PARLODEL SRO 2.5 mg Yavaş Salımlı Kapsül

PARLODEL SRO 2.5 mg Yavaş Salımlı Kapsül, sırasıyla; Sinir Sistemi, Parkinson İlaçları, Dopaminerjikler, Dopamin agonistleri ve Bromokriptin şeklinde sınıflandırılmış olup, N04BC01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz PARLODEL SRO 2.5 mg, MEDA PHARMA İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

PARLODEL SRO 2.5 mg için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, PARLODEL SRO ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; PARLODEL SRO dozajı; yan etkisi, istenmeyen etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi PARLODEL SRO 2.5 mg hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

PARLODEL SRO 2.5 mg Yavaş Salımlı Kapsül‘e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

• Etkin madde: Bir kapsülde 2.5 mg bromokriptine eşdeğer 2.87 mg bromokriptin mesilat bulunur.
• Yardımcı maddeler: Magnezyum stearat, maleik asit, koloidal silika anhidr, setil palmitat,kurutulmuş mısır nişastası, metilhidroksipropilselüloz.
1. PARLODEL SRO 2.5 mg nedir, ne için kullanılır?
PARLODEL SRO,  bromokriptin adlı etken maddeyi içerir. 7 kapsül içeren blister ambalajlarda sunulmaktadır.
PARLODEL SRO, beyinde sinirler arasında aracılık yapan bir madde olan dopaminin dokularda bağlandığı alıcılarından birine bağlanarak dopamine benzer aktivite gösterenbir ajandır. Aynı zamanda beyin tabanında küçük bir bez olan hipofizin ön lobundanmemelerden süt salınmasını sağlayan bir hormon olan prolaktinin salgılanmasını engeller.
PARLODEL SRO 2.5 mg Yavaş Salımlı Kapsül şu durumlarda endikedir:
• Parkinson hastalığı (Beyinde dopamin azlığı sonucu ortaya çıkabilen ve temelbelirtileri uzuvlarda titreme, kaslarda sertlik ve hareketlerin yavaşlaması olan bir sinirsistemi hastalığı. Dopamin beyinde hareketlerin koordinasyonunda önemli roloynayan bir maddedir.)
• Prolaktinoma (Beyinde hipofiz bezinde prolaktin hormonu (süt hormonu) salgılayaniyi huylu tümör.)
• Akromegali (Kanda büyüme hormonunun fazla olduğu bir durumdur. Çocuklukçağında iskelet kemiklerinde fazla büyüme artışına bağlı devliğe (jigantizm) veerişkin dönemde alt çene kemiğinde büyüme, el ve ayakların boyutlarında artma veyüz özelliklerinde genel bir kabalık ve iriliğe yol açar. PARLODEL SRO kandakibüyüme hormonunun miktarını azaltır.)
• Erkeklerde prolaktin hormonunun aşırı salgılanması [sperm sayısında azalma, cinselistek azalması ve iktidarsızlık (impotans) ile seyreder.]
• Adet (menstrüel siklus) bozuklukları, kadınlarda kısırlık [Hiç adet görememe(amenore), çok az adet görme (oligomenore) ve bunlara eşlik edebilen göğüslerdensüt gelmesi (galaktore) durumları.]
– Kanda prolaktin hormonu fazla veya normal olabilir.
– Bazı ilaçlara bağlı olarak da gelişebilir.
• Kadınlarda prolaktine bağlı olmayan kısırlık
– Yumurtalıklarda oluşan birden fazla kistlere bağlı gelişen bir durum (polikistikover sendromu)
– Yumurtlamanın olmadığı (anovülasyon) adet dönemleri (bu durumda anti-östrojen sınıfı kadınlık hormonuna zıt etki yapan ilaçlara ek olarak)
• Gebelik sonrası göğüslerden süt gelmesinin (laktasyon) tıbbi nedenlerle durdurulmasıgerektiği durumlar
– Düşük sonrası laktasyonun önlenmesi
– Başlangıç aşamasındaki lohusalık dönemi meme iltihabı (puerperal mastit)

2. PARLODEL SRO’yu Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi GerekenlerAşağıdaki durumlarda PARLODEL SRO kullanılmamalıdır.
• Bromokriptine veya PARLODEL SRO’nun içerdiği yardımcı maddelerden herhangi birine ya da migren türü baş ağrılarında kullanılan ergot alkaloidlerinekarşı aşırı duyarlılığınız (alerjiniz) varsa.
• Kontrol altına alınamayan yüksek kan basıncı (hipertansiyon), gebelikte esnasındaortaya çıkan yüksek kan basıncı (eklampsi, pre-eklampsi veya gebeliğe bağlıhipertansiyon), doğum sonrası ve lohusalık dönemi içerisinde yüksek kan basıncışikayetiniz var ise.
• Kalbi besleyen damarlarınızda (koroner damarlar) bir rahatsızlığınız veya başkakalp ve kan damarı sistemine ait ciddi bir hastalığınız var ise.
• Geçmişte ciddi psikiyatrik rahatsızlığınız veya benzeri belirtileriniz var ise.
• Kalp kapaklarınızda herhangi bir sorununuz olduğu söylenmişse.
• Kalbinizi etkileyen bağ dokusu artışı (fibrozis) tanınız varsa
• Mide ülseriniz veya mide kanamanız varsa
• Hamileyseniz
• Emziriyorsanız kullanılmayınız.
PARLODEL SRO kullanırken dikkatli olunması gereken durumlar
• Geçmişte mide ülseri ve kanama hikayeniz varsa veya sürekli mide ağrısı şeklindeşikayetleriniz oluyorsa.
• Özellikle Parkinson hastası iseniz ve sık sık aniden uykuya dalma gibişikayetleriniz var ise veya günlük aktiviteleriniz yaparken dikkat eksilmelerinizoluyorsa PARLODEL SRO dozunun azaltılması veya tedavinizin durdurulmasıgerekebilir.
• Özellikle uzun süre ve yüksek doz PARLODEL SRO kullandıysanız ve nefesdarlığı, genel yorgunluk ve güçsüzlük, iştah ve kilo kaybı ile birlikte öksürük gibişikayetleriniz varsa, bu gibi durumlar akciğerlerinizi veya kalbinizi saran zarlaraait bir bozukluğun belirtileri olabilir. Bu tür durumlar PARLODEL SRO tedavisiesnasında seyrek olarak bildirilmiştir. Bu tür şikayetleriniz oluştuğundadoktorunuz tedaviyi durdurmanızı söyleyebilir.
• Sırt ağrısı, bacak ve ayaklarda şişlik, böbrek işlevlerinde bozulmalar gibişikayetleriniz varsa veya tedavi esnasında gelişirse dikkatle araştırılmanız gerekir.Bu şikayetler karın zarı arkasındaki dokulardaki bir bozukluğun belirtileri olabilir.Bu tür şikayetleriniz oluştuğunda doktorunuz tedaviyi durdurmanızı söyleyebilir.
• Eğer aşırı kumar oynama isteğiniz oluşursa, aşırı cinsel dürtü hissederseniz,zorlayıcı alışveriş yapma arzusu, aşırı yemek yeme veya engellenemeyen yemekyeme arzusu gelişirse doktorunuz ilacınızın dozunu azaltabilir veya tedaviyidurdurmanızı söyleyebilir.
• Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınızolduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
• PARLODEL SRO tedavisi ile üreme yeteneği yeniden kazanılabilir. Hamilekalmak istenmediğinde güvenilir bir doğum kontrol yöntemi kullanmalısınız.
• Karaciğer rahatsızlığınız var ise.
• PARLODEL SRO tedaviniz sırasında doktorunuz bazı tetkikleri isteyebilir:
– Özellikle tedavinin ilk günlerinde düzenli kan basıncı kontrolü
– Rahim ağzında “smear test” incelemesi
– Hipofiz tümörü için kullanıyorsanız, görme sinirine olası baskı nedeniylegörme alanı testi.
– Tümör nedeniyle kullanıyorsanız, tümör boyutu ve şeklinin izlenmesi
– Akciğerlerinizi veya kalbinizi saran zarlara ait bir bozukluktan ve karın zarıarkasındaki dokulardaki bozukluklardan emin olmak için göğüs röntgeni, bazıkan tahlilleri (alyuvar çökme hızı, kanda kreatinin düzeyi vb.)
• Geçmişte akciğerinizi, böbreğinizi, sırtınızı etkileyen fibrozis (bağ dokusu artışı) tanınız varsa
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahil olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışın.
Yiyecek ve içeceklerle etkileşimi
İlacınızı daima yiyeceklerle birlikte ve bir miktar su ile alınız. Alkol kullanmayınız.
Alkollü içeceklerle almak, PARLODEL SRO’nun yan etkilerini daha da artırabilir.
Doktorunuz tarafından hamileliğinize rağmen kullanmanızı gerektirecek tıbbi bir durumunuz olduğu söylenmemişse, gebelik saptanınca PARLODEL SRO almayı kesiniz.
PARLODEL SRO süt salgılanmasını engellediğinden, emziriyorsanız PARLODEL SRO kullanmayınız.
İlk zamanlarda kan basıncınızda düşmeye bağlı baş dönmesi ve sonucunda dikkatiniz azalabileceğinden araç veya makine kullanırken özellikle dikkatli olmalısınız. Ayrıca, uyku hali ve aniden uykuya dalma ataklarına neden olabilir. Eğer PARLODEL SRO kullanırken aşırı sersemleme, uyku hali veya aniden uykuya dalma ataklarınız oluyorsa araç veya makine kullanmamalısınız.
PARLODEL SRO’nun yardımcı maddelerine karşı aşırı bir hassasiyet durumunuz yoksa bu maddelere bağlı olumsuz bir etki beklenmez.

PARLODEL SRO’nun diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
• HIV/AIDS tedavisinde kullanılan proteaz inhibitörleri
• Ergotamin tartarat gibi migren tedavisinde kullanılan herhangi bir ergot alkoloiditipindeki ilaçlar
• Mantar ilaçları (Azol antifungaller)
• Kan basıncınızı değiştirebilecek herhangi bir ilaç (yüksek kan basıncı tedavisinde kullanılan idrar söktürücüler (diüretikler), beta blokerler, kalsiyum kanalblokerleri ve ADE inhibitörleri)
• Enfeksiyona karşı kullanılan makrolid grubu antibiyotikler
•Şizofreni ve benzer hastalıklarda kullanılan  Fenotiyazin, butirofenonlar, tioksantenler gibi antipsikotik ilaçlar
• HIV/AIDS tedavisinde kullanılan proteaz inhibitörleri
• Metoklopramid, domperidon (bulantı ve kusmaya karşı kullanılan metoklopramid, domperidon
• Gelişme-büyüme bozukluğunda kullanılan Oktreotid.  Bunlardan birini alıyorsanız doktorunuza söyleyiniz

3.PARLODEL SRO 2.5 mg Yavaş Salımlı Kapsül Nasıl Kullanılır?

Parkinson hastalığı için:
Tedavinize uyum sağlamanız açısından ilk hafta tercihen akşamları PARLODEL 1/2 tablet alınız. Doktorunuz tedaviye verdiğiniz cevaba göre PARLODEL dozunu yavaşyavaş artırabilir. Tedaviye yeterli cevaba 6-8 hafta içerisinde ulaşabilirsiniz.
Hastalığınızın tedavisinde PARLODEL SRO tek başına veya başka ilaçlarla birlikte verilebilir. Günlük maksimum PARLODEL SRO dozu 4 ila 12 kapsül arasındadır.
Tedavinizde bir diğer Parkinson ilacı olan levodopa içeren bir ürün kullanıyorsanız, tedavinize PARLODEL SRO eklendiğinde doktorunuz levodopa dozunu azaltmanızıönerebilir.
Prolaktinoma için tedavi oluyorsanız
Tedaviye günde 1 defa 1 kapsül ile başlayınız. Başlangıç dozu, 3-7 gün sonra 2 kapsül alınız ve doktorunuz yeterli görmez ise optimal doza ulaşılıncaya kadar 1 veya 2 kapsüllük artışlarlaPARLODEL SRO dozunu kademeli olarak artırmanızı söyleyecektir. Günlük maksimumdoz 12 kapsüldür.
Akromegali için tedavi oluyorsanız
Tedaviye günde 1 defa 1 kapsül ile başlayınız. Doktorunuz tedaviye verdiğiniz cevaba ve olası yan etkilere göre PARLODEL SRO tedavi dozunuzu kademeli olarak 4 ila 8kapsüle kadar artırmanızı söyleyebilir.
Erkeklerde hiperprolaktinemi için tedavi oluyorsanız
Tedaviye günde 1 defa 1 kapsül ile başlayınız. Doktorunuz tedaviye verdiğiniz cevaba ve olası yan etkilere göre PARLODEL SRO tedavi dozunuzu kademeli olarak 4 kapsülekadar artırmanızı söyleyebilir.
Adet (menstrüel siklus) bozuklukları, kadınlarda kısırlık için tedavi oluyorsanız
Tedaviye günde 1 defa 1 kapsül ile başlayınız. Yeterli etki elde edilmezse doktorunuz PARLODEL SRO tedavi dozunuzu kademeli olarak artırmanızı söyleyebilir. Tedaviyeadet bozukluklarınız düzelinceye ve yumurtlama (ovülasyon) sağlanıncaya kadar devamediniz. Gerektiğinde doktorunuz belirtilerin yeniden ortaya çıkmasını önlemek içindüzeldikten sonra birkaç adet dönemi daha tedaviye devam etmenizi isteyebilir.
Laktasyonun tıbbi nedenlerle engellenmesi için tedavi oluyorsanız
Tıbbi bir neden olmaksızın PARLODEL SRO kullanmayınız.
İlk gün bir kapsül ve daha sonra da 2 hafta boyunca, tercihen akşam yemeklerinden sonra olmak üzere günde 1 defa 2 kapsül alınız. Bazen tedavinizin kesilmesinden 2-3 gün sonragöğüslerinizden hafif bir süt salgısı gelebilir. Bu durumda tedavinizi aynı dozla bir haftadaha uzatmanız bunun kaybolmasını sağlayabilir.
Başlangıç aşamasındaki lohusalık dönemi meme iltihabı (puerperal mastit) için tedavi oluyorsanız
İlk gün bir kapsül ve daha sonra da 2 hafta boyunca, tercihen akşam yemeklerinden sonra olmak üzere günde 1 defa 2 kapsül alınız. Gerektiğinde doktorunuz tedavinize birantibiyotik ekleyebilir.
PARLODEL SRO ağız yolundan kullanım içindir. Tercihen, akşam yemeğinden sonra alınmalı ve bir miktar suyla birlikte bütün olarak yutulmalıdır.
Çocuk hastalarda PARLODEL SRO’nun güvenliliği ve etkinliği sadece 7 yaş ve üzerinde çocuk ve ergenlerdeki prolaktinoma ve akromegalisi olan hastalarda belirlenmiştir. Diğer kullanım alanlarında (Parkinson, erkeklerde hiperprolaktinemi, adet bozuklukları ve kısırlık, laktasyonun engellenmesi) PARLODEL SRO’yu kullanmayınız.
Prolaktinoma: 7 yaş üstü çocuklarda tedaviye günde 1 defa 1 kapsül ile başlayınız. 7 ila 12 yaş çocuklarda önerilen günlük maksimum doz 2 kapsüldür. Ergenlerde (13-17 yaş) önerilenmaksimum günlük doz 8 kapsüldür.
Akromegali:7 yaş üstü çocuklarda tedaviye günde 1 defa 1 kapsül tablet ile başlayınız. 7 ila 12 yaş çocuklarda önerilen günlük maksimum doz 4 kapsüldür. Ergenlerde (13-17 yaş)önerilen maksimum günlük doz 8 kapsüldür.
Yaşlılar (65 yaş ve üzeri) için PARLODEL SRO dozu ve kullanımı genelde erişkinlerdeki gibidir. Ancak doktorunuz birlikte kullandığınız ilaçlar var ise veya eşlik eden başka bir hastalığınız var isetedavinize düşük dozlarla başlamanızı söyleyecektir.
Karaciğer işlevlerinde bir bozukluğunuz (karaciğer yetmezliği) var ise doktorunuz PARLODEL SRO’nun düşük dozlarıyla  tedavinizi düzenleyebilir.
Kullanmanız gerekenden daha fazla PARLODEL SRO kullandıysanız ilacın istenmeyen etkileri ve şiddeti artabilir. Gözlenen belirtiler, bulantı, kusma, baş dönmesi,kan basıncında düşme, kalp atışlarının hızlanması, sersemlik, uyku hali, aşırı halsizlik vevarsanılardır.
Doz aşımında, size ağız yolundan aktif kömür verilebilir ve eğer çok yakın zamanda almışsanız mideniz yıkanabilir.
Akut zehirlenmenin tedavisi belirtilerinize yönelik olacaktır. Kusma ve varsanılarınız için metoklopramid içeren bir ilaç kullanmanız gerekebilir.
İlacınızı almayı unutursanız, unuttuğunuzu fark eder etmez bu dozu alın ve sonraki dozu her zamanki saatte alınız. Unuttuğunuzu fark ettiğinizde, sonraki doz saatine yaklaştıysanız, o zaman unuttuğunuz dozu atlayınız.
PARLODEL SRO kullanımı aniden kesildiğinde, Nöroleptik Malign Sendrom denen bir tabloyu taklit eden durum oluşabilir. Genellikle antipsikotik adı verilen ilaçları alan hastalarda gözlenen çok nadir bir durumdur. Tipik belirtileri kaslarda sertlik veya katılık, zihinseldurumda değişme ve vücut ısısının aşırı yükselmesidir (hipertermi). Eğer bu belirtileri kendinizde gözlemlerseniz PARLODEL SRO kullanmayı kesiniz ve bunu hekiminize bildiriniz.
4. İlacın olası yan etkileri:

Aşağıdakilerden biriyle karşılaşırsanız, PARLODEL SRO’yu kullanmayı bırakınız ve acilen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil kısmına müracaat ediniz:

• Geçmeyen veya şiddetli baş ağrınız varsa
• Doğumdan sonra görmenizde herhangi bir sorununuz varsa
• Bayılma hissi, baş dönmesi veya görme bulanıklığınız varsa
• Dışkınızda kan varsa. Bu durumda dışkınız siyah ve katran gibi görünebilir.
• Kan veya kahve granülleri gibi görünebilen koyu partiküller kusarsanız
• Midenizde şiddetli ağrınız varsa
• Nefes almada zorluk, nefes darlığı, bacaklarda şişkinlik, göğüs veya sırt ağrınızvarsa
• Eğer yüzünüzde, dudaklarınızda, boğazınızda yutmayı ve nefes almayı zorlaştıracak derecede şişme bununla birlikte şiddetli kaşıntı ve kızarıklık varsa. Bunlar çok seyrek görülebilen yan etkilerdir.
Yaygın yan etkiler:
• Baş ağrısı
• Baş dönmesi
• Sersemlik
• Kendinizi hasta hissetmek
• Bulantı
• Kabızlık
• Burun tıkanıklığı
Yaygın olmayan
• Huzursuzluk
• Psikomotor heyecan
• Kafa karışıklığı veya varsanılar (halüsinasyon)
• İstemsiz tekrarlayan vücut hareketleri
• Ağız kuruluğu
• Kusma
• Düşmenize neden olabilecek ayaktayken baş dönmesi veya bayılma hissi (kanbasıncınız düşük olabilir)
• Bacak krampları
• Kaşıntılı, kızarık veya şişmiş cilt
• Saç kaybı
• Yorgunluk
Seyrek yan etkiler
• Aşırı sersemlik
• Uyku bozukluğu
• Karıncalanma
• Akıl sağlığı sorunları
• İshal
• Karın ağrısı
• İdrar yapamama ve sırt ağrısı
• Kalbin anormal şekilde yavaş veya hızlı atmasını içeren düzensiz kalp atışı
• Nefes alma zorluğu, nefes darlığı, nefes alırken ağrı veya geçmeyen öksürüğeneden olabilen akciğer sorunları
• Ayak bileğinde şişme
• Görme bozukluğu, bulanık görme
• Burundan sulu akıntı
• Kulaklarda çınlama
Çok seyrek yan etkiler
• Kalp kapağı bozuklukları – nefes almada zorluğa, göğüs ağrısına, güçsüzlük vebacak ve ayak bileklerinde şişkinliğe neden olabilir.
• Gün içerisinde aşırı sersemleme veya beklenmedik şekilde uykuya dalma
• Soğuk havayla oluşan el ve ayak parmaklarında soluklukDiğer yan etkiler:
Kendinize veya diğerlerine zarar verebilecek hareket uyarısı, dürtüsü veya teşebbüsüne karşı koyamama aşağıdakileri içermektedir:
• Ciddi kişisel veya ailesel sonuçlarına rağmen aşırı derecede kumar oynamak içingüçlü uyarım
• Kendisine veya diğerleri yönelik değişmiş veya artmış cinsel ilgi ve davranış,örneğin artmış cinsel dürtü
• Kontrol edilemeyen alış veriş yapma ve para harcama hissi
• Aşırı yemek yeme (kısa bir zaman içerisinde büyük miktarda yiyecek yemek)veya kompulsif yemek yeme (normalden daha fazla ve açlığınızı giderecek miktardan daha fazla yemek yeme)
Bu davranışlardan herhangi birini yaşarsanız doktorunuza söyleyiniz; belirtilerle başa çıkma veya azaltmanın yollarını size söyleyecektir.
Yeni doğum yaptıysanız belli bazı durumlar için daha fazla riskte olabilirsiniz. Bunlar çok seyrektir fakat yüksek kan basıncı, kalp krizi, nöbet geçirme, inme veya akıl sağlığı problemlerini içerebilir.
5. Saklanması: PARLODEL SRO, 25°C den düşük oda sıcaklıklarında, ambalajında ve çocukların göremeyeceği yerlerde saklanmalıdır.
PARLODEL SRO ruhsatı: MEDA Pharma İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti’ine aittir. Üretici firma: Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş. İstanbul

PARLODEL SRO 2.5 mg Yavaş Salımlı Kapsül‘ün kısa ürün bilgilendirmesi

PARLODEL SRO 2.5 mg Yavaş Salımlı Kapsül'ün kısa ürün bilgilendirmesi

Endikasyon bilgisi: Bromokriptin mesilat adlı etken maddeyi içinde bulunduran PARLODEL SRO 2.5 mg Yavaş Salımlı Kapsül, beyinde sinirler arasında aracılık yapan bir madde olan dopaminin dokularda bağlandığı alıcılarından birine bağlanarak dopamine benzer etkiler gösterir ve PARLODEL Kapsül aynı zamanda beyin tabanında küçük bir bez olan hipofizin ön lobundan memelerden süt salınmasını sağlayan bir hormon olan prolaktinin salgılanmasını engelleyici etkiye de sahiptir. PARLODEL, parkinson hastalığı tedavisi ve prolaktinoma, akromegali, kadınlarda adet düzensizliği, kısırlık ve bunlara eşlik edebilen göğüslerden süt gelmesi, erkeklerde prolaktin hormonunun aşırı salgılanması, kadınlarda prolaktine bağlı olmayan kısırlık ile hamilelik sonrası göğüslerden süt gelmesinin tıbbi sebeplerle durdurulmasının zorunlu olduğu hallerde; Prolaktin in10hibitörü  ve dopamin agonisti olarak kullanılır.

Doz: günde 1-3 kere 1,25 mg-5 mg

Kontrendikeler : psikiyatrik ağır bir hastalık veya kalp rahatsızlığı var ise ya da  kalp kapağı ile ilgili bir problem, emzirme, kontrol altına alınamayan hipertansiyon ya da hamilelikte ve lohusalıkta  yüksek tansiyon varlığı gibi bir durumda ve ilaca aşırı duyarlılık durumunda

Etkileşim : Antipsikotikler, makrolid grubu antibiyotik ilaçlar, azol grubu mantar ilaçları, diüretikler, domperidon, metoklopramid, oktreotid,, beta blokerler, ergot alkoloidler, HIV ilaçları, kalsiyum kanal blokerleri,

PARLODEL SRO yan etki: Baş ağrısı, bulantı, baş dönmesi, kusma, nazal konjesyon, sersemlik, kabızlık yaygın yan etkilerdir.

PARLODEL SRO 2.5 mg Yavaş Salımlı Kapsül de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Her ne sebeple olursa olsun PARLODEL ‘i tarif edildiği gibi kullanmıyorsanız bunu hekiminize söylemelisiniz. Zira hekiminiz bu ilacın üzerinizde etkisinin olmadığına kanaat getirir ve gereksiz yere tedaviyi değiştirebilir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. PARLODEL size verilen dozlardan daha fazla kullanılmamalıdır. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir