ONBREZ BREEZHALER İnhaler Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi Indakaterol Maleat’ tır. ONBREZ BREEZHALER İnhaler Kapsül, solunumu daha iyi bir hale getirmek için solunum yollarındaki kasları gevşeten, bronşları genişleten bir ilaçtır. Akciğerlerdeki küçük hava yollarının duvarlarındaki kasları gevşetir ve solunum yollarını açar. Böylece hava giriş çıkışını rahatlatır.  Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) nedeniyle solunum güçlüğü yaşayan yetişkinlerde kullanılır. KOAH’nın etkilerini en aza indirir ve nefes almayı kolaylaştırır.

ONBREZ BREEZHALER İnhaler Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2.  Solunumu daha iyi bir hale getirmek için solunum yollarındaki kasları gevşeten, bronşları genişleten bir ilaçtır.
  3. İlaç, içe çekildiğinde  akciğerlerdeki küçük hava yollarının duvarlarındaki kasları gevşetir ve solunum yollarını açar. Böylece hava giriş çıkışını kolaylaştırır.
  4. Eğer kalp hastalığınız varsa veya astım hastası iseniz ya da şeker hastalığınız, yüksek tiroid, epilepsi rahatsızlığınız  veya akciğer hastalığı için benzer bir ilaç kullanıyorsanız ya da kan potasyum düzeyiniz düşük ise; kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu  söyleyiniz.
  5. KOAH uzun süreli bir hastalıktır. Bundan dolayı doktorunuz ilacı ne kadar kullanacağınızı belirleyecektir. Kendinizi iyi hissetseniz bile, istenilen sonucu alabilmeniz için, doktorunuza danışmadan kullanımını  bırakmayınız.
  6. İlacı yalnızca, solunum problemleriniz olduğunda veya KOAH belirtileri ortaya çıktığında değil, her gün kullanmanız gerekmektedir.
  7. 18 yaşın altındaki çocuklarda ve ergenlerde kullanmayınız.
  8. Laktoz içermektedir. Eğer doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tolerans bozukluğunuz olduğu söylenmişse, kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  9. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanımı önerilmemektedir.

ONBREZ BREEZHALER İnhaler Kapsül’ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Kapsülleri sadece ONBREZ BREEZHALER inhalasyon cihazı kullanarak oral inhalasyon yoluyla uygulayınız. Kapsülleri kesinlikle ağızdan almayınız. Uygulama her gün aynı saatte yapılmalıdır. Eğer bir doz kaçırılırsa, sonraki doz ertesi gün her zamanki saatinde alınmalıdır.

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, yanaklarda veya alında basınç ya da ağrı hissi, soğuk algınlığı benzeri belirtiler, ağız kuruluğu, kaslarda ve eklemlerde ağrı, solunum güçlüğü, ellerde ve ayaklarda şişme, göğüs ağrısı, normalden daha fazla idrara çıkma, yüksek kan şekeri düzeyi, yorgunluk ve aşırı susama yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Indakaterol Maleat
İlaç Marka İsmi: ONBREZ BREEZHALER İnhaler Kapsül

ONBREZ BREEZHALER İnhaler Kapsül Kullanma Talimatı


onbrez-breezhaler-inhaler-kapsul-kullanma-talimati

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir