PURDOX % 5 Krem

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Doksepin Hidroklorür‘ dür. PURDOX % 5 Krem, kaşıntı giderici etkiye sahiptir. PURDOXAtopik dermatit ( alerjik egzama) ve liken simpleks kronikusa ( stres egzaması) bağlı kaşıntının kısa süreli (8 güne kadar) tedavisinde kullanılmaktadır.

Atopik dermatit (Alerjik egzama) : kronik bir cilt sorunu olup aşırı miktarda kaşıntı ve beraberinde ciltte oluşan kızarıklıklar ile belirgin, tekrarlayıcı ataklarla seyreden kaşıntılı bir deri hastalığıdır.

Liken Simpleks Kronikus ( stres egzaması ) : Strese bağlı olarak ortaya çıkan, vücudun herhangi bir yerinde ya da  tek veya çok sayıda yerde görülebilen küçük, çok kaşıntı verici deri kalınlaşması ile belirgin bir deri hastalığıdır. Stres egzaması, obsesif kişilik yapısına sahip kişilerde ve alerjiye yatkınlığı olanlarda daha sık görülür. Kişinin kaşıntı duyması ve sürekli kaşınma ve sürtünme sonucu , kaşınan bölgelerde zamanla kızarıklık kepeklenme ve deride kösele benzeri kalınlaşma ile birlikte pul pul deri dökülmeleri ve kabuklu yaralar meydana gelir. Tedavi edilmezse kaşıntı sürekli bir hal alır ve giderek vücudun değişik yerlerine yayılır.

 

 

PURDOX % 5 Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. PURDOX, alerjik egzama ve stres egzamasına bağlı kaşıntıların giderilmesinde kullanılır.
  3. Uygulama aralarında en az 4 saat olacak şekilde günde 3-4 kez uygulayabilirsiniz. Üzerini hava almayacak şekilde kapatmayınız veya bandajlamayınız.
  4. Bir haftadan fazla  kullanmayınız.
  5. Herhangi bir cilt enfeksiyonunuz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  6. İlacı gözünüze temas ettirmeyiniz. Teması halinde bol su ile yıkayınız.
  7. Tedavi edilen bölgeyi hava almayacak şekilde kapatmayınız ya da bandajlamayınız.
  8. İlacı kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra belirtilerinizde iyileşme görülmez ya da daha kötüleşirse doktorunuzla görüşünüz.
  9. Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
  10. Çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.
  11. Tedaviniz sırasında alkollü içecekler tüketmeyiniz.
  12. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

PURDOX % 5 Krem’ in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz. Parmağınızla  ufak miktarda aldığınız ilacı ince bir tabaka halinde ilgili bölgeye yayıp hafif hareketlerle sürünüz. Uygulama aralarında en az 4 saat olacak şekilde günde 3-4 kez uygulayabilirsiniz. Üzerini hava almayacak şekilde kapatmayınız veya bandajlamayınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Uygulama bölgesinde yanma ve batma, kaşıntı veya kaşıntıda artış, egzamanın şiddetlenmesi, tahriş, şişme, kuruluk ve gerginlik görülebilir. Bunlar ilacın hafif yan etkileri olup, herhangi biri oluşursa doktorunuza bildiriniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Doksepin Hidroklorür
İlaç Marka İsmi: PURDOX % 5 Krem

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir