NOVAPLEX 1 g/2 ml IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti (10 Ampul)

Endikasyon Bilgisi :

İçinde Metamizol sodyum ihtiva eden NOVAPLEX 1 g/2 ml IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti, zorlu geçen ağrılar ve ağrıyla birlikte ortaya çıkan kramplarda kullanılmaktadır. Novaplex, travmatik kemik kırığı, doku ezilmesi, romatizma, sinir ağrısı, varis, bel fıtığı, boyun fıtığı, kireçlenmeler gibi vücut hareketleride ağrılı tutulmalar; sindirim sistemininde (mide, bağırsak) ve  taş ya da kum dökme ilgili idrar ve safra yolundaki ağrılı kramplarda hemen başlayan güçlü etkisi sayesinde ağrıyı dindirerek gevşeme, rahatlama sağlar. Novaplex, ayriyeten diş eti enfeksiyonu (iltihap) ağrısı, normalden farklı dayanılmaz regl sancısı, baş ağrısı (tek yanlı) durumlarında da kullanılabilir.

 

NOVAPLEX 1 g/2 ml IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti Hakkında Bilmeniz Gereken Noktalar :

•İlacın etken maddesine daha önce bir hassasiyet geliştiyse bu ilacı kullanmaktan kaçınınız.
•Eğer, mide veya bağırsaklarınızda iltihaplı bir hastalık veya ülser şüphesi,  böbrek veya karaciğer işlevlerinde ciddi yetersizlik, düşük tansiyon, nazal şişkinlik, lösemi, aneminiz ya da laktoz, galaktoza hassasiyetiniz, müzmin kurdeşeniniz var ise Novaplex ampulü hekime danışmadan kesinlikle kullanmamalısınız.
•Az ağrılı durumların tedavisinde kullanılmamalıdır.
•İlacın uygulanmasından sonra nabzınızda artış, kol ve bacaklarda soğukluk hissi, soğuk ter, baş dönmesi, uyuşukluk, bulantı, deri renginin solması, solunum güçlüğü, yüzde şişkinlik, kaşıntı, kalp bölgesinde basınç hissi gibi alışılmadık belirtilerde acilen doktora haber verilmeli ve doktor gelene kadar havadar bir yerde hasta baş aşağı vaziyette yatırılmalı ve soluk yolunun açık tutulmasına yardımcı olunmalıdır.
•İlacın kullanımı süresince göğüs ağrısı, soluk alırken zorlanma, konuşma bozukluğu, görme veya denge bozukluğu gibi kalp ya da dolaşım problemi belirtilerinde acilen bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.
•Bu ilaç üç aylıktan küçük, beş kilodan aşağı süt çocuklarına verilmemelidir.
•Hamilelikte özellikle 6. aydan itibaren kullanılması doğmamış çocukta doğum kusuruna; süt veren kadınlarda kullanılması emzirilen çocuk için zararlı olabilir.

 

NOVAPLEX 1 g/2 ml IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti (Ampul) Nasıl Kullanılır :

-Bu ilaç hekim tarafından nasıl reçete edildiyse o şekilde kullanılması gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerini dikkate alınız. Tavsiye edilen miktardan daha fazla ya da Novaplex Ampülün bırakılmasını gerektirecek hallerde devam etmeyi ısrarla uzatırsanız başka bir rahatsızlık ortaya çıkabilir ve bu durum sağlığınızı olumsuz etkiler.
Novaplex, kas ya da toplardamar içine kullanılır. Ancak, 3 ila 11 aylık çocuklarda damardan verilmesi uygun değildir.

 

NOVAPLEX 1 g/2 ml IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti (Ampul) Yan Etkileri :

Novaplex kullanımının ardından soluma zorluğu, karında ağrı,  ciltte kaşınma, kabarma, şuur kaybı, yüzünüzde, dudak, dil ya da boğazınızda şişlik durumlarında acilen hekiminizi arayınız.

 

İlaç Etken Maddesi: Metamizol sodyum
İlaç Marka İsmi: NOVAPLEX 1 g/2 ml IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti (10 Ampul)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir