RECTUS 161 mg/ml+59 mg/ml Rektal Çözelti

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: RECTUS 161 mg/ml+59 mg/ml Rektal Çözelti.
  2. Endikasyon Bilgisi: sodyum fosfat adlı etken maddeyi içinde bulundurur. RECTUS, kolon ameliyatı ya da endoskopik inceleme ve röntgen öncesinde; lavman olarak.
  3. RECTUS DOZAJI: 12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinlerde 135  ya da 210 ml günde 1 defa.
  4. RECTUS Kontrendikeleri:  aşırı hassasiyet, konjestif kalp yetmezliği, sebebi bilinmeyen rektal kanama, iltihabi bağırsak hastalığı, apandisit belirtileri, anorektal daralma, mega kolon, intestinal obstrüksiyon, kapalı anüs, paralitik ileus.
  5. RECTUS, hamilelikte C kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.
  6. RECTUS ile etkileşimi olan preperatlar: Lityum, Kalsiyum kanal blokerleri ve diüretikler.
  7. RECTUS’un yan etkisi: karın bölgesinde ağrı ve şişkinlik, bulantı.
  8. RECTUS Rektal Çözelti de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. RECTUS ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. RECTUS Rektal Çözelti sırasıyla, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Laksatifler, Lokal etkili laktasifler, Lavmanlar ve sodyum fosfat olarak olarak sınıflandırılmış şekilde, A06AG01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz RECTUS rektal çözeltinin üretimini EDİS PHARMA İlaç Sanayi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir.  RECTUS için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) daha sonra girilecektir.

 

RECTUS Rektal Çözelti kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

RECTUS Rektal Çözelti kısa ürün bilgisi

İlacın Ruhsatı: EDİS PHARMA İlaç San.ve Tic. Ltd. Şti.
Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet Cad. No:11/1 Çekmeköy-İSTANBUL
Tel no: 0216 484 44 59-Faks no: 0216 484 44 58

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir