RIVOKSAR 2,5 mg film kaplı tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: RIVOKSAR 2,5 mg film kaplı tablet
  2. Endikasyon Bilgisi: rivaroksaban adlı etken maddeyi içinde bulundurur. RİVOKSAR, akut koroner sendromu olan hastalarda kardiyovasküler ölüm, miyokard infarktüsü ve stent trombozunun önlenmesinde; kanın pıhtılaşmasında etkisi olan faktör Xa’yı engelleyerek, kanın pıhtı oluşturmasını azaltır.
  3. RİVOKSAR DOZAJI: günde 2×1.
  4. RİVOKSAR 2,5 mg kontrendikeleri:  alerjik reaksiyon, gastrointestinal ülserasyon, malign neoplazm, aktif kanama, hamilelik, emzirme.
  5. RİVOKSAR 2,5 mg, hamilelikte C kategorisindedir ve anne sütüne geçer.
  6. RİVOKSAR 2,5 mg’ın yan etkisi: kırmızı kan hücrelerinde azalma, ürogenital kanama, ateş, halsizlik; göz içi, burun veya dişeti kanaması; ciltte döküntü, morluk; tansiyonda düşme.
  7. RİVOKSAR 2,5 mg film kaplı tablet da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. RİVOKSAR ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  8. RİVOKSAR 2,5 mg film kaplı tablet sırasıyla, Kan ve Kan Yapıcı Organlar, Antitrombotikler, Direkt faktör Xa inhibitörleri ve rivaroksaban olarak sınıflandırılmış şekilde, B01AF01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz RİVOKSAR’ın üretimini Abdi İbrahim İlaç Sanayi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. RİVOKSAR için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

RİVOKSAR 2,5 mg film kaplı tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
RİVOKSAR 2,5 mg film kaplı tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

RİVOKSAR 2,5 mg film kaplı tablet kısa ürün bilgisi
RİVOKSAR 2,5 mg film kaplı tablet kısa ürün bilgisi

İlacın Ruhsatı: Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Adresi : Reşitpaşa Mahallesi Eski Büyükdere Cad. No:4 34467 Maslak / Sarıyer / İstanbul

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir