NATYSIN 10 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Solifenasin süksinat’tır. NATYSIN 10 mg Film Tablet, idrar torbasının aşırı çalışmasından (aşırı aktif mesane sendromu) kaynaklanan sık idrara çıkma ihtiyacı, sıkışarak tuvalete gitme ve zamanında tuvalete yetişememe durumunda  idrar kaçırma şikayetlerinin tedavisinde kullanılır. Aşırı çalışan idrar torbasının faaliyetini azaltır ve idrar torbanızı kontrol altına alabilmenizi sağlar. İdrar yollarındaki spazmı giderici  (üriner antispazmotik) bir ilaçtır.

NATYSIN 10 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. İdrar torbasının aşırı çalışmasından kaynaklanan sık idrara çıkma ihtiyacı, sıkışarak tuvalete gitme ve zamanında tuvalete yetişememe durumunda  idrar kaçırma şikayetlerinin tedavisinde kullanılır.
  3. Eğer ciddi böbrek hastalığınız varsa veya diyalize giriyorsanız yada ciddi karaciğer hastalığı, ciddi mide veya bağırsak hastalığı veya miyastenia gravis adı verilen bir kas hastalığınız varsa ya da yüksek göz içi basıncı rahatsızlığı  veya idrara çıkamama durumlarından herhangi biri varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  4. Eğer ciddi böbrek hastalığınız veya karaciğer hastalığınız varsa ya da mide veya bağırsak rahatsızlığınız, sindirim sisteminde bir tıkanma (kabızlık) ya da mesanede tıkanma (idrara çıkma zorluğu) varsa; kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz.
  5. Çocuklarda kullanılmamalıdır.
  6. Kullanımı bulanık görme, nadiren sersemlik ve yorgunluk gibi yan etkilere sahip olduğundan, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  7. Hamilelik  ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmemektedir.

NATYSIN 10 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Tercihen aç veya tok karnına alınabilir.
  3. Günlük önerilen doz: günde 1 kez 5 mg lık 1 tablettir. Gerekli görüldüğünde doz günde 1 kez 10 mg a çıkarılabilir.
  4. Her gün aynı saatte almaya özen gösteriniz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Ağız kuruluğu, bulanık görme yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Solifenasin süksinat
İlaç Marka İsmi: NATYSIN 10 mg Film Tablet

NATYSIN 10 mg Film Tablet kullanma talimatı


NATYSIN 10 mg Film Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir