PANTO 40 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İçerisinde Pantoprazol (proton pompası inhibitörüdür) etken maddeyi ihtiva eden PANTO 40 mg Tablet, asit gidericidir. Midenin gereğinden fazla asit salgılamasına bağlı ortaya çıkan mide ve yemek borusunda (göğüs bölgesinde) yanma, mide ağrısı, bulantı, açlık hissi, gaz çıkaramama, yemek sonrası şişkinlik gibi belirtilerin görüldüğü;
—Reflü
—Midedeki fazla asit ve mide içeriğinin yemek borusundan geçerken yarattığı yemek borusu tahrişi (eroziv yemek borusu iltihabı)
Mide ve onikiparmak bağırsağında mide asidinin tahribi sonucu ortaya çıkan yara ve kanamalar
—Onikiparmak bağırsağı veya Pankreas’ta aşırı gastrin hormonu üreten tümör nedeniyle mide asiditesinin artması ( Gastrinoma hastalığı -Zollinger-Ellison Sendromu)
Helicobacter pylori adlı bakteri sebebiyle oluşan mide ve onikiparmak bağırsağı enfeksiyonu
—Ağızdan alınan ilaçlarla uzun süren tedavilerde kullanılan ilaçların midede yaratabileceği tahrişlere karşı etki göstermektedir. 

 

PANTO 40 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Panto tabletin kullanımı 12 yaşından büyükler içindir.
  2. Ciddi karaciğer hastalığı olanlara verilmemelidir.  İlacın devamlı kullanılması karaciğer hasarına sebebiyet verebileceğinden karaciğer enzimlerinin yüksek çıkması durumunda ilaç alımı sonlandırılmalıdır.
  3. Bir kemik hastalığı olan osteoporoz rahatsızlığınız var ise ve yaşlıysanız; bu ilacın bir seneden daha fazla ve yüksek miktarda kullanımıyla osteoporoz veya kemiklerde kırık oluşma tehlikesi nadiren de olsa gelişebilir.
  4. B12 vitamini veya magnezyum yetersizliği, AIDS hastasıysanız veya kötü huylu tümör, kan dolaşımında bozukluk, kalp ritm düzensizliği rahatsızlıklarından herhangi birisi veya birkaçına sahipseniz, bu ilaçla tedaviye başlamadan önce hekiminize durumunuzu anlatınız.
  5. Kendinizi iyi hissetseniz bile Panto tableti hekiminizin önerdiği sürece almaya devam ediniz. Kullanımını aniden, hekime danışmadan bırakmayınız.
  6. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde hekime sormadan kullanılması sakıncalıdır.

 

PANTO 40 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Panto tableti kullanırken hekiminizin direktiflerine tamı tamına uymalısınız. Hekimin söylediğinden daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde rahatsızlığınızda bir iyileşme sağlanmaz, aksine hayati tehlikeye varabilecek ölçüde sağlığınıza ciddi zararları olur.
  2. İlacın her bir dozunu 1 bardak suyla beraber yemek yemeden yaklaşık bir saat kadar önce içiniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Bu ilacı kullanırken karın ağrısı, soluk alamama, bilinç kaybı, kurdeşen, boğaz, yüz, dudaklar veya dilde şişlik gibi alerjiyi işaret eden sıkıntılı bir durumda acilen hekimle görüşülmelidir.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak sık görülen herhangi bir yan etkiye rastlanmamıştır.

 

İlaç Etken Maddesi:   Pantoprazol
İlaç Marka İsmi: PANTO 40 mg Tablet

PANTO 40 mg Tablet İlaç Prospektüsü


panto-40-mg-tablet-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir