OVIPLA 200 mg film kaplı tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Hidroksiklorokin sülfat’tır.  OVIPLA 200 mg film kaplı tablet, şu durumlarda kullanılır:
—OVIPLA , otoimmün bir hastalık olan lupusta; sadece cildi etkileyebilen Diskoid lupus eritematozus (güneşe maruziyet sonucu daha da artan yuvarlak cilt lezyonları) tedavisi ile cildi ve tüm vücudu hatta iç organları da etkileyebilen sistemik lupus eritematozus-SLE tedavisinde endikedir.
—OVIPLA , romatoid artrit (eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve şekil bozukluğuna yol açan yangılı, kronik iltihaplı eklem hastalığı) ve sistemik jüvenil idiyopatik artrit (çocukluk çağı romatizması) tedavisinde endikedir.
—OVIPLA , sıtmanın tedavisinde ve önlenmesinde endikedir.

 

OVIPLA 200 mg film kaplı tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa; kullanmanız önerilmez.
  2. Retinayı, güzün içini (makülopati) etkileyen bir göz hastalığınız var ise ya da göz renginizde bir değişiklik meydana geldiyse OVIPLA kullanmayınız.
  3. OVIPLA ile tedaviye başlamadan önce muayene için göz hekimine gidiniz ve bu ilaçla tedaviniz sürerken yılda en az 1 defa mutlaka gözlerinizi kontrol ettiriniz.
  4. OVIPLA tedavisi gören 65 yaşından büyükler ve yüksek doz kullananlar hastalarda böbrek işlevleri kontrol edilmelidir.
  5. OVIPLA kan şekerinizi düşürebilir. Şekerinizin düştüğünü hissediyorsanız, şekerinizi ölçtürmelisiniz.
  6. Böbrek veya karaciğer fonksiyon bozukluğu olanlarda  ve bu organları etkileyen ilaçlarla tedavi görenler için  PLAQENİL dozajı hekim tarafından belirlenir.
  7. Karaciğer veya böbrek hastalığınız var ise ya da kalp hastalığı, düşük şeker, sinir sistemi veya beyinle ilgili herhangi bir rahatsızlık, sedef hastalığı, herhangi bir kan hastalığı, porfiri veya Glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksikliği,kinin alerjisi öyküsü; bunlardan birinin varlığında; hekiminizle görüşünüz.
  8. Kullanmanız gerekenden daha fazla OVIPLA aldıysanız:acilen hekimi nizi arayınız veya bir sağlık kurumuna müracaat ediniz. İlacın fazla alımına bağlı olarak; baş ağrısı, görüşünüzle ilgili
    problemler, kan basıncında düşme, nöbet (konvülsiyon), ani şiddetli solunum problemleri ile
    takip eden kalp problemleri ve olası kalp krizi görülebilir.
    Çocuklar ve bebeklerin kazara OVIPLA kullanması özellikle risk taşımaktadır, Hiç vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna götürmelisiniz.
  9. •31 kilonun altındaki çocuklara OVIPLA verilmemelidir.
  10. OVIPLA, gebelikte ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

 

OVIPLA 200 mg film kaplı tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekimin direktiflerine mutlaka uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar tedavinin gidişatını olumsuz etkileyip, sağlığınıza ciddi zararlar verir.
  2. İlacınızın her dozunu 1 bardak sütle beraber yutunuz,
  3. Çocuklar ve ergenler için günlük tavsiye edilen doz miktarı : Günde 1 tablet, erişkinlerde günde 1 ya da 2 tablet

 

OVIPLA 200 mg film kaplı tablet’e ait olası Yan Etkiler:

  1. OVIPLA kullanıldıktan sonra, karın ağrısı, zor nefes alıp vermede güçlük, ürtiker, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik (alerji) gibi bir durumda acilen hekimle irtibat kurulmalı ve bir sağlık kurumundan yardım istemelisiniz.
  2. Göz renginizde değişiklikler ve bulanık görme, ışık hassasiyeti veya renkleri algılayışınıza dair görüş problemleri PLAQENİL’in yaygın görülebilecek yan etkileridir. Böyle bir durumda acilen hekiminize haber veriniz.
  3. Kas güçsüzlüğü, kaslarda kramp, tutulma ve spazmlar veya karıncalanma gibi his değişiklikleri PLAQENİL’in yaygın olmayan yan etkileridir,
  4. OVIPLA ‘nın sıklığı bilinmeyen yan etkileri:
    •Ateş, titreme, boğaz ağrısı veya ağız yaraları gibi enfeksiyonlar
    •Vücutta normalden daha kolay morluk oluşması. Bu trombositopeni adı verilen bir kan problemine bağlı olabilir
    •Yorgun, halsiz, sersem hissetme ve soluk beniz. Bunlar anemi adı verilen bir rahatsızlığın belirtileri olabilir
    •Güçsüz hissetme, nefes darlığı, vücudun normalden daha kolay morarması ve normalden daha kolay enfeksiyon kapma. Bunlar aplastik anemi adı verilen bir rahatsızlığın belirtileri
    olabilir
    •Nefes alıp vermede zorlanma, öksürme, yüksek kan basıncı, şişkinlik, kalp atım hızında artış, düşük miktarda idrara sebep olan kalp kasında zayıflama (kardiyomiyopati)
    •Kan şekeri seviyesinde düşme (hipoglisemi). Sinirli, keyifsiz veya terlemiş gibi durumlar hissedebilirsiniz.
    •Ciltte veya gözlerde sararma veya idrar renginde koyulaşma. Bu sarılık veya hepatit gibi bir karaciğer hastalığı olabilir.
    •Nöbetler
    •Hareket güçlüğü, tutulma, titreme veya ağız veya dilde anormal hareketler
  5. Karın ağrısı ve hasta hissetme OVIPLA ‘nın en yaygın yan etkileridir.
  6. ciltte döküntü ve kaşıntılar, hasta olma, ishal, iştah kaybı, kontrol edilemeyen gülme veya ağlamanın eşlik ettiği duygudurum değişiklikleri, baş ağrısı ilacın yaygın yan etkileridir.
  7. Saç dökülmesi veya saç renginin kaybolması, kan tahlillerinde ortaya çıkan karaciğer problemleri, ciltte veya burun içi veya ağız içinde renk değişikliği, kulakta çınlama, baş dönmesi, vertigo, sinirlilik OVIPLA ‘nın yaygın olmayan yan etkisidir
  8. Psöriyazis, Hipoglisemi, İşitme kaybı, delüzyonlar, halüsinasyonlar ve duygu durum değişiklikleri gibi mental problemler, Porfiri semptomları ilacın sıklığı bilinmeyen yan etkileridir.

İlaç Etken Maddesi:  Hidroksiklorokin sülfat
İlaç Marka İsmi: OVIPLA 200 mg film kaplı tablet
OVIPLA sırasıyla;Parazit ilaçları Böcek ilaçları ve Kovucular, Antiprotozoal ilaçlar, antimalarial ilaçlar, Aminokinolonlar ve hidroksiklorokin şeklinde sınıflandırılmış olup, P01BA02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz OVIPLA, WORLD MEDICINE İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

OVIPLA 200 mg film kaplı tablet kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

daha sonra girilecek

OVIPLA 200 mg film kaplı tablet kısa ürün bilgilendirmesi

daha sonra girilecek

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir