OXAP 40 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Olmesartan’dır. OXAP 40 mg, kan damarlarını daraltarak kan basınının yükselmesine sebep olan ‘‘anjiyotensin II’’ olarak bilinen maddenin  kan damarlarını daraltmasını önleyerek, kan basıncını düşürüp kan akışını düzenleyen yüksek tansiyon ilacıdır.

OXAP 40 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz var ise; kullanmanız önerilmez.
  2. Böbrek hastalığı ya da karaciğer bozukluğu var ise ya da  konjestif kalp yetmezliği, vücutta su kaybı, kanda potasyum seviyesinin yüksek olması; durumlarından birisine sahipseniz, OXAP ‘a başlamadan önce hekiminizi bilgilendirmelisiniz. İlacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyulabilir.
  3. Kontrendikeleri: potasyum takviyeleri veya tuz türevleri kullanmak, safra yollarında tıkanıklık, renal yetmezlik, hamilelik, sarılık, alkol, diyabet, alerji hassasiyeti
  4. Etkileşim: Kolesevelam Hidroklorid, antiasitler, diğer antihipertansif ilaçlar, non-steroid antienflamatuvarlar, heparin, lityum içeren ilaçlar, ADE inhibitörleri, diüretikler,
  5. OXAP ‘ın durumunuzu iyileştirdiğinden emin olmanız için tansiyonunuzu belirli aralıklarla kontrol ettirmelisiniz. Ayrıca böbrek ve  karaciğer fonksiyonlarınızı da test ettirmelisiniz.
  6. OXAP alırken alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol tansiyonunuzu daha da düşürebilir  ve ilacın yan etkilerini daha da arttırabilir.
  7. OXAP düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek özelliklere sahiptir. Eğer makine ya da araç kullanacaksanız çok dikkatli olmalısınız.
  8. OXAP, hamilelikte C  kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekiminizle görüşmeden kullanmayınız.

 

OXAP 40 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. OXAP ‘ı size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. OXAP kullanımı yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile beraber içiniz. OXAP , aç veya tok karına kullanılabilir.  Doz: günlük 1 x 10-40 mg

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes alıp vermede güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. OXAP yan etki :Göğüs ağrısı, ellerde ve ayaklarda şişlik, halsizlik, kaslarda ağrı ve güçsüzlük, ateş, mide bulantısı, ekşime, rinit, öksürme, baş dönmesi, ağrılı idrar yapımı veya kanlı idrar

İlaç Etken Maddesi:  Olmesartan medoksomil
İlaç Marka İsmi: OXAP 40 mg Film  Tablet
OXAP 40 mg sırasıyla; Kalp Damar Sistemi, Renin-Anjiyotensin Sistemi, Anjiyotensin II antagonistleri ve olmesartan medoksomil şeklinde sınıflandırılmış olup, C09CA08 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz OXAP 40 mg, SANOFİ İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür .

OXAP 40 mg Film Tablet’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

OXAP 40 mg Film Tablet'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

OXAP 40 mg Film Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

OXAP 40 mg Film Tablet'in kısa ürün bilgilendirmesi

OXAP 40 mg da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir