RIPESIL 0,5 mg Film Kaplı Tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: RIPESIL 0,5 mg Film Kaplı Tablet.  Etken maddesi atipik antipsikotik ilaçlardan Risperidon’dur.
  2. RIPESIL, hamilelikte C katagorisinde ve anne sütüyle bebeğe geçer.
  3. Kontrendikeleri: Risperidon’a aşırı hassasiyet.
  4. Etkileşimi: Rifampisin, fenobarbital  fenitoin, Karbamazepin,  verapamil, fluoksetin, paroksetin, paliperidon, ketokonazol, Itrakonazol, fluvoksamin, sertralin, kinidin, ranitidin, simetidin, Psikostimulanlar  antihistaminikler, alkollü içecekler ve levodopa,
  5. RIPESIL 0,5 mg  Film Kaplı Tablet yan etkisi: Baş ağrısı, sinirlilik, uyku bozukluğu, sersemlik, parkinsonizm, uykululuk hali, depresyon, kaygı hali, kilo artışı, titreme. istem dışı kas kasılmaları, karın ağrısı, ağız kuruluğu, deride döküntü ve kızarıklık.
  6. RIPESIL 0,5 mg  Film Kaplı Tablet de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. RIPESIL ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  7. RIPESIL 0,5 mg  Film Kaplı Tablet sırasıyla; Sinir sistemi, Psikoleptikler (psikolojik ilaçlar), Antipsikotikler ve Risperidon olarak sınıflandırılmış şekilde,  N05AX08 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini : Ali Raif İlaç Sanayi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. Kullanma talimatı ve RIPESIL’e ait kısa bilgi pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

RİPESİL kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

RİPESİL kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

RİPESİL kısa ürün bilgisi

RİPESİL kısa ürün bilgisi

İlaç ruhsatı:  Ali Raif İlaç Sanayi A.Ş.
Adres: Eski Büyükdere Cad. Destegül Sokak No:4 4.Levent – Istanbul 34418 Tel(212) 316 78 00-Fax(212) 549 25 50

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir