RIVOCLON 2.5 mg/1 ml Oral Damla

RİVOCLON için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, RİVOCLON ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; RIVOCLON dozajı; yan etkisi, istenmeyen etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi RİVOCLON Oral Damla hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

RIVOCLON 2.5 mg/1 ml Oral Damla’ya ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

daha sonra girilecek

RIVOCLON 2.5 mg/1 ml Oral Damla’nın kısa ürün bilgilendirmesi

daha sonra girilecek

Endikasyon Bilgisi :

Klonazepam adlı etken maddeyi içinde bulunduran RİVOCLON Oral Damla, beyindeki sinirler ve kimyasalları etkileyerek epilepsi (sara)  nöbetlerini önleyici, antiepileptik bir ilaçtır. RİVOCLON, bebekler, çocuklar ve yetişkinlerde görülen sara (epilepsi) nöbeti sayısını ve geçirilen nöbetin şiddetini azaltmak için kullanılır.

RİVOCLON Oral Damla Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz var ise; bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Eğer, karaciğer, böbrek ya da akciğer problemleriniz varsa veya omurilik ya da beyincik ataksiniz (Hareketsiz ve sabit duramama, konuşma bozukluğu ve hızlı göz hareketleri ile belirgin durum) varsa, depresyon geçirdiyseniz, intihara teşebbüs ettiyseniz, geçmişte alkol veya hap  kullandıysanız veya şu anda kullanıyorsanız, porfiri (kan hastalığı) hastalığınız var ise ; RİVOCLON almadan önce hekiminize söyleyiniz  Bu ilacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir veya ilacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  3. RİVOCLON’a başladıktan sonra  durumunuzda iyileşme görülse bile ilacı kullanmaya devam ediniz. RİVOCLON’u aniden kesmeniz halinde nöbetlerde artış olabilir.
  4. Yanınızda acil durumlar için bu ilacı kullandığınızı belirten kimlik kartı ve bilgilendirme bilekliği taşımalısınız.
  5. RİVOCLON veya benzeri ilaçlarla tedavi edilen hastalarda intihar düşüncesi ve davranışı oluşabilir. Bu nedenle hastalar intihar düşüncesi ve davranışı açısından aile ve çevresi tarafından yakından izlenmelidir. Sizde herhangi bir dönemde bu tür düşünceler oluşursa hemen yardım için hekiminizle irtibat kurunuz.
  6. Uyku apnesi, solunum yetmezliği, miyastenia gravis, akciğer hastalığı, dar açılı glokom, siroz gibi ağır karaciğer rahatsızlığı durumlarında RİVOCLON kullanımı önerilmez.
  7. RİVOCLON’u gebelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize danışmadan kullanmayınız. Doğmamış bebek için zararlı olabilir. Anne sütüyle bebeğe geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.
  8. RİVOCLON kullanırken bol bol sıvı alınız.
  9. Alkol kullanmayınız. Çünkü alkol RİVOCLON’un olası yan etkilerini nöbet riskini artırır.
  10. Kullanımı, düşünce ve reaksiyonlarınızı bozacak yan etkilere sahiptir. RİVOCLON alırken, araç veya makine kullanmak gibi dikkat gerektiren aktivitelerden uzak durunuz.

RİVOCLON Oral Damla’nın Kullanım Şekli :

  1. RIVOCLON da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.
  2. Damlalıktan bir kaşığa akıtılan ilaç su, çay veya meyve suyu ile karıştırılarak alınmalıdır. RIVOCLON, kesinlikle damlalıktan direkt ağız içine damlatılmamalıdır. Yemeklerle birlikte ya da aç karnına alabilirsiniz.
  3. RIVOCLON’un başlangıç dozu : 0-1 yaş ve 1-5 yaş arası çocuklarda 0,25 mg/gün; 5-12 yaş arası çocuklarda maksimum 0,5 mg/gün şeklinde uygulanır.
  4. RIVOCLON’un idame dozu :0-1 yaş arası 0,5 -1 mg/gün; 1-5 yaş arası 1-3 mg/gün; 5-12 yaş arası 3-6 mg/gündür.
  5. RIVOCLON ‘u size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız.

İlacın Olası Yan Etkileri:

  1. RİVOCLON kullanırken şiddetli karın ağrısı , nefes alıp vermede güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. RİVOCLON ile yorgunluk, uyuklama, istem dışı kas hareketleri, huzursuzluk, solunum yolu tıkanması, hafif uyarılara karşı şiddetli cevap verme ve agresif davranışlar yan etki olarak görülebilir.

İlaç Etken Maddesi: Klonazepam
İlaç Marka İsmi: RIVOCLON 2.5 mg/1 ml Oral Damla, Çözelti
RİVOCLON sırasıyla; Sinir sistemi, Antiepileptik ilaçlar, Benzodiazepin Türevleri ve Klonazepam şeklinde sınıflandırılmış olup, N03AE01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden yeşil reçeteyle temin edebileceğiniz RIVOCLON, SABA İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir