RELAKSIN 20 mg Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Hiyosin – N – butilbromür‘ dür. RELAKSIN 20 mg IM/IV/SC Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul, sindirim sistemi ve üreme -boşaltım sistemindeki düz  kasları gevşeterek, spazmları düzelten ve spazm oluşumunu önleyen bir ilaçtır. RELAKSIN Ampul, mide, bağırsaklar, idrar kesesi, idrar yolları, safra kanalı gibi sindirim sistemi ve üreme- boşaltım sistemindeki spazmların ve hareket bozukluklarının giderilmesinde ve doğum anında oluşan yumuşak doku spazmları ile adet döneminde görülen spazmların (ağrılı kasılmaların) giderilmesi için kullanılır. Ayrıca teşhis ve tedaviye yönelik mide ve on iki parmak bağırsağında yapılacak radyolojik işlemler sırasında (örneğin: endoskopi yapılırken) spazmların giderilmesi için de kullanılır.

RELAKSIN 20 mg IM/IV/SC Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. RELAKSIN Ampul, sindirim sistemi ve üreme-boşaltım sistemindeki spazmlarda (ağrılı kasılmalarda) kullanılmaktadır.
  3. Kullanımı, sindirim ve boşaltım sisteminde yavaşlamaya sebep olduğu için bağırsak enfeksiyonunuz varsa dikkatli olunuz.
  4. RELAKSIN Ampul, terlemeyi azaltıcı etkisinden dolayı, ateşli hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.
  5. Tedavi edilmemiş göz tansiyonu olan hastalarda, göz içi basıncının yükselmesine sebep olabilir. İlacın kullanımından sonra gözlerinizde ağrı, kızarıklık ve görme kaybı oluşursa acilen bir göz doktoruna başvurunuz.
  6. Eğer karaciğer veya böbrek yetmezliği, alkole veya hepatite bağlı karaciğer fonksiyon bozukluğu,  koroner yetmezlik, tedavi edilmemiş dar açılı göz tansiyonu, hipertiroidizm, kronik alkol bağımlılığı, idrar yapma zorluğuna yol açan prostat büyümesi, idrar kesesinde boşaltım bozuklukları, mide çıkışında darlık, sindirim sisteminde mekanik darlık gibi rahatsızlıklarınız  var ise; bu ilacı kullanmadan önce  durumunuzu doktorunuza söyleyiniz. İlacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  7. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmemektedir. Hamilelik döneminde ya da hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmayınız. Eğer ilacın kullanımı sırasında hamile kalırsanız derhal doktorunuza durumu bildirmeli ve ilacın kullanımını durdurmalısınız. Anne karnındaki bebeğe zarar verebilir. Gebeliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

 

RELAKSIN 20 mg IM/IV/SC Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul’ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Sağlık personeli tarafından kas içine, deri altına ya da yavaş olarak  damar içine enjekte edilerek uygulanır.
  3. •12 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde günlük önerilen doz: Günde birkaç kez kas içine, deri altına veya yavaş olarak damar içine 1-2 ampul RELAKSIN (20-40 mg) uygulanabilir.
  4. Günde 100 mg dan fazla kullanılmamalıdır.
  5. Bebeklerde ve küçük çocuklarda günlük önerilen doz: Hastalığın şiddetine göre günde birkaç kez kas içine, deri altına veya yavaş olarak damar içine vücut ağırlığının kg’ı başına 0.3-0.6 mg şeklinde uygulanabilir.
  6. Bebeklerde ve küçük çocuklarda günlük en fazla doz vücut ağırlığının kilogramı başına 1.5 mg’ ı aşılmamalıdır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Görme güçlüğü, ağız kuruluğu, baş dönmesi ve kalp atımlarında hızlanma yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Hiyosin – N – butilbromür
İlaç Marka İsmi:RELAKSIN 20 mg IM/IV/SC Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul

RELAKSIN 20 mg IM/IV/SC Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul İlaç Prospektüsü


relaksin-20-mg-im-iv-sc-enjeksiyon-icin-cozelti-iceren-ampul-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir