RIPESIL 4 mg Film Kaplı Tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: RIPESIL 4 mg Film Kaplı Tablet.  Etken maddesi atipik antipsikotik ilaçlardan Risperidon’dur.
  2. RIPESIL, hamilelikte C katagorisinde ve anne sütüyle bebeğe geçer.
  3. Kontrendikeleri: Risperidon’a aşırı hassasiyet durumu, uzamış QT sendromu ve Torsades de Pointes hastaları.
  4. Etkileşimi: Rifampisin, fenobarbital  fenitoin, Karbamazepin,  verapamil, fluoksetin, paroksetin, paliperidon, ketokonazol, Itrakonazol, fluvoksamin, sertralin, kinidin, ranitidin, simetidin, Psikostimulanlar  antihistaminikler, alkollü içecekler ve levodopa,
  5. RIPESIL 4 mg  Film Kaplı Tablet yan etkisi: Baş ağrısı, sinirlilik, uyku bozukluğu, sersemlik, parkinsonizm, uykululuk hali, depresyon, kaygı hali, kilo artışı, titreme. istem dışı kas kasılmaları, karın ağrısı, ağız kuruluğu, deride döküntü ve kızarıklık.
  6. RIPESIL 4 mg  Film Kaplı Tablet de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. RIPESIL ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  7. RIPESIL 4 mg  Film Kaplı Tablet sırasıyla; Sinir sistemi, Psikoleptikler (psikolojik ilaçlar), Antipsikotikler ve Risperidon olarak sınıflandırılmış şekilde,  N05AX08 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini : Ali Raif İlaç Sanayi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. Kullanma talimatı ve RIPESIL’e ait kısa bilgi pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

RİPESİL 4 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

RİPESİL 4 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

RİPESİL 4 mg kısa ürün bilgisi

RİPESİL 4 mg kısa ürün bilgisi

İlaç ruhsatı:  Ali Raif İlaç Sanayi A.Ş.
Adres: Eski Büyükdere Cad. Destegül Sokak No:4 4.Levent – Istanbul 34418 Tel(212) 316 78 00-Fax(212) 549 25 50

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir