PİNİX film kaplı tablet

PİNİX için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, PİNİX ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, PİNİX dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi PİNİX 40 mg/ 80 mg film kaplı tablet hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

PİNİX film kaplı tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

PİNİX film kaplı tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

PİNİX film kaplı tablet kısa ürün bilgisi

PİNİX film kaplı tablet kısa ürün bilgisi

Endikasyon bilgisi: simetikon (80 mg) +Otilonyum bromür (40 mg) etken maddesini içinde bulunduran PİNİX tablet, İrritabl Bağırsak Sendromu ve aşırı gaza bağlı ağrılı bağırsak spazmları, şişkinlik,  hareket bozukluğu gibi diğer sindirim sistemi şikayetlerinde; gaz giderici, spazm çözücü.

Doz: günde 2 ya da 3 kez 1’er tablet (yemekten 20 dakika önce)

PİNİX hamilelikte C kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

PİNİX kontrendikeleri: etken maddeye alerji, mide veya bağırsaklarda tıkanma, delinme durumlarında ve çocuklarda PİNİX tablet kullanılmaz.

Etkileşim: PİNİX tablet, Levotiroksin etken maddeli ilaçlardan (2 saat önce ya da sonra alınmalıdır.)

Yan etki: PİNİX kullanırken karın ağrısı, nefes alıp vermede güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

PİNİX Film Tablet, sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastrointestinal Fonksiyonel Hastalıklarda kullanılan ilaçlar, Fonksiyonel barsak hastalıkları, Sentetik antikolinerjikler (amonyum) ve simetikon+ otilonyum bromür olarak sınıflandırılmış şekilde, A03A ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz PİNİX, SANTA FARMA İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

PİNİX de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz PİNİX’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. PİNİX ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
PİNİX’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca PİNİX’i bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir