PROGYNEX 25 mg/ml IM Ampul

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Progesteron‘ dur. İlacın içeriğindeki etkin madde progesteron, yumurtalıklarda doğal olarak salgılanan kadın cinsiyet hormonu olan progesteron’ a benzer etkiler gösteren bir maddedir. Yumurtalıkların progesteron üretememesi veya çok fazla östrojen üretmesi durumlarında kullanılır.  Progesteron Hormonu,   düzenli bir şekilde her ay rahmi hamilelik için hazırlayan, hamilelik başlangıcında rahim iç düzeyinde değişimler meydana getirerek, döllenmiş olan yumurtanın rahimde tutunmasını ve vücudun gebeliği sürdürmesini sağlayan önemli bir kadınlık hormonudur. PROGYNEX, yumurtalıklarda Progesteron eksikliğine bağlı olarak gelişen adet yokluğu ve hormonal  dengesizlikten dolayı görülen anormal adet kanamalarında kullanılır. Ayrıca luteal faz yetmezliğine bağlı olarak görülen kısırlık tedavisi ile  döllenmiş olan yumurtanın rahimde tutunmasını sağlamak amacıyla yardımcı üreme tekniklerine destek olarak da  kullanılmaktadır.

 

PROGYNEX 25 mg/ml IM Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1.  İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. PROGYNEX, yumurtalıklarda Progesteron eksikliğine bağlı olarak gelişen adet yokluğu ve hormonal  dengesizlikten dolayı görülen anormal adet kanamalarında kullanılır.
  3. Sebebi bilinmeyen anormal vajinal kanamanız varsa ya da ciddi karaciğer fonksiyon bozukluğu; genital organ  ya da  memelerde tümör varlığı veya şüphesi; bir damarda oluşan pıhtıdan kopan pıhtı parçasının başka bir bölgedeki bir damarda tıkanmaya yol açması ile ilgili hastalıklar (inme -beyin kanaması gibi) ya da pıhtı oluşumuyla birlikte olan toplardamar iltihabı veya yakın zamanda yaşanmış  tamamlanmamış düşük, dış gebelik ya da kürtaj durumlarından herhangi biri var ise, PROGYNEX kullanmayınız.
  4. Eğer yüksek tansiyonunuz varsa ya da  şeker hastalığı, böbrek yetmezliği, kalp hastalığı, porfiri, ışığa karşı duyarlılık veya migreniniz varsa,  epilepsi (sara) hastasıysanız ya da depresyon tedavisi görüyorsanız veya depresyon geçmişiniz varsa PROGYNEX‘ i kullanmadan önce doktorunuza durumunuz hakkında bilgi veriniz ve kullandığınız tüm ilaçları  söyleyiniz.
  5. Tedaviniz sırasında doktorunuz belirli aralıklarla mamografi çektirmenizi isteyebilir. Doktorunuzun  talimatlarına uymalısınız.
  6. Hamilelik döneminde, sadece olası faydası, olası riskinden fazla olduğu durumlarda kullanılır. Tedaviniz sırasında hamile olduğunu fark ederseniz doktorunuza danışınız. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Emziriyor sanız  bu ilacı kullanmayınız.

PROGYNEX 25 mg/ml IM Ampul’ ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Kas içine enjeksiyon yoluyla uygulanmaktadır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Baş dönmesi, baş ağrısı, asabilik, bulantı, karın ağrısı, eklem ağrısı, yorgunluk, üst solunum yolu enfeksiyonu, viral enfeksiyon ve göğüs ağrısı yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Progesteron
İlaç Marka İsmi: PROGYNEX 25 mg/ml IM Ampul

PROGYNEX 25 mg/ml IM Ampul kullanma talimatı


PROGYNEX 25 mg-ml IM Ampul kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir