NOOTROPİL 800 mg film kaplı tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın aktif maddesi Pirasetam’dır. NOOTROPİL 800 mg film kaplı tablet, nootropikler grubundan bir ilaçtır. Bu tür ilaçlar  öğrenme, hafıza, dikkat ve farkındalık gibi bilişsel süreçleri, yatıştırıcı veya uyarıcı etki ile bağlantılı olmaksızın geliştirir. Yetişkinlerde NOOTROPİL; dikkat eksikliği, hafıza kaybı, ve araç kullanma yeteneğinin kaybı gibi bulgularla seyreden psiko-organik sendromların belirtiye yönelik (semptomatik) tedavisinde; baş  dönmesi ve ilişkili denge bozukluklarında (vazomotor veya psişik kökenli sersemlik hissi hariç); ayrıca NOOTROPİL bir veya daha fazla uzuvda veya gövdede kısa, ani  kas kasılmaları ile belirgin kortikal kaynaklı miyoklonus tedavisinde ( tek başına veya diğer ilaçlarla kombine olarak) kullanılmaktadır. NOOTROPİL, çocuklarda (8 yaş ve üstü)  konuşma terapisi gibi uygun yaklaşımlar ile birlikte disleksi (okuma/yazma güçlüğü) tedavisinde de kullanılır.

 

NOOTROPİL 800 mg film kaplı tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. NOOTROPİL turuncu renkte, oblong, çentikli ve N/N yazılı film kaplı tabletler şeklindedir.
  2. NOOTROPİL aktif madde olarak  Pirasetam ihtiva eder.  Diğer bileşenler : Tablet çekirdeği (Makrogol 6000 (toz), Koloidal anhidröz silika, Magnezyum stearat, Kroskarmeloz sodyum); film kaplama: Opadry OY-3445 turuncu (Titanyum dioksit (E 171), Sunset sarısı FCF aluminyum lakı (E 110), Makrogol 400); Opadry OY-S-29019 şeffaf (HPMC 2910 50 cP, Makrogol 6000, Saf su)  ihtiva etmektedir.
  3. NOOTROPİL film tablet’in içindeki aktif maddeye (Pirasetama) ya da ilacın içinde bulunan yukarıdaki bileşenlerden birisine karşı daha önce sizde bir hassasiyet (alerji) durumu olduysa kullanmayınız
  4. Ağır böbrek yetmezliği ya da beyin kanaması veya Huntington Koresi (ilerleyici nöropsikiyatrik bir hastalık) rahatsızlığı olan hastalara NOOTROPİL tedavisi uygulanmamalıdır.
  5. NOOTROPİL kanama zamanını uzatabilir. Bu sebeple kanama bozukluğu bulunan, ağır kanamalı ve büyük bir ameliyat vakası veya daha önce beyin kanaması öyküsü olanlar ve  kanda pıhtılaşmayı önleyici ilaçlarla tedavi gören kişilerde NOOTROPİL kullanımı özel dikkat gerektirmektedir.
  6. Bu ilacı uzun süredir kullanan yaşlılarda böbrek fonksiyonları hekim tarafından dikkatlice kontrol edilmeli;  doz miktarı buna göre belirlenmelidir.
  7. Bu ilacı miyoklonus rahatsızlığı için kullanıyorsanız; hekiminizin tavsiye ettiği doz miktarını dikkate alınız ve hekimin direktiflerini önemle yerine getiriniz.
  8. İlacın içinde bulunan bileşenlerden Sunset Sarısı FCF (E110) alerjiye sebep olabileceğinden, NOOTROPİL kullanırken dikkat ediniz. Ayrıca ilacın içinde sodyum mevcuttur. Sodyum diyeti uyguluyorsanız, dikkat ediniz.
  9. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde hekime danışmadan NOOTROPİL kullanmayınız.
  10. Miyoklonuslu hastalarda NOOTROPİL kullanımının aniden durdurulması, ani nükse ya da kesilme nöbetlerine yol açabileceğinden, kullanımı hekim takibiyle yavaş yavaş bırakılmalıdır.

 

NOOTROPİL 800 mg film kaplı tablet’in Kullanım Şekli :

    1. Hekiminiz NOOTROPİL 800 mg film tableti, nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekimin direktiflerini harfiyen yerine getiriniz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar tedavinin gidişatını olumsuz etkileyip, sağlığınıza ciddi zararlar verir.
    2. NOOTROPİL oral yolla kullanılır. İlacınızın her bir dozunu yeterli miktarda suyla beraber içiniz. Yemekten sonra veya öğün aralarında da kullanılabilir. Ancak her gün günün aynı saatlerinde kullanmaya dikkat ediniz
    3. Hafıza kaybı, dikkat eksikliği ve araç kullanma yeteneğinin kaybı gibi bulgularla seyreden psiko-organik sendromların belirtiye yönelik (semptomatik) tedavide ve baş dönmesi ve ilişkili denge bozuklukları (vazomotor veya psişik kökenli sersemlik hissi hariç) tedavisinde günlük tavsiye edilen doz miktarı; günde 2,4 g (3 tablet)-en fazla 4,8 g (6 tablet). Sabah 1 tablet, öğle 1 tablet ve akşam 1 tablet olmak üzere günde toplam 3 tane NOOTROPİL tablet ya da sabah 2 tablet, öğle 2 tablet ve akşam 2 tablet olmak üzere günde toplam 6 tane NOOTROPİL tablet şeklinde uygulanması tavsiye edilir.
    4. Kortikal kaynaklı miyoklonusta günlük tavsiye edilen doz miktarı: sabah 3 tablet, öğle 3 tablet ve akşam 3 tablet olmak üzere günde toplam 9 tane NOOTROPİL tablettir.
    5. 8 yaş ve üstü çocuklarda konuşma terapisi gibi uygun yaklaşımlar ile birlikte disleksi tedavisinde günlük tavsiye edilen doz miktarı: takriben 3,2 g (4 tablet). sabah 2, akşam 2 tablet  olmak üzere günde toplam 4 tane NOOTROPİL tablet şeklinde kullanılması tavsiye edilir.

 

NOOTROPİL 800 mg film kaplı tablet’e ait olası Yan Etkiler:

  1. NOOTROPİL kullanıldıktan sonra, karın ağrısı, nefes almada zorluk, ürtiker, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik (alerji) gibi bir durumda hiç vakit kaybetmeden hekiminize bilgi veriniz veya bir sağlık kurumundan yardım isteyiniz.
  2. Hiperkinezi, sinirli ruh hali ve kilo alma NOOTROPİL tabletin yaygın görülebilecek yan etkileridir. İlacın yaygın olmayan yan etkileri: asteni (yorgunluk), Somnolans (uyuklama) ve depresyondur.
  3. NOOTROPİL’in sıklığı bilinmeyen yan etkileri şunlardır; Bulantı, kusma, baş ağrısı, ishal, hasta hissetme, ajitasyon (huzursuzluk), endişe, zihin karışıklığı, denge bozukluğu, baş dönmesi, kanama bozukluğu, saranın şiddetlenmesi, halüsinasyonlar, ciltte döküntü, kaşıntı bir durumda acilen hekiminizi arayınız.

 

İlaç Etken Maddesi: Pirasetam
İlaç Marka İsmi: NOOTROPİL 800 mg film kaplı tablet
İlacın farmakoterapötik grubu ve ATC kodu: Diğer psikostimülanlar ve nootropikler- N06BX03
İlacın ruhsat sahibi: UCB Pharma A.Ş.
Rüzgarlıbahçe, Cumhuriyet Caddesi Gerçekler Sitesi B-Blok Kat:6 Kavacık – 34805 Beykoz / İstanbul
Tel: 0 (216) 538 00 00 -Faks: 0 (216) 538 00 09
Üretici firma : Bilim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
GOSB 41480 Gebze/ Kocaeli

NOOTROPİL 800 mg film kaplı tablet prospektüsü, kullanma talimatı
NOOTROPİL 800 mg film kaplı tablet prospektüsü, kullanma talimatı

NOOTROPİL 800 mg film kaplı tablet’in kısa ürün bilgisi
NOOTROPİL 800 mg film kaplı tablet'in kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir