PRECORT 4 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Metilprednisolon’ dur. PRECORT 4 mg Tablet, vücutta iltihaba/yangıya ve alerjiye yol açan maddelerin salınmasını engelleyen, vücut bağışıklığını baskılayan bir ilaçtır. PRECORT, sindirim sistemi kanallarında iltihabi hastalıklar (yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsak iltihabı), beyin zarlarında iltihabi olgular, kan damarlarının iltihabı, anemi ve  kan ile ilgili ( hematolojik) hastalıklar, vücutta ödem bulunan durumlar, kas hastalıkları, iltihaplı  eklem romatizması, sedef hastalığı ve eklem iltihabının bir arada görüldüğü bir hastalık olan psöriyatik artrit, çocuk romatizması (Juvenil Romatoid Artrit) , tendon ve onu saran kılıfın iltihabı, gut hastalığında görülen kısa süre içerisinde gelişen eklem iltihabı, deri döküntüsü ve kaslarda zayıflıkla kendini gösteren iltihaplı kas romatizması (dermatomiyozit), eklemlerde sertleşme ve tutuklukla belirgin ağrılı ilerleyici, iltihaplı romatizma hastalığı (ankilozan spondilit), bir yaralanma-ezilme sonrası görülen ve çeşitli durumlara bağlı olarak eklem kıkırdağında meydana gelen aşınma, ağrı ve işlev kaybıyla belirgin eklem iltihaplanması gibi romatizmal hastalıklar, aynı zamanda birden fazla sayıda istemli kasın iltihaplanması, ani gelişen kalp romatizması (romatoid kardit), yanıklar, kronik iltihaplı deri hastalığı (atopik egzama); stres egzaması (Liken Simpleks Kronikus), dış çevre etkisiyle oluşan deri iltihabı (kontakt dermatit); saçlı deri, kaş, göz kapakları, kulak, göğüs ortasında ve vücudun diğer bölgelerinde kırmızı, pullu, kaşıntılı döküntü (seboreik dermatit), yara ve kaşıntı ile birlikte görülen iltihabi rahatsızlıklar (staz dermatiti), deride kızarıklık, döküntü eşliğinde ateş ve halsizlikle belirgin eksfolyatif dermatit; metal para veya disk şeklindeki iltihaplı yaralarla karakterize deri iltihabı (diskoid egzama) gibi iltihabi ve kaşıntılı cilt hastalıkları, MS hastalığı, alerjik göz hastalığı, göz sinirlerinin iltihabi durumu, solunum sistemi hastalıkları (nefes darlığının kötüleşmesi, akciğer tüberkülozu, zatürre, saman nezlesi veya yıl boyu süren alerjik nezle atakları), organ veya doku nakillerinin ardından vücudun nakil olmuş dokuyu/organı red etmesini engellemek; bir tümörden kaynaklanan ya da onun oluşumu ile ilgili hastalıklar, iç salgı bezleri ile alakalı bozukluklar (endokrin hastalıkları), böbreküstü bezi tarafından üretilen kortizonun yetersiz salgılanması durumları ile ilgili hastalıklarda kullanılır.

PRECORT 4 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

•İlacın etken maddesine karşı hassasiyetiniz varsa; bu ilacı kullanmanız önerilmez.
•PRECORT tablet, böbreküstü bezi tarafından salgılanan kortizon hormonunun seviyesini yükseltir, vücut bağışıklığını baskılar, iltihap ve alerji önleyici etkiler gösterir.
•Bu ilacın kullanımı bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir ve enfeksiyon kapma riskiniz kolaylaşabilir. Enfeksiyonlu ve hasta kişilerle temastan kaçınınız. Ayrıca daha önce geçirdiğiniz enfeksiyonu aktif hale getirebilir. Bunun için son bir kaç hafta içinde geçirdiğiniz herhangi bir hastalık veya enfeksiyon var ise bu durumu doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.
•Kızamık ve su çiçeği geçiren kişilerle yakın temas kurmayınız. Eğer bu hastalıklara maruz kalırsanız hastalığı önlemek için acilen hekiminizden bilgi alınız.
•Ağız içinde, boğazınızda veya iç organlarınızda mantar enfeksiyonu var ise, gözünüzde uçuk yarası, kısa süre içerisinde gelişen tedavi altına alınmamış bir enfeksiyonunuz ya da zona hastalığınız var ise bu ilacı almadan önce mutlaka hekiminize bildiriniz.
•Eğer tedavi altına alınmamış irinli bir enfeksiyon (mikroplu iltihap) geçiriyorsanız ya da osteoporoz, bağırsak ameliyatı öyküsü, ince ve kalın bağırsak delinmesi, kanama, mide veya bağırsak ülseri, ülseratif kolit,  divertikülit, konjestif kalp yetmezliği, geçmişte sıtma öyküsü, tüberkiloz (verem),  karaciğer hastalığı (siroz gibi), böbrek yetmezliği, herhangi bir tiroid bozukluğu, ani nöbet hastalığı, göz tansiyonu (glokom) hastalığı veya katarakt, gözlerde uçuk yarası, diyabet (şeker hastalığı), ağır ruhsal çöküntü hastalığı, yüksek tansiyon (hipertansiyon) var ise, çizgili kas zayıflığı veya herhangi bir kas bozukluğu gibi hastalıklardan herhangi birine sahipseniz dozaj ayarlamasına, kan ve idrar tahlillerine gereksinim duyulabilir. Bundan dolayı bu ilaçla tedavi öncesi hastalıklarınız ve halihazırda kullandığınız ilaçlar hususunu hekiminizle muhakkak görüşmelisiniz.
•Çocuklarda bu ilacın kullanımı çocuğun gelişimini yavaşlatabilir. Çocuğunuz bu ilacı kullanırken normalden daha yavaş geliştiğini gözlemliyorsanız durumu hekime bildirmelisiniz.
•İlacın kullanımını aniden durdurmayınız. Aksi takdirde istenmeyen geri dönüş (yoksunluk) semptomlarına maruz kalabilirsiniz. Geri dönüş semptomlarının oluşmaması için ilacı nasıl bırakacağınızı hekiminizle görüşünüz.
•Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde hekime danışmadan kullanılması önerilmemektedir.

PRECORT 4 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

•Hekiminiz  PRECORT‘u nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Size tavsiye edilenden eksik veya fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verir.
•İlacın her dozunu yeterli miktarda suyla birlikte içiniz. Tercihen tok karnına alınması önerilir.

PRECORT 4 mg Tablet’in Olası Yan Etkileri :

PRECORT kullanımıyla nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekiminize bildirmelisiniz.
•Kanlı veya katranımsı dışkı, kan öksürme, göz tansiyonu, göz küresinin dışa çıkıklığının ya da bombeliğinin artması, görme problemleri, kanama, pankreatit (mide üst bölgesinden arkaya doğru yayılan ciddi bir ağrı, mide bulantısı ve kusma, hızlı kalp atışları), anormal düşünceler veya davranışlar, ani hastalık nöbeti (irade dışı kasılmalar), tehlikeli derecede yüksek tansiyon (ağır baş ağrısı, bulanık görme, kulaklarda vızıltı, kaygı, bilinç bulanıklığı, göğüs ağrısı, nefes darlığı, düzensiz kalp atışları, ani hastalık nöbeti),  düşük potasyum seviyesi (bilinç bulanıklığı, düzensiz kalp atışları, aşırı susuzluk, artan idrar yapımı, bacaklarda huzursuzluk, kaslarda zayıflık, halsizlik veya topallama hissi), kemiklerde erime,  tendon kopması, çocuklarda yavaş gelişme gibi yan etkilerden herhangi biri geliştiğinde acilen hekiminize başvurmalısınız.
•Enfeksiyon kapma riski, depresif ruh hali, kas zayıflığı, kemiklerde erime, yüzde şişkinlik, ani kilo alma, vücutta tüylenme ilacın sık rastlanan yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Metilprednisolon
İlaç Marka İsmi: PRECORT 4 mg Tablet

PRECORT 4 mg Tablet Kullanma Talimatı


PRECORT 4 mg Tablet Kullanma Talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir