RECTALGIN FORT % 2.5+% 1 krem

Endikasyon Bilgisi :

RECTALGIN FORT % 2.5+% 1 krem, kortikosteroidlere duyarlı kaşıntılı deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. RECTALGİN FORT ayrıca anal (makat) bölgede lokalize, ağrı, kaşıntı ve iritasyon (rahatsızlıkk hissi) gibi bulgularla seyreden enfekte olmayan hemoroid (basur) ve anal bölgenin diğer hastalıklarında kısa süreli olarak (5-7 günü geçmeyecek şekilde) kullanılır. RECTALGİN FORT krem, haricen kullanıma yönelik beyaz renkli kremdir. Zayıf etkili kortikosteroidlerle diğer kombinasyonlar olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Etken madde olarak 30 gramında 0.710 g (% 2.5 a/a) hidrokortizon asetat ve 0.284 g (% 1 a/a) pramoksin hidroklorür içerir. Pramoksin hidroklorür, lokal anestezik (bölgesel olarak uyuúturan) etkisi olan bir bileşiktir.

 

RECTALGIN FORT % 2.5+% 1 krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. RECTALGIN FORT krem, karton kutu içerisinde 1 adet plastik kapaklı 30 gramlık alüminyum tüpte
    kullanıma sunulmaktadır.
  2. Pramoksin hidroklorüre, hidrokortizon asetata veya RECTALGİN FORT’un herhangi bir bileşenine alerjiniz veya aşırı duyarlılığınız var ise; bu ilacı kullanmayınız.
  3.  RECTALGİN FORT’u, uzun süreli kullanmayınız. Uzun süreli kullanımını takiben lokal anesteziklere (bölgesel uygulanan uyuşúturucu) kontakt (temas) duyarlılık durumları yaygın olarak gelişebilmektedir.
  4.  Bakteriyel, mantar, viral deri enfeksiyonları var ise RECTALGİN FORT’u kullanmayınız.
  5. RECTALGİN FORT’u gözlere temas ettirmeyiniz.
  6. Çocuklarda makat bölgede ve bebek bezi altında RECTALGİN FORT’u kullanmayınız.
  7. Çocuklardaki cilt rahatsızlıkları için kullanıyorsanız; size şiddetli depresyon veya manik depresyon (bipolar rahatsızlık) gibi psikiyatrik rahatsızlık tanısı konulduysa veya ailenizin hastalık öyküsünde bu rahatsızlıklar
    mevcutsa; RECTALGİN FORT’un çok dikkatli kullanılması önemlidir.
  8. RECTALGİN FORT, deri kıvrımlarında ve çocuklarda kısa süreli kullanılmalıdır.
  9. Belirtileriniz kötüleşirse, 7 gün içinde iyileşme görülmezse ya da anal (makat) bölgede kanama gözlenmesi durumunda doktora başvurunuz.
  10. Hemoroit (basur) ile diğer anal bölge hastalıkların tedavisinde RECTALGİN FORT kullanmaya başlamadan önce doktorunuz tarafından rektal muayene yapılıp ciddi patolojik durumlar dışlanmalıdır.
  11. RECTALGİN FORT tedavisine başlandıktan birkaç günde ya da haftalar içinde ciddi psikiyatrik yan etkiler seyrek olarak ortaya çÕkabilir. Bu yan etkiler hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilir. Ortaya çıkan psikiyatrik belirtileriniz kötüleşirse, özellikle depresif durum veya intihar düşüncesi belirtileri söz konusu ise acil olarak doktora başvurunuz
  12. RECTALGİN FORT’ la tedaviniz sırasında bulanık görme veya görmeyle ilgili sorunlar yaşarsanız en kısa sürede doktora başvurunuz.
  13. Hamilelik döneminde, Hidrokortizon asetat ve pramoksin hidroklorürün gebe kadınlarda kullanımına ilişkin
    yeterli veri mevcut değildir. RECTALGİN FORT kullanımının hastaya sağlayacağı yarar-zarar dengesi göz önünde bulundurularak, doktor tarafından önerilmediği takdirde kullanılmamalıdır. Topikal kortikosteroidlerin geniş yüzeyli, fazla miktarda ve uzun süreli uygulamalarından kaçınılmalıdır.
  14. Emzirme dönemindeki emziren annelerde topikal kortikosteroid ile lokal anesteziklerin etkisi ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır. RECTALGøN FORT, süt veren annelerde ancak doktor kontrolünde dikkatli kullanılmamalıdır.
  15. Cilt üzerine topikal olarak uygulanan RECTALGİN FORT ile ilgili olarak bu konuda yapılmış bir çalışma mevcut değildir.
  16. RECTALGİN FORT’un içeriğinde bulunan, setil alkol, sorbik asit, lanolin alkol, lokal deri reaksiyonlarına (örneğin, kontaktdermatite (tahriş edici veya alerji yapıcı maddelerle doğrudan temastan kaynaklanan cilt
    iltihabı)) sebebiyet verebilir. Propilen glikol, ciltte iritasyona neden olabilir.
  17. RECTALGİN FORT’un kobisistat içeren ilaçlarla (HIV proteaz inhibitörleri olarak bilinen, AIDS tedavisinde kullanılan ilaçlar) birlikte kullanımı sonucu, kortikosteroid kaynaklı yan etkilerin görülme riski artmaktadır. Tedavide birlikte kullanımına, doktor tarafından risk/yarar oranı değerlendirilerek karar verilmelidir.

 

RECTALGIN FORT % 2.5+% 1 krem ‘in Kullanım Şekli :

  1. Deri hastalıklarının tedavisinde, deri üzerine ince bir tabaka halinde sürülerek uygulanır. Anal (makat) bölgedeki hemoroit (basur) ve anal bölgenin diğer hastalıkların tedavisinde; makat bölgeye uygulanır.
  2. Kortikosteroidlere duyarlı deri hastalıklarında; genellikle durumun ciddiyetine bağlı olarak günde 3-4 kez ince bir tabaka halinde uygulanır. Anal (makat) bölgedeki hemoroid (basur) ve anal bölgenin diğer hastalıklarında, kısa süreli olarak (5-7 günü geçmeyecek şekilde) bağırsakların boşaltılmasından sonra (günde maksimum
    4 kez olmak üzere) makata günde 2 ya da 3 kez uygulanır. Makat çevresine kullanımda, küçük miktarlarda iki parmakla uygulanır.
  3. Çocuklarda kortikosteroidlere duyarlı deri hastalıkların tedavisinde uzun süreli ve geniş yüzeylere uygulamalardan kaçınılmalıdır. Çocuklarda topikal kortikosteroidlerin kullanımı, tedavinin etkili olmasını sağlayacak en düşük miktar ile sınırlandırılmalıdır. Sürekli kortikosteroid tedavisi, çocukların büyüme ve gelişmesini etkileyebilir. 6 yaşın üzerindeki çocuklarda kullanım süresi 2 haftayı geçmemelidir. Çocuklarda anal (makat) bölgedeki hemoroit (basur) ve anal bölgenin diğer hastalıkların tedavisi için makat bölgesinde RECTALGİN FORT kullanılmamalıdır.
  4. RECTALGİN FORT’u hekimin tavsiye ettiği miktarlarda uygulayınız. Çünkü doz aşımı sonucu sistemik yan etkilere (vücutta, sırtta ve yüzde yağ birikimi, özellikle kadınlarda kıllanmanın artması, mor kabarcıklarla birlikte deride kararma ve derinin incelmesi) neden olabilir.
  5. Doktorunuza danışmadan RECTALGİN FORT tedavinizi sonlandırmayınız. Doktorunuz dozunuzu kademeli bir şekilde azaltacaktır.

 

RECTALGIN FORT % 2.5+% 1 krem ‘in yan etkileri

  1. Alerjik reaksiyon belirtileri (döküntü, nefes almada zorluk, yüz, dudaklar, dil ve boğazda şişlik).Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acilen tıbbi destek için sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.
  2. RECTALGİN FORT’un yaygın yan etkileri: sinirlilik, Endiúe hali, uyku sorunlarÕ yaúamak, düşünmekte zorluk çekmek, aklın karmakarışık olması ve hafıza kaybı, Olmayan şeyler hissetmek, görmek veya işitmek, davranış değişimleri, şizofreninin şiddetlenmesi, coşkulu (manik) hissetmek veya ruh halinin değişip durması, depresif hissetmek, intiharı düşünmek. Bu ciddi yan etkilerden biri ortaya çıkar ise; hekiminizi haberdar ediniz ve tıbbi destek almak için acilen hastaneye gidiniz.
  3. RECTALGİN FORT’un yaygın olmayan yan etkileri: kremin uygulandığı yerde yanma, iritasyon, incelme, alerjik dermatit(alerjik temas egzaması);  Cushing sendromu belirtileri (vücutta, sırtta ve yüzde yağ birikimi, Yüzde yuvarlaklaşma, bitkinlik, ödem gibi belirtiler); Geri dönüşlü HPA(hipotalamus-hipofiz-adrenal) eksen basklanması (Çocuklarda büyümede yavaşlama, kilo kaybı, kan ve idrardaki kortizol konsantrasyonlarında
    azalma.
  4. RECTALGİN FORT’un yaygın olmayan yan etkileri: deride kuruluk, kaşınma, kıl kökü iltihabı, aşırı kıllanma, akne türü kabarcıklar, ciltte beyaz lekelerin oluşması, ağız çevresi egzaması, deride yumuşama, isilik, deri çatlakları.
  5. Bilinmiyor: Bulanık görme, kan glukoz düzeyindeki artış (hiperglisemi), Glikozüri (idrarda şeker saptanması), baş ağrısı.

 

İlaç Etken Maddesi:  hidrokortizon asetat, pramoksin hidroklorür
Yardımcı maddeler: Potasyum sorbat, polioksil 40 stearat, beyaz vazelin, stearik asit, setil alkol, trietanolamin lauril sülfat, izopropil palmitat, propilen glikol, sorbik asit, likit parafin, lanolin alkol (koyundan elde edilmiştir), deiyonize su
İlaç Marka İsmi: RECTALGIN FORT % 2.5+% 1 krem

RUHSAT SAHİBİ
İlko ølaç San. ve Tic. A.Ş.
Veysel Karani Mah. Çolakoğlu Sok. No:10
34885 Sancaktepe/ İstanbul
Telefon No: 0216 564 80 00

KLİNİK ÖZELLİKLER

Terapötik endikasyonlar :
RECTALGİN FORT, Kortikosteroidlere duyarlÕ dermatozlarda enflamatuvar ve pruritik belirtilerin giderilmesinde, Lokalize, enfekte olmayan hemoroid ile diğer anal ve perianal rahatsızlıklarla ilişkili ortaya çıkan kaşıntı, iritasyon, rahatsızlık hissi veya ağrı semptomlarının giderilmesinde kısa süreli olarak (5-7 günü geçmeyecek şekilde) kullanılır.
Kortikosteroidlere duyarlı dermatozların tedavisinde topikal olarak uygulanır.Lokalize, enfekte olmayan hemoroid ile diğer anal ve perianal rahatsızlıkların tedavisinde rektal olarak uygulanır.
Kortikosteroidlere duyarlÕ dermatozların tedavisinde:
RECTALGİN FORT, kortikosteroidlere duyarlı dermatozlarÕn tedavisinde genellikle durumun ciddiyetine bağlı olarak günde 3-4 kez ince bir tabaka halinde uygulanır.
Lokalize, enfekte olmayan hemoroid ile diğer anal ve perianal rahatsızlıkların tedavisinde:
Kısa süreli olarak (5-7 günü geçmeyecek şekilde) bağırsakların boşaltılmasından sonra (günde maksimum 4 kez olmak üzere) rektuma günde 2 ya da 3 kez uygulanır. Perianal kullanımda, küçük miktarlarda iki parmakla uygulanır.
Çocuklarda kortikosteroidlere duyarlı dermatozların tedavisinde uzun süreli ve geniş yüzeylere uygulamalardan kaçınılmalıdır. Çocuklarda topikal steroidlerin kullanımı, tedavinin etkili olmasını sağlayacak en düşük miktar ile sınırlandırılmalıdır. Sürekli kortikosteroid tedavisi, çocukların büyüme ve geliúmesini etkileyebilir. Çocuklarda hemoroid ile diğer anal ve perianal rahatsızlıkların tedavisi için rektal uygulama önerilmemektedir.
Kontrendikasyonlar
—Pramoksin hidroklorüre, hidrokortizon asetata veya RECTALGİN FORT’un herhangi bir bileşenine alerjisi veya aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.
—Bakteriyel, viral veya fungal enfeksiyonlarda kontrendikedir.
—Gözlere temas ettirilmemelidir.
—Çocuk bezlerinin altında kullanılmamalıdır.
RECTALGİN FORT, uzun süreli kullanılmamalıdır. Uzun süreli uygulamaları takiben, lokal anesteziklere kontakt duyarlılık reaksiyonları yaygın olarak gelişmektedir.
Semptomlar kötüleşirse, 7 gün içinde iyileşme görülmezse ya da anal bölgede kanama gözlenmesi durumunda hastalar, doktora baúvurmaları konusunda yönlendirilmelidir.
Hemoroid ile diğer anal ve perianal rahatsızlıkların tedavisinde RECTALGİN FORT kullanmaya başlamadan önce rektal muayene yapılıpp ciddi patolojik durumlar elimine edilmelidir.
Çocuklarda rektal uygulanmamalıdır.
Hastalar/hasta bakıcıları, sistemik steroidlerle ortaya çıkabilecek potensiyel ciddi psikiyatrik advers etkiler konusunda uyarılmalıdırlar.
Semptomlar tipik olarak tedavisinin başlandığı birkaç günde ya da haftalar içinde ortaya çıkmaktadır. Risk; yüksek doz/sistemik maruziyet ile artabilir ancak doz seviyeleri bu reaksiyonların başlangıcı, tipi, ciddiyet derecesi veya süresinin tahmin edilmesini sağlamamaktadır.
Psikiyatrik reaksiyonların çoğu dozun azaltılması veya tedavinin kesilmesi sonrası ortadan kalkmaktadır, fakat bu reaksiyonlar için spesifik tedaviye gereksinim duyulabilir. Eğer, gelişen psikolojik belirtiler kötüleştiğinde, özellikle depresif durum veya intihar düşüncesi belirtilerinden şüphelenildiğinde hastalar/hasta bakıcıları acil olarak tıbbi yardıma baúvurmaları konusunda yönlendirilmelidir. Hastalar/hasta bakıcılarına, sistemik steroid dozlarının azaltılması/tedavisinin kesilmesi sonrasında ortaya çıkabilecek olası psikiyatrik rahatsızlıklar konusunda dikkatli olmaları gerektiği bildirilmelidir, bu reaksiyonlar seyrek olarak bildirilmiştir.
Birinci derece akrabalarında ya da kendilerinde ciddi afektif bozukluğu olan veya geçmişine sahip olan hastalar için sistemik kortikosteroidler tedavisi değerlendirilirken özel dikkat gösterilmelidir. Depresif veya manik-depresif hastalıkları ve önceden görülen steroid psikoz durumları bu duruma dahildir.
Görme bozuklukları, sistemik ve topikal kortikosteroidlerin kullanımı ile ilişkili olarak bildirilebilir. Eğer hastada bulanık görme veya diğer görme bozuklukları belirtileri gelişirse; hastalar sistemik ve topikal kortikosteroidlerin kullanımı sonrası bildirilen katarakt, glokom veya nadir rahatsızlık olarak bilinen santral seröz koryoretinopati (SSKR) gibi rahatsızlıkların olası nedenlerinin değerlendirilmesi için oftalmolojiste
yönlendirilmelidir.
Topikal kortikosteroidlerin sistemik absorpsiyonu, bazı hastalarda geri dönüşümlü Hipotalamik-Pituiter-Adrenal (HPA) eksen supresyonuna, Cushing sendromuna, hiperglisemiye ve glikozüriye neden olur. Güçlü kortikosteroidlerin geniú yüzeylere uygulanması ve uzun süre kullanılması topikal kortikosteroidlerin sistemik absorpsiyonunu artıran faktörlerdir. Bu nedenle; geniş yüzeylerde ve yüksek dozda güçlü kortikosteroid uygulandığında, hastalarda periyodik olarak idrardaki serbest kortizol ve ACTH stimülasyon testi ile HPA eksen supresyonu değerlendirilmelidir. Eğer HPA eksen supresyonu gözlenirse, ilaç uygulanmasına ara verilir veya daha zayıf etkili bir kortikosteroid ile tedaviye devam edilir.
ilaca ara verildi÷inde, HPA eksen fonksiyonunun düzelmesi çabuk ve tam olur. Tahriş oluştuğu takdirde, kortikosteroide ara verilip uygun bir tedavi ile devam edilir.
Dermatolojik enfeksiyon oluştuğu takdirde, uygun bir antifungal veya antibakteriyel ajan ile tedavi edilmelidir. Eğer kısa zaman içinde olumlu sonuç alınmaz ise, enfeksiyon yeterli bir şekilde kontrol altına alınıncaya kadar kortikosteroide ara verilmelidir.
Topikal kortikosteroidlerin, çocuklarda yetişkinlere göre daha fazla absorbe olmasına bağlı olarak sistemik toksisite riski artar. Çocuklarda topikal kortikosteroid kullanımının, HPA eksen supresyonuna ve Cushing sendromuna yetişkinlere göre daha fazla neden olduğu  gösterilmiştir. Çocuklarda topikal kortikosteroid uygulanıldında, HPA eksen supresyonu, Cushing sendromu ve intrakranyal hipertansiyon gözlenmiştir. Çocuklarda adrenal
supresyonunun gelişmesi, büyüme ve kilo alımının gecikmesine, plazmada kortizol miktarının azalmasına ve HPA eksen stimülasyonunun cevapsız kalmasına neden olabilir.
İntrakranyal hipertansiyon; fontanellerin şişmesine, baş ağrısına ve bilateral optik papilla ödemine neden olabilir. Çocuklarda kronik olarak kortikosteroid tedavisi çocukların büyümelerine ve gelişmelerine engel olabilir.
RECTALGİN FORT’un içeriğinde bulunan,
– Setil alkol, sorbik asit, lanolin alkol, lokal deri reaksiyonlarÕna (örneğin, kontakt dermatite) sebebiyet verebilir.
– Propilen glikol, ciltte iritasyona neden olabilir.
RECTALGİN FORT’un Kobisistat içeren ürünler gibi CYP3A inhibitörleriyle birlikte tedavide kullanılması sonucu sistemik advers etki riskinin artması söz konusudur. Söz konusu kombinasyon tedavisinin yararı, sistemik kortikosteroid yan etkilerinin artmış riskinden daha ağır basmadıkça, bu kombinasyondan kaçınılmalıdır. Yarar, sistemik kortikosteroid yan etkilerinin artış riskinden daha ağır bastığı durumlarda ise sistemik kortikosteroid yan etkileri açısından hastaların izlenmesi gerekmektedir.
Topikal olarak uygulanan hidrokortizon asetat ve pramoksin hidroklorürün, çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve doğum kontrolü üzerinde etkisini gösteren bir veri bulunmamaktadır.
Hidrokortizon asetat ve pramoksin hidroklorürün gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /veveya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. Ancak, kortikosteroidlerin gebe hayvanlara topikal uygulanması damak yarığı ve rahim içi gelişme geriliği gibi fetal gelişim anomalilerine sebebiyet verebilir. İnsan fetüsü bakımından bu etkiler oldukça düşük riske sahiptir. insanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
Sistemik olarak düşük dozlarda uygulanan kortikosteroidler genellikle laboratuvar hayvanlarÕnda teratojen olarak bilinmektedir. Yüksek potensli kortikosteroidler laboratuvar hayvanlarında dermal uygulama sonrası teratojenik etki sergilemişlerdir. Topikal uygulanan kortikosteroidlerin hamile kadÕnlardaki teratojenik etkileriyle ilgili yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.
Topikal kortikosteroidlerin geniş yüzeyli, fazla miktarda ve uzun süreli uygulamalarından kaçınılmalıdır.
RECTALGİN FORT kullanımınınn hastaya sağlayacağı yarar-zarar dengesi göz önünde bulundurularak zorunlu haller dışında kullanılmamalıdır.
Topikal kortikosteroidlerin; anne sütünde tayin edilebilecek miktara ulaúacak kadar sistemik absorpsiyona uğrayıp uğramadığı bilinmemektedir. Sistemik kortikosteroidlerin süte geçtikleri miktarin, infant üzerinde zararlı etkiler oluşturması muhtemel değildir. Emziren annelerde topikal kortikosteroid ile lokal anesteziklerin etkisi ile ilgili yeterli veri bulunmamaktadır. Fakat hidrokortizon ve pramoksin kombinasyonu, yıllarca emziren anneler tarafından olumsuz sonuçlar yaşanmaksızınn kullanılmaktadır. RECTALGiN FORT, emziren annelerde ancak doktor kontrolünde dikkatli kullanılmalıdır.
İSTENMEYEN ETKİLER :
Endokrin hastalıkları
Yaygın olmayan: Geri dönüşlü HPA eksen supresyonu, Cushing sendromu belirtileri Bilinmiyor: Hiperglisemi, glikozüri Bu yan etkiler, topikal kortikosteroidlerin sistemik absropsiyonu ile ortaya çıkarlar.
Psikiyatrik hastalıklar
Yaygın: Afektif bozukluklar da dahil olmak üzere geniú bir yelpazedeki psikiyatrik reaksiyonlar (sinirlilik, öforik, depresif ve değişken ruh hali ve intihar düşünceleri gibi), Psikotik reaksiyonlar (mani, delüzyonlar, halüsinasyonlar ve şizofreni şiddetlenmesi dahil olmak üzere), davranış bozuklukları, sinirlilik, anksiyete, uyku bozuklukları, konfüzyon da dahil olmak üzere bilişsel işlev bozukluğu ve amnezi.
Psikiyatrik reaksiyonlar yaygındır ve hem yetişkinler hem de çocuklarda meydana gelebilir. Yetişkinlerde ise şiddetli reaksiyonların sıklığı %5-6 olarak tahmin edilmektedir. Psikolojik etkiler kortikosteroidlerin geri çekilmesinde bildirilmiştir; sıklığı bilinmemektedir.
Göz hastalıkları
Bilinmiyor: Bulanık görme, intrakraniyal hipertansiyona bağlı baş ağrısı ve papilla ödemi
Deri ve deri altı doku hastalıkları
Yaygın olmayan: Ciltte yanma, iritasyon, alerjik dermatit, sekonder enfeksiyon, deri atropisi
Seyrek: Kuruluk, kaşınma, folikülit, hipertrikoz, akne türü kabarcıklar, hipopigmentasyon, perioral dermatit, deride maserasyon, striae, miliaria.
Farmakokinetik özellikler :
—Topikal kortikosteroidlerin perkütan absorpsiyonlarÕ, ürünün sıvağı, epidermisin bütünlüğü ve oklüzif bandaj durumu gibi birçok faktöre bağlı olarak belirlenmektedir. Topikal kortikosteroidler; normal, bütünlüğü bozulmamış deriden absorbe edilebilmektedir. Enflamasyon ve/veya diğer deri hastalıklarının varlığı gibi etkenler perkütanöz emilimin artmasıına neden olur. Okluzif bandajlar topikal kortikosteroidlerin perkütan absorpsiyonları arttırırlar. Böylece dirençli dermatozların tedavisinde okluzif bandajlar etkili olabilir.
—Topikal kortikosteroidler ciltten absorbe olduktan sonra, sistemik kortikosteroidlere benzer farmakokinetik yolağı izlemektedir. Kortikosteroidler, plazma proteinlerine farklı oranlarda bağlanırlar.
—Hidrokortizon asetat, primer olarak karaciğerde metabolize olur. —Hidrokortizon asetat böbrek yoluyla atılır. Bazı topikal kortikosteroidler ve metabolitleri ise safrayla atılrlar.
SAKLANMASI : 25ºC’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.
Ambalajın niteliği ve içeriği : Karton kutu içerisinde 1 adet plastik kapaklı, 30 gramlık alüminyum tüp bulunmaktadır.
RUHSAT SAHİBİ
İlko ølaç San. ve Tic. A.Ş.
Veysel Karani Mah. Çolakoğlu Sok. No:10
34885 Sancaktepe/ İstanbul
Tel: 0216 564 80 00
Faks: 0216 564 80 99
RUHSAT NUMARASI
2018/509
İLK RUHSAT TARİHİ: 20.09.2018

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir