OSEFLU 30 mg Granül İçeren Saşe

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: OSEFLU 30 mg Granül İçeren Saşe.
  2. Endikasyon Bilgisi: Oseltamivir Fosfat adlı etken maddeyi içinde bulundurur. OSEFLU saşe , grip enfeksiyonunu tedavi ve grip virüsünün vücutta salınımını önlemek için, antiviral olarak.
  3. OSEFLU DOZAJI: 0-12 aylık bebekler için günde 2 defa 3 mg/kg; 1 yaşından büyükler için 10-15 kg arası günde 2 defa 30 mg; > 15 – 23 kg arası günde 2 defa 45 mg; 23 – 40 kg arası günde 2 defa 60 mg; 40 kg üstü günde 2 defa 75 mg.
  4. Kontrendikeleri: Oseltamivir veya diğer bileşenlere alerjik reaksiyon.
  5. Etkileşim: OSEFLU ile birlikte probenesid kullanılmamalıdır.
  6. OSEFLU, hamilelikte C kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.
  7. OSEFLU yan etkisi: nazal konjesyon, konjunktivit, burun akıntısı, orta kulak enfeksiyonu, dispepsi, kusma, karın ağrısı, baş ağrısı, eklemlerde ağrı, vücut ısısında artış, öksürük.
  8. OSEFLU 30 mg saşe de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. OSEFLU saşe ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. OSEFLU 30 mg saşe sırasıyla, Antienfektiflere(Sistemik). Sistemik Antiviraller, Direkt Etkili Antiviraller, Neuraminidaz inhibitörleri
    ve oseltamivir olarak sınıflandırılmış şekilde, J01MA02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini Neutec İlaç  Sanayi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir.  OSEFLU saşe için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; OSEFLU saşe uygulanımından önce bilinmesi gereken konular; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

OSEFLU saşe kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
OSEFLU saşe kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

OSEFLU saşe kısa ürün bilgisi
OSEFLU saşe kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: Neutec İlaç San. Tic. A.Şti.
Adresi: Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Teknopark Alanı D1 Blok Esenler / İstanbul

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir