RAVIVO Flakon

Endikasyon Bilgisi :

Levofloksasin etken maddeli RAVIVO 500 mg IV İnfüzyon Çözelti İçeren Flakon, solunum, idrar yolu ve deri enfeksiyonlarına sebep olan bakteri hücrelerinin bölünerek üremesini baskılayan bir  antibakteriyeldir. RAVIVO, böbrekler, idrar torbası (sistit), idrar kanalları ve prostat bezinin enfeksiyonu, akciğer dokusunun iltihabı (zatürre), bronşlarda iltihaplanma, yüzde sinüslerin enfeksiyonu, Bacillus anthracise bağlı şarbon hastalığı, iltihaplı bezeler (çıban), dolanma, cerahatli kabarmış sivilceler, ter bezlerinde iltihaplanma ve enfekte olmuş yayılan yaralar gibi cilt enfeksiyonlarının iyileştirilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

 

RAVIVO 500 mg IV İnfüzyon Çözelti İçeren Flakon Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar :

  1. İlacın etken maddesine veya benzer ilaçlara karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. RAVIVO uygulanmaya başladıktan hemen sonra enfeksiyona bağlı yakınmalarda rahatlama hissedebilirsiniz. Ancak enfeksiyon vücutta tamamıyla bitmeden de  belirtilerde iyileşmeler olabilir. Bunun için hekiminizin reçetede yazdığı sürece kullanmaya özen gösteriniz.
  3. Bu ilacın her gün atlamadan, günün aynı saatlerinde uygulanması, ilaçtan en iyi şekilde yarar görebilmeniz için önemli bir unsurdur.
  4. Eğer, kalp ritim bozukluğu, böbrek hastalığı (diyaliz), kalpte ve kan dolaşımında problemler, ışığa duyarlılık, kanda düşük potasyum, çizgili kas zayıflığı hastalığı, düşük kan şekeri, pankreas işlev bozukluğu, diyaliz de dahil böbrek bozukluğu ya da nöbet geçirme durumlarından birisi ya da bir kaç tanesi var ise, RAVIVO kullanılmadan önce muhakkak hekiminize hastalıklarınızı anlatınız.
  5. Emzirme dönemlerinde ve hamilelikte hekime danışmadan kullanmanız önerilmemektedir.
  6. Bu ilacı 18 yaşın altındakilere uygulamayınız.
  7. RAVIVO kullanımınız süresince eklemleriniz oynak yerlerinde ani görülen bölgesel acı, ödem ve hareket ettirememe gibi bir sorun oluştuysa ilacın kullanımını durdurup, hekiminizi arayınız.
  8. RAVIVO uygulanmadan önce veya uygulandıktan sonraki yaklaşık 2-3 saatlik bir sürede süt, hazımsızlık tedavisinde kullanılan antiasitler ve süt, demir takviyesi ürünler veya yiyecekler kullanmamaya özen gösteriniz.
  9. İlacın şiddetli ishale sebebiyet verebileceği ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer bu ilacı kullanırken inatçı ishal ortaya çıkması halinde ishalin kesilmesi için herhangi bir ürün kullanmadan önce acilen  hekiminize başvurunuz. Çünkü alt sindirim organlarınızda ciddi bir enfeksiyon meydana gelmiş olabilir.

 

RAVIVO 500 mg IV İnfüzyon Çözelti İçeren Flakon‘un kullanım Şekli:

  1. RAVIVO reçetede nasıl yazdıysa o şekilde uygulanması gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde bırakmamakta ısrar edip ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.
  2. Bu ilacın uygulaması sağlık kuruluşunda klinik ortamda yapılması gerekmektedir.

 

RAVIVO 500 mg IV İnfüzyon Çözelti İçeren Flakon Yan Etkileri :

  1. RAVIVO uygulandığında nefes daralması, kurdeşen, yüzünüzde, dudak, dil veya boğazınızda şişlik gibi alerjik bir durumda hekiminizi arayınız.
  2. istemsiz kasılmalar, bayılma, çarpıntılı kalp atımları, ayaklar ve el bileklerinde ağrı ve şişlik, deride solukluk ve sararma, kolay çürük oluşumu, anormal davranış ve düşünceler, sanrılar, depresyon, zihin bulanması, dışkının çok sulu ve devamlı olması gibi yan etkilerde derhal doktorunuzla görüşmelisiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Levofloksasin
İlaç Marka İsmi: RAVIVO500 mg IV İnfüzyon Çözelti İçeren Flakon

RAVIVO  Flakon Kullanma Talimatı


RAVIVO Flakon Kullanma Talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir