RİNOMAST 2.5 mg/120 mg efervesan tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Levosetirizin dihidroklorür(2,5 mg), psödoefedrin hidroklorür (120 mg)‘dür. RİNOMAST efervesan tablet‘in içinde bulunan Levosetirizin dihidroklorür vücutta, doğal bir kimyasal olan histaminin yol açtığı ödem, kızarıklık, sıcaklık, kaşıntı, gözlerde sulanma, burun ve geniz akıntısı gibi alerjik belirtilerde kullanılan antihistaminiktir. Diğer etken madde psödoefedrin hidroklorür, alerjik nezleyle birlikte görülen burunda tıkanıklık durumunda kullanılan bir maddedir. RİNOMAST, boğaz, burun ve gözlerde  kaşıntı, hapşırma, geniz akıntısı, öksürük,  burunda tıkanıklık ve akıntı gibi şikayetleri içeren mevsimsel alerjik rinit (saman nezlesi)  ve uzun süre devam eden alerjik rinitte kullanılmaktadır. Kullanımı, 12 yaş ve üzeri çocuklar, ergenler ve yetişkinler için tasarlanmıştır.

 

RİNOMAST efervesan tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. RİNOMAST, alerjik rinit tedavisinde burunda tıkanıklık ve vücutta doğal bir kimyasal olan histaminin etkilerini  giderir. Aktif madde olarak Levosetirizin ve psödoefedrin ihtiva eder. Yardımcı madde olarak : 477 mg Potasyum hidrojen karbonat, 40 mg Potasyum klorür, Sitrik asit anhidrus, PVP K-30, Peg 6000 Sukraloz (E 955), Böğürtlen aroması bulunur.
  2. İlacın etken maddesine Levosetirizin veya psödoefedrine ya da ilacın içinde bulunan yukarıdaki yardımcı maddeleden birisine karşı daha önce sizde bir hassasiyet durumu oluştuysa; RİNOMAST‘ı kullanmanız önerilmez.
  3. RİNOMAST, ciddi böbrek hastalığı olanlarda, diyalize bağlı yaşayanlarda kullanılmamalıdır.
  4. Eğer sizde önemli bir kalp- damar rahatsızlığı veya yüksek tansiyon var ise, kalp ritminizde bozukluk var ise ya da aşırı çalışan tiroid; Monoamin Oksidaz İnhibitörü ilaçlardan biriyle tedavi görmek;  böbrek üstü bezinde tümör varlığı,  idrar yapma güçlüğü veya hiç idrar yapamama durumlarından birisi sizde var ise; RİNOMAST almayınız.
  5. Soğuk algınlığı ilaçları, ağrı kesiciler, kalp ilaçları, depresyon ilaçları, tansiyon düşürücüler, diyabet ilaçları gibi devamlı kullandığınız ilaçların hepsini hekiminize bildiriniz.
  6. Ciddi karaciğer hastalığı, orta şiddette böbrek rahatsızlığı, diyabet, kalp rahatsızlığınız var ise veya damar sertliği, glokom (göz tansiyonu), prostat bezi büyümesi ve buna bağlı tıkanıklık var ise RİNOMAST‘ı hekimle görüşmeden kullanmayınız.
  7. 60 yaşından büyükler veya alkol bağımlılığı olanlar RİNOMAST ‘ı kullanırken dikkatli olmalıdırlar.
  8. RİNOMAST tedavisi 5 gün ile sınırlı tutulmalıdır.
  9. RİNOMAST kullanımına rağmen belirtilerinizde bir iyileşme görülmez, hatta daha da şiddetlenirse acilen hekiminizle irtibata geçiniz.
  10. RİNOMAST ile tedaviniz süresince alkolden uzak durunuz. Alkol kullanımı ilacın olası yan etkilerini daha da arttırmaktadır.
  11. •12 yaşından küçüklere RİNOMAST verilmemelidir.
  12. RİNOMAST efervesan tableti, emzirme dönemlerinde ve hamilelikte hekime danışmadan kullanmayınız.

 

RİNOMAST efervesan tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz RİNOMAST ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekimin direktiflerine mutlaka uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar tedavinin gidişatını olumsuz etkileyip, sağlığınıza ciddi zararlar verir.
  2. İlacın her bir dozunu 1 bardak suyun içine atıp, çözünmesini sağlayınız ve bekletmeden içiniz.  Tercihen yemeklerle birlikte veya ayrı olarak da alınabilir.
  3. 12 yaş ve üzeri çocuklar, ergenler ve yetişkinler için günlük tavsiye edilen RİNOMAST efervesan dozu : Günde 2 defa 1’er tablettir.

 

RİNOMAST’a ait olası Yan Etkiler:

  1. RİNOMAST kullandıktan sonra, karın ağrısı, zor nefes alıp verme, ürtiker, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekimle irtibat kurulmalı ve bir sağlık kurumundan yardım istemelisiniz.
  2. Kalp ritminde artış, asabi ruh hali, sersemlik, uyuyamama, uyku bozukluğu, baş ağrısı, bulantı, kusma, halsizlik,  ağızda kuruluk, bulantı veya kusma; RİNOMAST efervesan tabletin yaygın görülebilecek yan etkileridir.

İlaç Marka İsmi: RİNOMAST 2.5 mg/120 mg 20 efervesan tablet
İlaç Etken Maddesi:  Levosetirizin, psödoefedrin’dir.
İlacın farmakoterapötik grubu ve ATC kodu: Sempatomimetikler, Psödoefedrin kombinasyonları- R01BA52
RİNOMAST’ın ruhsat sahibi: Neutec İlaç San. Tic. A.Şti.
Adresi : Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Teknopark Alanı D1 Blok Esenler / İstanbul
Tel no:0 212 484 28 60-Faks no: 0 212 481 61 11-E-mail : bilgi@neutec.com.tr
Üretici firma :Neutec İlaç San. Tic. A.Ş.
Arifiye / SAKARYA

RİNOMAST 2,5/120 mg efervesan tablet prospektüsü, kullanma talimatı
RİNOMAST 2,5-120 mg efervesan tablet prospektüsü, kullanma talimatı

RİNOMAST’a ait kısa ürün bilgisi
RİNOMAST'a ait kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir