Norodol 5 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Haloperidol‘dur. Norodol 5 mg Tablet, beyindeki bazı kimyasalların etkilerini değiştirerek ruhsal bozuklukların düzeltilmesini sağlayan (antipsikotik) bir ilaçtır. Halüsinasyonlar (aslında olmayan şeylerin görülmesi, işitilmesi ve hissedilmesi), zihin karışıklığı, paranoya (olağandışı şüphecilik), sanrı (gerçekte olmayan şeylere inanılması);  aşırı coşku, heyecan, huzursuzluk ve hiperaktivite ile aşırı saldırganlık veya şiddet durumlarının tedavisinde kullanılır. Ayrıca mide bulantısı ve kusma tedavisinde de kullanılır.

Norodol 5 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Beyindeki bazı kimyasalların etkilerini değiştirerek ruhsal bozuklukların düzeltilmesini sağlayan (antipsikotik) bir ilaçtır.
  3. İlacın kullanımı sırasında aşırı su kaybına uğrama ve hararetlenme (vücut ısısının aşırı yükselmesi) riski daha yüksektir. Çok sıcak ve çok soğuk gibi aşırı ısı değişimlerine  karsı daha hassas olabilirsiniz. Aşırı sıcaktan ve su kaybına uğramaktan kaçınınız, bol bol sıvı tüketiniz.
  4. Eğer düzenli olarak diğer uyku verici ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız ( anksiyete ilaçları, depresyon ilaçları, soğuk algınlığı ilaçları,  alerji ilaçları, uyku ilaçları, ağrı kesiciler, narkotik ağrı kesiciler gibi) bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. Bu tür ilaçlarla birlikte kullanmak uyku halini daha da artırmaktır.
  5. Eğer karaciğer ve böbrek yetmezliği, göz tansiyonu hastalığı, parkinson hastalığı, alkol bağımlılığı, ciddi kalp ve damar hastalığı, hipertiroid, idrar yapma zorluğu, solunum yetersizliği ve koma durumlarından herhangi biri var ise; kullanmayınız.
  6. Eğer karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da herhangi bir kalp hastalığınız, anjina (göğüs ağrısı), herhangi bir tiroid bozukluğunuz veya herhangi bir nöbet bozukluğunuz, epilepsi ya da aile geçmişinde veya kişisel uzamış QT sendromu  varsa  bu ilacı kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  7. Tedaviye başladıktan sonra kendinizi iyi hissetmeye başlamanız  birkaç  haftayı bulabilir. İlacın kullanımını aniden bırakmayınız. Aksi takdirde istenmeyen geri dönüş (yoksunluk) semptomlarına maruz kalabilirsiniz. Geri dönüş semptomlarının oluşmaması için nasıl bırakacağınızı doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.
  8. Doktorunuza danışmadan ilaç kullanımını durdurmayınız ve doz miktarını değiştirmeyiniz.
  9. Tedaviniz sırasında kesinlikle alkol almayınız. Alkol ilacın yan etkisi olan baş dönmesi ve uyuşukluk halini daha da arttırabilir.
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Norodol 5 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak su ile birlikte alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Baş ağrısı, huzursuzluk, uykusuzluk hissi, uyumada güçlük, sersemlik hali, kaslarda sertleşme, titreme, hareketlerde yavaşlama, ayakları sürüyerek  dengesiz yürüme, anormal düşünme, görme ya da anormal sesler duyma gibi psikotik ruh hastalığı belirtileri, görmede bulanıklık, hızlı göz hareketleri, ağız kuruluğu, deride döküntü,  mide bulantısı, halsizlik, kabızlık ve idrar yapmada güçlük yaygın görülen yan etkilerdir.  Belirtilen yan etkilerden biri ya da bir kaçı görüldüğünde tıbbi yardım için derhal doktorunuza başvurunuz.

 

İlaç Etken Maddesi: Haloperidol
İlaç Marka İsmi: Norodol 5 mg Tablet

Norodol 5 mg Tablet İlaç Prospektüsü (kullanma talimatı)


Norodol-5-mg-Tablet-İlaç-Prospektüsü

Norodol 5 mg Tablet kısa ürün bilgisi

Norodol 5 mg Tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir