PERILIFE 4 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Risperidon‘ dur. PERILIFE 4 mg Film Tablet, beyindeki bazı kimyasalların etkilerini değiştirerek ruhsal bozuklukların düzeltilmesini sağlayan (antipsikotik) bir ilaçtır. PERILIFE, dış dünyadan kendini soyutlama, kendini yalnız hissetme, halüsinasyonlar görme, gerçeklerden uzaklaşma, garip ve korkutan düşüncelere sahip olma, zihin karışıklığı ve zihinsel yeteneklerin kaybı ile belirtili duygu ve düşüncelerin görüldüğü ruhsal bozukluk halinin (Şizofreni) belirtilerinin önlenmesi ve tedavisi ;  bazı ruhsal bozuklukların dengelenmesi (paranoya, hastalık hastası olma gibi);  bipolar bozuklukta gözlenen taşkınlık nöbeti belirtilerinin kontrol altına alınmasında; agresif ve yıkıcı davranış bozukluklarının tedavisinde; çocuklarda ve ergenlerde otistik bozukluğa bağlı huzursuzlukların (kendine zarar verme, öfke nöbetleri ve ani duygu durum değişiklikler) tedavisinde kullanılır.

 

PERILIFE 4 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. PERILIFE, beyindeki bazı kimyasalların etkilerini değiştirerek ruhsal bozuklukların düzeltilmesini sağlayan (antipsikotik) bir ilaçtır.
  3. Ani hastalık nöbetleri için herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, doktorunuza söyleyiniz. Bu ilacın kullanımı nöbet geçirme riskini artırabilir.
  4. İlacın kullanımı sırasında aşırı su kaybına uğrama ve hararetlenme (vücut ısısının aşırı yükselmesi) riski daha yüksektir. Çok sıcak ve çok soğuk gibi aşırı ısı değişimlerine  karsı daha hassas olabilirsiniz. Aşırı sıcaktan ve su kaybına uğramaktan kaçınınız. İlaç kullanımı sırasında aşırı sıcaktan kaçınınız ve  bol bol sıvı tüketiniz.
  5. Eğer düzenli olarak diğer uyku verici ilaçlardan kullanıyorsanız ( anksiyete ilaçları, depresyon ilaçları, soğuk algınlığı ilaçları,  alerji ilaçları, uyku ilaçları, ağrı kesiciler, narkotik ağrı kesiciler gibi) bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. İlacınızı bu ilaçlarla birlikte kullanmak uyku halini daha da artıracaktır.
  6. Eğer karaciğer hastalığınız veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da yüksek tansiyon,parkinson hastalığı, alkol bağımlılığı, ciddi kalp ve damar hastalığı, hipertiroid, prostat büyümesi ve idrar yapma zorluğu, epilepsi veya feokromositoma (böbreküstü bezinin medulla tabakasındaki tümör) rahatsızlıklarından herhangi biri yada bir kaçı varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. Bu ilacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir veya ilacı güvenli  bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  7. Eğer kalp ritm bozukluğunuz veya doğuştan uzamış QT sendromu rahatsızlığınız varsa bu ilacı kullanmayınız.
  8. İlacı kullanmaya başladıktan sonra kendinizi iyi hissetmeye başlamanız  birkaç  haftayı bulabilir. İlacın kullanımını aniden bırakmayınız. Aksi takdirde istenmeyen geri dönüş (yoksunluk) semptomlarına maruz kalabilirsiniz. Geri dönüş semptomlarının oluşmaması için ilacı nasıl bırakacağınızı doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.
  9. İlacın kullanımı düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahip olduğundan, dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  10. Doktorunuza danışmadan ilaç kullanımını durdurmayınız ve doz miktarını değiştirmeyiniz.
  11. İlacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol ilacın yan etkisi olan baş dönmesi ve uyuşukluk halini daha da arttırabilir.
  12. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde  doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

PERILIFE 4 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.Tercihen yemeklerle birlikte veya yemek aralarında da alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Mide bulantısı, kusma, ishal, ağız kuruluğu, baş ağrısı, sersemlik, uyku hali, eklem ve kas ağrısı, sırt ağrısı, diş ağrısı, idrar kaçırma, ödem, yüksek ateş, göğüs ağrısı, yorgunluk, halsizlik, solunum yolu enfeksiyonu, öksürük, burun kanaması, burun tıkanıklığı, kalp atımlarında hızlılık, yüksek tansiyon, deride döküntü ve kızarıklık yaygın görülen yan etkilerdir. Bu şikayetlerden herhangi biri görüldüğünde doktorunuzla görüşünüz.

 

İlaç Etken Maddesi: Risperidon
İlaç Marka İsmi: PERILIFE 4 mg Film Tablet

PERILIFE 4 mg Film Tablet kullanma talimatı


PERILIFE-4-mg-Film-Tablet-İlaç-Prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir