş ağrısı safhasında kullanılan  bir baş ağrısı ilacıdır.
  3. İlacı, migren baş ağrısı belirtilerinin başladığı anda ya da migren atakları başlar başlamaz alınız.
  4. Eğer yüksek tansiyonunuz; karaciğer rahatsızlığınız; kalp ritm bozukluğunuz veya koroner arter rahatsızlığına yönelik risk faktörlerine (diyabet, menopoz, sigara kullanımı, aşırı kilo, yüksek tansiyon veya yüksek kolesterol, aile geçmişinde koroner atardamar hastalıkları, 40 yaşından daha yaşlı erkek olmak veya rahmi ameliyatla alınmış bir kadın olmak gibi) sahipseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  5. Eğer son 14 gün içerisinde MAO inhibitörleri grubuna ait bir ilaç kullandıysanız; bu ilacı kullanmayınız.
  6. Eğer ciddi karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da yüksek tansiyon, kalp hastalığı, angina (göğüs ağrısı), kan dolaşımı sorunları veya migren için başka bir ilaç kullanıyorsanız ya da kalp krizi veya felç (inme), mini-felç (inme) öykünüz varsa ya da migren ağrılarına benzemeyen baş ağrılarınız varsa; kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. Kullanımı sizin için uygun değildir.
  7. Kullanımı kalp krizi veya  felç de dahil olmak üzere ciddi yan etkilere sebep olabilir. Bu yan etkiler nadiren görülse de eğer kalp hastalığınız, angina (göğüs ağrısı), kan dolaşımı bozukluğu probleminiz, iskemi ile ilgili kalp hastalığınız, ciddi karaciğer rahatsızlığınız ve geçmişte kalp krizi veya felç öyküsü ya da  kontrol altına alınmamış yüksek tansiyonunuz varsa; kullanmayınız.
  8. 18 yaş altı çocuklarda ve 65 yaş üstü büyüklerde kullanılması önerilmemektedir.
  9. Kullanımı, kendinizi uykulu hissetmenize ve sersemliğe sebep olabilir. Bu nedenle migren atağı sırasında veya ilacı aldıktan sonra araç veya makine kullanmak gibi dikkat gerektiren aktivitelerden kaçınınız. 
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

RIZNORM 5 mg Efervesan Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Bir bardak suda eritildikten sonra bekletilmeden içilmelidir.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulantı, kusma, baş dönmesi, yorgunluk hissi, nefes darlığı, karıncalanma veya anormal his, kas sertliği veya güçsüzlüğü, sıcaklık hissi, geçici kan basıncı artışı, yüzde kızarma ve boğazda daralma hissi yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Rizatriptan
İlaç Marka İsmi: RIZNORM 5 mg Efervesan Tablet

RIZNORM 5 mg Efervesan Tablet Kullanma Talimatı(ilaç prospektüsü)


riznorm-5-mg-efervesan-tablet-kullanma-talimati

RIZNORM 5 mg Efervesan Tablet Kısa ürün bilgisi

RIZNORM 5 mg Efervesan Tablet Kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir