PRECOBAL 150 mg/1 mg Kapsül

Endikasyon Bilgisi:

İlacın Etken Maddesi Pregabalin (150 mg) ve B12 vitamin (1 mg)‘ dir. PRECOBAL 150 mg/1 mg Kapsül, hastalık nöbetlerine (epilepsi nöbeti gibi) ve ağrıya sebep olan beyindeki sinir uyartılarını yavaşlatarak, istem dışı kasılmaları durduran ve önleyen bir ilaçtır. PRECOBAL, B 12 vitamin eksikliği belirlenen ve mide bağırsak sisteminde emilim problemi olmayan hastalarda, istem dışı kasılmaların eşlik ettiği veya etmediği  kompleks parsiyel nöbetlerin kontrol altına alınması ve diğer nöbet ilaçları ile birlikte ek tedavi olarak; sinirlerde oluşan hasarların (şeker hastalığı , zona gibi hastalıkların sinirlere verdiği zarar) sebep olduğu sinir ağrılarının (nöropatik ağrılar) tedavisinde; yaygın anksiyete bozukluğu ve fibromiyalji  tedavisinde kullanılır.
Fibromiyalji : yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, yorgunluk, bitkinlik, halsizlik, uyku düzensizlikleri ve bazen de spastik kolit dediğimiz tuvalete çıkma problemlerinin eşlik ettiği kronik bir hastalıktır.
Yaygın anksiyete bozukluğu: Bir çok konu ve sebeplerden dolayı duyulan yaygın, kronik ve uzun süreli endişe, kaygı hali.

PRECOBAL 150 mg/1 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. PRECOBAL, B 12 vitamin eksikliği belirlenen ve mide bağırsak sisteminde emilim problemi olmayan hastalarda, parsiyel nöbetlerin kontrol altına alınması ve diğer nöbet ilaçları ile birlikte ek tedavi olarak;    nöropatik ağrıların tedavisinde, yaygın anksiyete bozukluğu ve fibromiyalji  tedavisinde kullanılmaktadır.
  3. Eğer şeker hastası iseniz ve PRECOBAL‘ ın kullanımıyla kilo aldıysanız, durumu doktorunuzla görüşünüz.
  4. Doktorunuza danışmadan ilacın kullanımını durdurmayınız ve doz miktarını değiştirmeyiniz.
  5. Tedaviniz sırasında alkol almaktan kaçınınız. Alkol ilacın olası yan etkilerini daha da artırmaktadır.
  6. İlacı kullanırken  kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma, davranışlarda ve ruh halinde değişiklikler, panik ataklar, uyku sorunları, alıngan, telaşlı, heyecanlı, sarılgan, huzursuz, agresif, ruhsal ve fiziksel olarak kendini hiperaktif hissetme gibi yeni yada daha da artan rahatsızlıklara sahipseniz  derhal doktorunuza başvurunuz.
  7. Eğer hastalık nöbetleri tedavisi için kullanıyorsanız, durumunuzda iyileşme görülse bile   kullanmaya devam ediniz. İlacın kullanımını  doktorunuza danışmadan aniden bırakmayınız.Aksi takdirde  nöbetlerde  artış olabilir. İlacın kullanımını tamamen bırakmadan önce, yavaş yavaş bırakmanız gerekebilir.
  8. İlacın kullanımı, uyku hali ve baş dönmesine sebep olabileceğinden; yaşlı hastalar, düşmelere, yaralanmalara ve kazalara karşı dikkatli olmalıdır.
  9. Yanınızda acil durumlar için bu ilacı kullandığınızı belirten kimlik kartı ve bilgilendirme bilekliği taşımalısınız.
  10. Böbrek hastalığınız varsa veya şeker hastasıysanız yada konjestif kalp yetmezliğiniz varsa; kullanmadan önce muhakkak doktorunuzu bilgilendiriniz, İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  11. Eğer düzenli olarak diğer uyku verici ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız ( anksiyete ilaçları, depresyon ilaçları, soğuk algınlığı ilaçları,  alerji ilaçları, uyku ilaçları, ağrı kesiciler, narkotik ağrı kesiciler gibi)
  12. PRECOBAL‘ ı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. İlacınızı bu ilaçlarla birlikte kullanmak uyku halini daha da artırabilir.
  13. Tedaviniz sırasında aileniz ya da sizinle ilgilenen kişiler, ruh hali değişiklikleriniz ve belirtileriniz konusunda dikkatli olmalıdırlar.
  14. Düşünce ve reaksiyonlarınızı bozacak yan etkilere sahiptir. Araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  15. •18 yaşın altındaki çocuk ve gençlerde kullanılmamalıdır.
  16. Hamilelik döneminde ya da hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmayınız. Bebekte doğum kusurlarına yol açabilir. Etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmalısınız. Emzirme döneminde anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden ilacı kullanırken bebek emzirmeyiniz.

 

PRECOBAL 150 mg/1 mg Kapsül’ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Tercihen yemeklerle birlikte veya aç karnına alınabilir.
  3. İlacınızı her gün aynı saatlerde almaya özen gösteriniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Baş dönmesi, uyku hali çok yaygın görülür. Bulanık görme, ağız kuruluğu, baş dönmesi, iştah artışı, kas ağrısı, güçsüzlük, halsizlik, cinsel istekte azalma, peniste sertleşme bozukluğu, kol ve bacaklarda şişme yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Pregabalin, B12 vitamin
İlaç Marka İsmi:  PRECOBAL 150 mg/1 mg Kapsül

PRECOBAL 150 mg/1 mg Kapsül kullanma talimatı


PRECOBAL 150 mg-1 mg Kapsül kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir