PLATOXATIN 200 mg/40 ml I.V. infüzyonluk çözelti

Endikasyon Bilgisi :

PLATOXATIN 200 mg/40 ml I.V. infüzyonluk çözelti‘nin etken maddesi okzaliplatin, vücuttaki kanserli hücrelerin üremesini ve bulunduğu yerden başka bölgeye atlamasını durdurmaya yardımcı olur. Metastatik kolorektal kanserde (kolon,rektum kanseri) ve tümörün alınmasından sonra ya da  3. evre kolon kanserinde diğer kanser ilaçlarıyla beraber kullanılmaktadır.

 

PLATOXATIN 200 mg/40 ml I.V. infüzyonluk çözelti Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar:

  1. İlacın içindeki platin ya da platin içerikli ürünlere karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Böbrek hastalığı, işitme bozukluğu, kemik iliği ile ilgili bir bozukluk veya aneminiz var ise ya da ağır böbrek bozukluğunuz var ise PLATOXATIN ile tedaviye başlamadan önce hekiminizi bilgilendirmelisiniz. Bu ilacı kullanmanız sizin için uygun olmayabilir.
  3. PLATOXATIN ilacı kullanırken bağışıklık sisteminizde zayıflama olabileceğinden vücut enfeksiyonlara karşı daha dirençsiz hale gelir. Gribal enfeksiyon, bulaşıcı hastalık veya herhangi bir enfeksiyon taşıyan hastalardan uzak durmalısınız.  Ayrıca bağırsak tümörleri (sol ve özellikle sağ kolon tümörleri)  kan kaybına sebep olabileceğinden tedavi sürerken kan nakli de yaptırmanız gerekebilir.
  4. PLATOXATIN‘e bağlı bulantılarda, mide bulantısını giderici etkisi olan ilaçlar kullanılabilir.
  5. PLATOXATIN süt veren annelerde ve gebelikte kesinlikle kullanılmaz. Hatta doğurganlığı etkileyebileceğinden PLATOXATIN ile kanser tedavisi gören baba ve anne adayları tedavi bittikten sonraki en az altı ay içerisinde doğurganlığı koruyucu ilaç ve araçları düzenli olarak kullanmaları gerekmektedir.

 

PLATOXATIN 200 mg/40 ml I.V. infüzyonluk çözelti’nin kullanım Şekli:

  1. Tedavi süresince, PLATOXATIN reçetede nasıl yazıldıysa hekimin direktiflerine tam manasıyla uyulmalıdır.
  2. PLATOXATIN kullanılması hastahane veya klinik ortamda yapılması gerekmektedir.

 

PLATOXATIN 200 mg/40 ml I.V. infüzyonluk çözelti Yan Etkileri :

  1. PLATOXATIN ile tedavi sürerken soluk alamama, kurdeşen, yüzde, ağız ve boğazda şişkinlik, şiddetli karında sancı gibi alerjiyi işaret eden belirtilerden herhangi birine sahipseniz derhal hekime haber verilmelidir.
  2. Vücut ağrısı, saçların dökülmesi, özellikle eller ve ayak uçları olmak üzere belirli bölgede hissizlik veya karıncalaşma, ağız, burun ve cildin kolay morarması, ciltte soluklaşma, ağızda yaralar, deri altında kırmızı benekler, vücut ağrıları, grip belirtileri, üşüme, yüksek ateş , soluk alıp vermede güçlük, kalp atışında hızlılık, kemik iliği fonksiyonlarında azalma, böbreklerde ve karaciğerde  hasar, işitme kaybı veya kulak çınlaması, devamlı süren kusma gibi rahatsızlıklarda destek almak için hekiminizle görüşmelisiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: okzaliplatin
İlaç Marka İsmi: PLATOXATIN 200 mg/40 ml I.V. infüzyonluk çözelti

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir