PLANTIGMIN 0.5 mg/ml Ampul

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi  Neostigmin metilsülfat‘ tır.  PLANTIGMIN Ampul, sinir uyartıları ve kas hareketleri arasındaki iletişimin aksamaması için gerekli olan kimyasalları etkileyerek, kaslardaki sinir uyartılarının iletimini geliştirir. Vücuttaki kasların daha iyi çalışabilmesini sağlar. PLANTIGMIN, sinir uyartılarının kaslara iletilmesindeki bir bozukluktan kaynaklanan  çizgili kas zayıflığı (miyastenia gravis) adıyla bilinen sinir-kas hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca bağırsak atonisi (bağırsaktaki kasların fonksiyon bozukluğu, zayıflığı ve normal geriliminin kaybolması sonucu bağırsak hareketlerinin gevşemesi), bağırsak hareketlerinin sinirsel olarak yavaşlamasından kaynaklanan bağırsak tıkanması, ameliyat sonrası oluşan idrar tutukluğu, organlardaki damarların bozukluğu ve tıkanıklığı, vücudun sağ ve sol yarısında istemli hareketlerin kaybı ya da felci veya sadece bir organın felci, bir kasın ya da bir grup kasın felci durumlarının tedavisinde kullanılır.

 

PLANTIGMIN Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. PLANTIGMIN, sinir uyartıları ve kas hareketleri arasındaki iletişim bozukluğu tedavisinde kullanılır.
  3. Eğer bağırsaklarınızda veya idrar kesenizde mekanik engelli bir tıkanıklık varsa ya da kangren, karın zarı iltihabı (peritonit) rahatsızlığınız varsa PLANTIGMIN kullanmayınız, ayrıca suksametonyum gibi kas gevşetici ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.
  4. Eğer böbrek rahatsızlığınız varsa ya da kalp ritm bozukluğu, astım, epilepsi veya herhangi bir nöbet türü, kan damarları veya dolaşım ile ilgili problemler, vagus sinirinin aşırı çalışması durumu, aşırı aktif tiroid ya da mide veya bağırsak ülseriniz varsa ya da parkinson hastasıysanız bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuz hakkında bilgi veriniz. Bu ilacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir veya ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  5. Eğer herhangi bir ameliyat olma durumu varsa, cerrahi operasyondan belli bir süre önce bu ilacı tam olarak ne kadar kullandığınızı cerrahınıza bildiriniz. İlacın alımını kısa bir süreliğine durdurmanız gerekebilir.
  6. Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için, ilacınızı doktorunuzun önerdiği dozda ve düzenli bir şekilde kullanınız.
  7. Hamilelik döneminde bu ilacın kullanımı doğmamış bebeğe zarar verebilir. Hamile iseniz ya da hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz.  Emzirme dönemlerinde anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir, doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

PLANTIGMIN Ampul’ ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. PLANTIGMIN Ampul, kas içine, damar içine ya da deri altına enjeksiyon yoluyla uygulanır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Kalp atışlarında düzensizlik veya hızlılık, sersemlemiş hissetme, bayılma, nöbet veya görme problemleri  gibi ciddi yan etkiler görüldüğünde derhal doktorunuza başvurunuz.

 

İlaç Etken Maddesi: Neostigmin metilsülfat
İlaç Marka İsmi: PLANTIGMIN 0.5 mg/ml 6 Ampul

PLANTIGMIN Ampul kullanma talimatı


 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir