Neotigason 25 mg Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi  Asitretin’dir. Neotigason 25 mg Kapsül, yetişkinlerde ağır sedef hastalığı tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Neotigason, genellikle sedef hastalığı tedavisinde diğer ilaçlarla tedaviye cevap alınamadığı durumlarda kullanılır. Ağır sedef hastalığı ve balıkpulu hastalığı (ciltte balık derisi gibi pullu görünüm ile belirgin sert, kuru ve kabuklaşma şeklindeki cilt hastalığı) tedavisi ile ilgilidir.

 

Neotigason 25 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Neotigason, yetişkinlerde ağır sedef hastalığı tedavisinde ve balıkpulu hastalığı tedavisinde kullanılır.
  3. Tedaviden iyi sonuçlar alabilmeniz için NEOTİGASON’u düzenli bir şekilde kullanınız. Sonucunu hemen görmesenizde ilacın kullanımını durdurmayınız. Hekiminizin tavsiye ettiği kullanma süresini gözardı etmeyiniz.
  4. Karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da yüksek kolesterol rahatsızlığınız, diyabet (şeker hastalığı), depresyon, obezite veya fazla miktarda alkol kullanıyorsanız; bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bunları anlatınız.
  5. Eğer ağır karaciğer hastalığı veya böbreklerinizde şiddetli yetmezlik var ise ya da A vitamini ve A vitamini bulunan besin takviyesi almak, metotreksat kullanımı, herhangi bir tetrasiklin grubu antibiyotik ilaç kullanıyor dlmak veya retinoid grubu ilaç kullanıyor olmak ya da  kan lipit değerinin kronik olarak yüksek seviyede olması durumlarından herhangi birisi veya birkaçı sizde var ise: NEOTİGASON ilacı kullanmayınız.
  6. Eğer bağırsaklarınızda  glukoz, galaktoz emilim yetmezliği var ise ; NEOTİGASON kullanmanız önerilmez.
  7. NEOTİGASON ilacın vücuttan tamamen temizlenmesi üç yılı bulabilir veya hatta daha fazla da sürebilir.
  8. NEOTİGASON’la tedavi sona erdikten sonra ki iki ay süresince alkol almayınız. Tükettiğiniz tüm yiyecek ve içeceklerin alkol içerip içermediği hususunda dikkatli olmalısınız.
  9. Bu ilaçla tedavi görürken, güneş ışınlarından ve yapay  UV ışınlarından  (güneş lambaları veya solaryum gibi) korununuz.  İlacın kullanımı cildinizi güneş ışınlarına  karşı hassas hale getirebilir. Teninizde güneş yanıkları ve lekeler oluşabilir.
  10. NEOTİGASON alırken veya tedavi sona erdikten sonra 3 yıl süresince kan vermemeniz öngörülmektedir. Bir ihtimal de olsa verdiğiniz kan hamile bir bayanda kullanılabilir ve bu da bebekte doğum kusurları oluşturabilir.
  11. NEOTİGASON alımı anne karnındaki bebekte doğum kusurlarına yol açabileceğinden, hamilelik dönemindeyseniz  ya da 3 yıl içerisinde hamile olmak istiyorsanız,  NEOTİGASON’la tedaviye başlamayınız. NEOTİGASON alımını kestikten sonraki 3 yıl  içerisinde gebeliği önlemek için etkili bir doğum kontrol metoduyla korununuz. 3 yıl süresince hamile kalmadığınızdan emin olabilmek için belli aralıklarla test yaptırmalısınız. Aksi takdirde bebekte ciddi sakatlıklar ortaya çıkabilir. Rahminiz alındı ise veya tamamen menopoza girdiyseniz gebelik testi yaptırmanıza gerek bulunmamaktadır.
  12. Tedavi süresince hekimin günlük tavsiye ettiği miktardan fazla A vitamini kullanmayınız. A vitamini bulunan başka ilaçlar almamaya dikkat ediniz. Çünkü NEOTİGASON, A vitamininin bir türüdür.

 

Neotigason 25 mg Kapsül’ün kullanım Şekli:

  1. Hekiminiz başka türlü önermedikçe günlük önerilen NEOTİGASON dozları:
  2. Tedavinin ilk zamanlarında ilaca başlama dozu: günde 1 defa 25 veya 30 mg;
  3. 2 ila 4 haftadan sonra, hekiminiz NEOTİGASON dozunu durumunuza göre yükseltebilir ya da düşürebilir. Ancak günde kullanılacak doz miktarı 75 mg’ı aşmamalıdır.
  4. NEOTİGASON ilacın her dozunu günün ana yemeğiyle birlikte ya da bir miktar sütle beraber içiniz.
  5. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin  direktiflerine uyunuz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Nefes darlığı, terleme, omuza ve kollara yayılan göğüs ağrısı veya ağırlık hissi, görme bozukluğu, bulanık görme, şiddetli baş ağrısı veya göz arkalarında ağrı, mide bulantısı kusma, eklem, kas ve kemik ağrıları, hepatit ve sarılık gibi  durumlarından herhangi biri ya da bir kaçı görüldüğünde ilacın alımını durdurup, tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurunuz.

 

İlaç Etken Maddesi: Asitretin
İlaç Marka İsmi:  Neotigason 25 mg Kapsül

Neotigason 25 mg Kapsül kullanma talimatı


Neotigason 25 mg Kapsül kullanma talimatı

Neotigason 25 mg Kapsül kısa ürün bilgisi


Neotigason 25 mg Kapsül kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir