RAZOLE % 0,25 Krem

Endikasyon Bilgisi:

İlacın Etken Maddesi Amorolfin hidroklorür‘ dür. RAZOLE % 0,25 Krem, mantarların cilt üzerinde büyümelerini çoğalmalarını engelleyen bir ilaçtır. Deri mantarı, maya ve maya benzeri mantarların ve küf mantarlarının tedavisi  için uygundur.  RAZOLE, Candida’ ya bağlı dış genital organlar, koltuk altı, meme altları ve testisler üzerinde ince kabuklaşma gösteren kırmızı veya kahverengi lekeler ile belirgin kaşıntılı /döküntülü mantar enfeksiyonları, ayak mantarı (tinea pedis), el mantarı (tinea manum), tırnak mantarı (tinea unguium), en sık boyun, gövde, kol, ve bacaklarda görülen halka şeklinde iltihaplı, kaşıntılı, kızarık, yüzeyden kabarık lezyonlar ile belirgin vücut mantarı (tinea korporis);  genellikle boyun, göğüs, kolların üst kısımları  ve sırtta görülen beyazdan pembeye veya bronz renkten kahverengiye kadar değişen renklerdeki lekeler ve hafif pullanma ile belirgin mantar enfeksiyonu (tinea versicolor), kasık bölgesinde, uylukların iç kısımlarında ve kalçada  ortaya çıkan kırmızı ya da kahverengi lekeler, kaşıntı, yanma hissi, soyulma ile belirgin kasık mantarı ( tinea kruris ) gibi derinin mantar enfeksiyonları tedavisinde kullanılmaktadır.

 

RAZOLE % 0,25 Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. RAZOLE, deri mantarı,  maya ve maya benzeri mantarların ve küf mantarlarının tedavisi  için uygundur.
  3. Kullanmaya başladıktan hemen sonra iyileşme belirtileri görülebilir. Doktorunuzun reçetede belirttiği kullanma süresini dikkate alınız. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşmeler görülebilir.
  4. Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için, düzenli bir şekilde kullanınız. Hastalığın tekrarını önlemek için belirtilerin kaybolmasından sonra, en az 2 hafta boyunca ilacı uygulamaya devam ediniz.
  5. İlacı kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinizde iyileşme görülmez ya da daha kötüleşirse doktorunuzla görüşünüz.
  6. Eğer ayağınızda mantar enfeksiyonu varsa, etrafınızdaki kişilere bulaşmasını önlemek için, çıplak ayakla dolaşmayınız.
  7. Yıkandıktan sonra, hastalıklı bölgeyi iyice kurulayınız ve kullandığınız bez ve havluları her gün değiştiriniz.
  8. Tedavinin tam olarak başarıya ulaşması için hijyenik şartlara düzenle uyulmalıdır. Çamaşırlarınız ( bezler, havlular, çoraplar ve iç çamaşırlar) mümkün olduğunca pamuklu olmalı, her gün değiştirilmeli ve kaynatılmalıdır.
  9. İlacın  uygulandığı yerin hava almasını engelleyecek giysiler giymeyiniz. Bol, gevşek  ve pamuklu kıyafetler giymelisiniz. Tedavi edilen yer ayaklarınız ise pamuklu çorap, sandalet  ve hava dolaşımını sağlayabilecek ayakkabılar giyiniz. Genellikle ayaklarınızı kuru tutunuz.
  10. İlacı uyguladığınız bölgede şiddetli yanma, tahriş, kızarıklık, ağrı veya sızıntı gibi durumlardan herhangi biri görüldüğünde ilacı kullanmayı bırakıp, derhal doktorunuza başvurunuz.
  11. Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
  12. Gözünüze temastan kaçınınız. Teması halinde bol su ile yıkayınız.
  13. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

RAZOLE % 0,25 Krem’ in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacı uygulayacağız bölgeyi yıkayarak temizleyiniz ve iyice kurulayınız. Kremi, hastalıklı bölgeye hafif hareketlerle masaj yapar gibi sürerek emilmesini sağlayınız.  Üzerini hava almayacak şekilde kapatmayınız veya bandajlamayınız.
  3. Hastalıklı bölgeye günde 1-2 defa uygulanmalıdır.
  4. Tam iyileşme sağlanabilmesi ve enfeksiyonun tekrarlamasını önlemek için şikayetlerin kaybolmasından sonraki 2 hafta daha tedaviye devam edilmesi önerilir.
  5. Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için ilacı düzenli şekilde ve yeterli sürede kullanınız.

 

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Uygulanan bölgede ilacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: Amorolfin hidroklorür
İlaç Marka İsmi:  RAZOLE % 0,25 Krem

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir