RABBY-D 10 mg Enterik  Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Deksrabeprazol’dur. RABBY-D 10 mg Enterik  Kaplı Tablet, midede üretilen asit miktarını azaltır. Mide asidinin azalması, mide-bağırsak ve yemek borusundaki ülserlerin (peptik ülser) iyileşmesini ve ağrının giderilmesini sağlar. Aktif haldeki iyi huylu mide ülseri ve aktif on iki parmak bağırsağı (duodenum) ülseri,  eroziv yemek borusu iltihaplanması (mide asidinin yemek borusuna zarar vermesi) ya da ülseratif gastro-özofajeal reflü hastalığı (GÖRH) tanısı konulmuş hastaların tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda RABBY-D, Zollinger-Ellison sendromu gibi aşırı mide asidini içeren diğer durumların tedavisi; mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri veya kronik gastriti bulunan hastalarda görülen Helicobacter pylori adlı bakterinin yok edilmesi;  Helicobacter pylori enfeksiyonun neden olduğu mide ve on iki parmak bağırsağı ülserlerinin tedavisi ve tekrarının önlenmesinde de  kullanılır.

RABBY-D 10 mg Enterik  Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. RABBY-D, midede üretilen asit miktarını azaltır. Mide asidinin azalması, mide, bağırsak ve yemek borusundaki ülserlerin (peptik ülser) iyileşmesini ve ağrının giderilmesini sağlar.
  3. RABBY-D, mide yanması şikayetinin hızlı şekilde hafifletilmesi için uygun değildir.
  4. Midenizde tümör varsa veya karaciğer hastalığınız varsa ya da HIV enfeksiyonu için atazanavir  kullanıyorsanız; RABBY-D‘ i kullanmayınız.
  5. Tedaviniz sırasında karın ağrısı ya da karında hassaslık ve ateş gibi belirtilerle birlikte şiddetli  ishal gelişirse; ilacın kullanımını bırakıp doktorunuza başvurunuz.
  6. İlacın 1 yıldan uzun süre kullanımı kalça, bilek ya da omurga kırık riskini çok az da olsa arttırabilir. Eğer
    osteoporozunuz varsa ya da kortikosteroid ahyorsamz; RABBY-D‘ i kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz.
  7. RABBY-D‘ i 3 aydan fazla kullanırsanız, kanınızda magnezyum seviyelerinin düşmesi olasıdır.  Düşük  magnezyum seviyeleri, bitkinlik, istemsiz kas kasılmaları, oryantasyon bozukluğu,  baş dönmesi, kalp atış hızında artış şeklinde görülebilir. Eğer bu belirtilerden herhangi biri görüldüğünde, hemen doktorunuza danışınız. Düşük magnezyum seviyeleri, kanda potasyum ya da kalsiyum seviyelerinde de azalmaya yol açabilir.
    Doktorunuz sizin magnezyum seviyelerinizi izlemek için düzenli kan testi yaptırmanızı isteyebilir.
  8. Tedaviniz tamamlanmadan da belirtilerinizde iyileşmeler görülebilir. Ancak RABBY-D‘ i doktorunuzun size reçete ettiği süre boyunca kullanmaya devam ediniz.
  9. İlacınızı düzenli bir şekilde atlamadan kullanmalısınız. Tamamen bitmeden doktorunuza tekrar  reçete ettiriniz.
  10. Göğüste ağrılı yanma hissi sıklıkla kalp krizinin erken belirtileriyle karıştırılır. Eğer göğüs ağrısı ya da ağırlık çökmesi hissi, baş dönmesi, kol veya omuza yayılan ağrı, terleme, bulantı, kusma, genel olarak hasta hissetme gibi belirtilere sahipseniz  tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurunuz.
  11. RABBY-D, 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  12. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

RABBY-D 10 mg Enterik  Kaplı Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu yeterli miktarda su ile birlikte alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Enfeksiyonlar, öksürük, yutak iltihabı, nezle, uykuda güçlük, baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, vücut ağrısı, sırt ağrısı, bulantı, kusma, mide ağrısı, gaz ve ishal yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Deksrabeprazol
İlaç Marka İsmi: RABBY-D 10 mg Enterik  Kaplı Tablet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir