PYLAZOL 40 mg IV enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz

Endikasyon Bilgisi :

İçinde Pantoprazol (proton pompası inhibitörüdür) etken maddeyi ihtiva eden PYLAZOL, aşırı salgılanan mide asidini giderici bir ilaçtır. Midenin gereğinden fazla asit salgılamasına bağlı ortaya çıkan mide ve yemek borusunda (göğüs bölgesinde) yanma, mide ağrısı, bulantı, açlık hissi, gaz çıkaramama, yemek sonrası şişkinlik gibi belirtilerin görüldüğü;
—Ağızdan alınan ilaçlarla uzun süren tedavilerde alınan ilaçların midede yaratabileceği tahrişler
—Reflü
—Midedeki fazla asit ve mide içeriğinin yemek borusundan geçerken yarattığı yemek borusu tahrişi (eroziv yemek borusu iltihabı)
Mide ve onikiparmak bağırsağında mide asidinin tahribi sonucu ortaya çıkan yara ve kanamalar
—Onikiparmak bağırsağı veya pankreas’ta aşırı gastrin hormonu üreten tümör nedeniyle mide asiditesinin artması ( Gastrinoma hastalığı -Zollinger-Ellison Sendromu)
Helicobacter pylori adlı bakteri sebebiyle oluşan mide ve onikiparmak bağırsağı enfeksiyonunda kullanılmaktadır. 

 

PYLAZOL 40 mg IV enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Ciddi karaciğer hastalığı olanlara verilmemelidir.  İlacın devamlı kullanılması karaciğer hasarına sebebiyet verebileceğinden karaciğer enzimlerinin yüksek çıkması durumunda ilaç alımı sonlandırılmalıdır.
  2. Bir kemik hastalığı olan osteoporoz rahatsızlığınız var ise ve 65 yaşından büyükseniz; bu ilacın bir seneden daha fazla ve yüksek miktarda kullanımıyla osteoporoz veya kemiklerde kırık oluşma tehlikesi nadiren de olsa gelişebilir.
  3. AIDS hastasıysanız veya kötü huylu tümör, B12 vitamini veya magnezyum yetersizliği, kalp ritm düzensizliği, kan dolaşımı rahatsızlıklarından herhangi birisi veya birkaçına sahipseniz, bu ilaçla tedaviye başlamadan önce hekiminize durumunuzu anlatınız.
  4. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilacınızı hekiminizin tavsiye ettiği sürece almaya devam ediniz. Kullanımını aniden, hekime sormadan bırakmayınız.
  5. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde hekime sormadan kullanılması sakıncalıdır.
  6. Kullanımı 18 yaş üstü içindir.

PYLAZOL 40 mg IV enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz’un Kullanım Şekli :

  1. PYLAZOL kullanırken hekimin direktiflerine tamı tamına uyulmalıdır. Tavsiye edilenden daha fazla ya da ilacı bırakmanız önerildiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde rahatsızlığınızda bir iyileşme sağlanmaz, aksine hayati tehlikeye varabilecek ölçüde sağlığınıza ciddi zararları olur.
  2. Damar içine enjeksiyon yoluyla uygulanmaktadır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. İlaç uygulamasının ardından boğaz, yüz, dudaklar veya dilde şişlik, karın ağrısı, soluk alamama, bilinç kaybı, kurdeşen gibi alerjiyi işaret eden sıkıntılı bir durumda acilen hekimle görüşülmelidir.
  2. Enjeksiyonun uygulandığı yerde tahriş oluşumu yan etki olarak görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Pantoprazol
İlaç Marka İsmi: PYLAZOL 40 mg IV enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için liyofilize toz

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir