OSİVİT-D3 0.25 mcg Yumuşak Kapsül

Alfakalsidol adlı etken maddeyi içinde bulunduran OSİVİT-D3 Yumuşak Kapsül sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Vitaminler,  Vitamin A VE D, Vitamin D analoğu ve Alfakalsidol şeklinde sınıflandırılmış olup, A11CC03 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz OSİVİT-D3, KOÇAK FARMA İLAÇ VE KİMYA SANAYİ  firmasının ürünüdür .

OSİVİT-D3 için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, OSİVİT-D3 ne ilacıdır; OSİVİT-D3’e başlamadan önce uyulması gerekenler, OSİVİT-D3 dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; OSİVİT-D3 kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi OSİVİT-D3 Kapsül ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

OSİVİT-D3 0.25 mcg Yumuşak Kapsül’e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

OSİVİT-D3 0.25 mcg Yumuşak Kapsül'e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

OSİVİT-D3 0.25 mcg Yumuşak Kapsül’ün kısa ürün bilgisi

OSİVİT-D3 0.25 mcg Yumuşak Kapsül'ün kısa ürün bilgisi

Alfakalsidol: renal osteodistrofi, hipoparatiroidizm, hiperparatiroidizm, osteomalazi ve raşitizm tedavisinde; D3 vitamini metaboliti

Doz: bebek ve küçük çocuklar: 0,05-0,1 mcg/kg/gün; 20 kg üstü çocuk ve yetişkin: 1 mcg/gün;

Kontrendikeleri: alerji hassasiyeti, kalsifikasyon, hiperkalsemi,  vitamin D toksisitesi

Etkileşim: Klorotiyazid, klortolidon, hidroklorotiazid, politiazid, metiklotiazid, bendroflumetiazid, indapamid, metolazon, kolestiramin, kolekalsiferol, fenobarbitol, fenitoin, antiasitler, kardiyak glikozitler, barbitüratlar, kortizon, prednizon, deksametazon

OSİVİT-D3, hamilelikte C kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekime danışmadan kullanmayınız.

OSİVİT-D3 alırken şiddetli karın ağrısı , nefes almada zorluk, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

OSİVİT-D3 Yan etki: kanda yüksek fosfat düzeyi, ciltte kaşıntı, kızarıklıklar, hiperkalsiüri,

OSİVİT-D3 de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz OSİVİT-D3’ü nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. OSİVİT-D3’ü size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. OSİVİT-D3 Kapsül ile tedavi yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir