RABIZA Enterik Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Rabeprazol‘ dur. RABIZA 20 mg Enterik Tablet, midede üretilen asit miktarını azaltır. Mide asidinin azalması, mide, bağırsak ve yemek borusundaki ülserlerin (peptik ülser) iyileşmesini ve ağrının giderilmesini sağlar. Aktif haldeki iyi huylu mide ülseri ve aktif on iki parmak bağırsağı (duodenum) ülseri,  eroziv yemek borusu iltihaplanması (mide asidinin yemek borusuna zarar vermesi) ya da ülseratif gastro-özofajeal reflü hastalığı (GÖRH) tanısı konulmuş hastaların tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda RABIZA, Zollinger-Ellison sendromu gibi aşırı mide asidini içeren diğer durumların tedavisi; mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri veya kronik gastriti bulunan hastalarda görülen Helicobacter pylori adlı bakterinin yok edilmesi;  Helicobacter pylori enfeksiyonun neden olduğu mide ve on iki parmak bağırsağı ülserlerinin tedavisi ve tekrarının önlenmesinde de  kullanılır.

RABIZA 20 mg Enterik Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Mide yanması şikayetinin hızlı şekilde hafifletilmesi için uygun değildir.
  3. Etkileşim: eritromisin, izotretinoin, tazaroten, tretinoin, sülfonamidler, gentamisin ve kas gevşetici ilaçlar.
  4. Midenizde tümör veya karaciğer hastalığınız var ise ya da HIV virüsü için atazanavir  kullanıyor iseniz; hekiminize danışmadan bu ilacı almayınız.
  5. Tedavi esnasında karında ağrı, hassasiyet ve ateşle beraber kanlı veya çok şiddetli  ishal gelişirse; ilacı kesip hekiminizle irtibata geçiniz.
  6. İlacın 1 yıldan uzun süre kullanımı kalça, bilek ya da omurga kırık riskini çok az da olsa arttırabilir. Eğer sizde osteoporoz var ise veya
    kortikosteroid ilaç kullanıyor iseniz; RABIZA’ya başlamadan önce hekiminize durumunuzu söyleyiniz.
  7. Bu ilacı 3 aylık kullanımdan sonra, kanda magnezyum düzeyleri düşebilir.   Magnezyum düzeyinin düşmesi sonucu, halsizlik, baş dönmesi, istemsiz kas kasılmaları, uyum bozukluğu ya da taşikardi ortaya çıkabilir. Bunlardan biri sizde var ise; hekiminizle görüşünüz. Magnezyum düşüklüğü, kalsiyum ve potasyum düzeylerinin azalmasına sebep olabilir. Hekiminiz magnezyum düzeylerinizin takibi için belli aralıklarla kan tahlili isteyecektir.
  8. Tedaviniz tamamlanmadan da belirtilerinizde iyileşmeler görülebilir. Hekiminizin size reçete ettiği süre boyunca ilacı kullanmaya devam ediniz. Düzenli bir şekilde atlamadan kullanınız, tamamen bitmeden tekrar  reçete ettiriniz.
  9. Mide ekşimesi ve göğüste ağrılı yanma hissi sıklıkla kalp krizinin erken belirtileriyle karıştırılır. Eğer göğüs ağrısı ya da ağırlık çökmesi hissi, baş dönmesi, kola ve omuza yayılan ağrı, terleme, bulantı, kusma, genel olarak hasta hissetme gibi belirtilere sahipseniz  tıbbi yardım için acilen hekiminize başvurunuz.
  10. Hamilelikte B kategorisinde; hamileler ve emzirenler hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

RABIZA 20 mg Enterik Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz RABIZA’yı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. RABIZA’yı size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozu yeterli miktarda su ile beraber alınız. Günlük doz: 1 defa (sabah yemek öncesi) 20 mg – 2 defa 20 mg

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. RABIZA alırken, karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, boğazda ve dilde şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Yan etki: Öksürük, yutak iltihabı, nezle, enfeksiyon, uykusuzluk, baş dönmesi,  halsizlik, vücut ağrısı, sırt ağrısı, bulantı, kusma, mide ağrısı, ishal, bulantı, gaz

 

İlaç Etken Maddesi:   Rabeprazol
İlaç Marka İsmi: RABIZA 20 mg Enterik Kaplı Tablet

RABIZA, sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Mide İlaçları, Peptik ülser ve gastro-özofageal reflü ilaçları, Proton pompası inhibitörleri ve rabeprazol şeklinde sınıflandırılmış olup, A02BC04 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz RABIZA, İLKO İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

RABIZA 20 mg Enterik Kaplı Tablet’e ait Kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)


RABIZA 20 mg Enterik Kaplı Tablet Kullanma talimatı

RABIZA 20 mg Enterik Kaplı Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

RABIZA 20 mg Enterik Kaplı Tablet'in kısa ürün bilgilendirmesi

RABIZA Tablet de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir