RENVELA film kaplı tablet

RENVELA 800 mg için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, RENVELA ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, RENVELA dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli;  istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi RENVELA 800 mg film kaplı tablet hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

RENVELA film kaplı tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

RENVELA film kaplı tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

RENVELA film kaplı tablet kısa ürün bilgisi

RENVELA film kaplı tablet kısa ürün bilgisi

Endikasyon bilgisi: Sevelamer karbonat adlı etken maddeyi içinde bulunduran RENVELA tablet, böbrek hastalığında görülen kanda çok fazla fosfat bulunması durumunda, fosfat seviyesinin düşürülmesi ve kontrol altına alınmasında; gastrointestinal sistemde fosforu bağlayarak vücut tarafından emilimini azaltıcı etki gösterir.

Doz: 3 x 1-2

RENVELA, hamilelikte C kategorisindedir, emzirme döneminde hekime danışılmadan kullanılmaz.

RENVELA kontrendikeleri: ilaca alerji, bağırsak tıkanıklığı, düşük fosfat düzeyi

RENVELA yan etki: alerji hassasiyeti, konstipasyon, abdominal ağrı, mide bulantısı, kusma, gaz, diyare, dispepsi

RENVELA 800 mg film kaplı tablet, sırasıyla; Çeşitli ilaçlar, Diğer Tüm Terapötikler, Hiperkalemi/hiperfosfatemi ilaçları ve sevelamer karbonat şeklinde sınıflandırılmış olup, V03AE02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz RENVELA 800 mg, SANOFİ SAĞLIK ÜRÜNLERİ firmasının ürünüdür.
RENVELA da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz RENVELA’yı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. RENVELA ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir. RENVELA’yı size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca RENVELA’yı  bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir