MYREY Burun Spreyi

Endikasyon Bilgisi:

İlacın Etken Maddesi Mometazon furoat’tır. MYREY Burun Spreyi, vücutta kızarıklık, şişlik ve iltihaba sebep olan kimyasalların salınımını engelleyen bir ilaçtır. 2-11 yaş üzeri çocuklarda mevsimlere bağlı alerjik nezle (saman nezlesi) ve yıl boyu devam eden alerjik nezle belirtilerinin tedavisinde; 12 yaş ve üzeri ergenlik yaşındaki gençler ve erişkinlerdeki mevsimlere bağlı alerjik nezle (saman nezlesi) belirtilerinden korunmak amacıyla ve 18 yaş üzeri gençlerde ve erişkinlerdeki burunda bulunan poliplerin, tıkanıklık ve koku duyusu kaybı dahil belirtilerinin tedavisinde kullanılır.

MYREY Burun Spreyi Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. MYREY, 2-11 yaş üzeri çocuklarda mevsimlere bağlı alerjik nezle (saman nezlesi) ve yıl boyu devam eden alerjik nezle belirtilerinin tedavisinde; 12 yaş ve üzeri ergenlik yaşındaki gençler ve erişkinlerdeki mevsimlere bağlı alerjik nezle (saman nezlesi) belirtilerinden korunmak amacıyla ve 18 yaş üzeri gençlerde ve erişkinlerdeki burunda bulunan poliplerin, tıkanıklık ve koku duyusu kaybı dahil ilgili belirtilerin tedavisinde kullanılır.
  3. Son zamanlarda burun ile ilgili herhangi bir kaza veya ameliyat geçirdiyseniz ya da burun içinde yaralar veya ülser, verem (tüberküloz) veya herhangi bir enfeksiyon varsa ya da gözlerde uçuk virüsü veya göz tansiyonu gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz; MYREY‘ i kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz.
  4. MYREY‘ i kullanmaya başladıktan bir kaç gün içerisinde iyileşme belirtileri görülür. Bir hafta sonra belirtilerinizde  iyileşme olmazsa doktorunuzu bilgilendiriniz.
  5. Kullanımı vücutta enfeksiyonlarla savaşan kan hücrelerinin azalmasına sebep olabilir. Hasta ve enfeksiyonlu kişilerle temastan kaçınınız.
  6. Gözünüze kaçmasından sakınınız. Eğer kazara gözünüze teması halinde bol su ile yıkayınız.
  7. Tedaviniz sırasında burun kanaması veya burunda iyileşmeyen yaralar gibi bir durum görüldüğünde doktorunuza başvurunuz.
  8. Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için, ilacınızı düzenli bir şekilde kullanınız.
  9. MYREY‘ i 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanmayınız.
  10. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

MYREY Burun Spreyi’nin kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Her kullanımdan önce ilaç şişesini hafifçe çalkalayınız.  Kullanmadan önce burnunuzu temizleyiniz. Parmağınızla burun deliklerinden birini kapatınız. Başınızı dik tutup pompanın ucunu diğer burun deliğinize sokup tam nefes alırken ilacı önerilen miktarda  püskürtünüz. Ardından aynı işlemi diğer burun deliğiniz için tekrarlayınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Burun kanaması veya burunda iyileşmeyen yaralar gibi bir durum görüldüğünde  doktorunuza başvurunuz. Bunlar çok seyrek görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Mometazon furoat
İlaç Marka İsmi:  MYREY Burun Spreyi

MYREY sırasıyla; Solunum Sistemi, Nazal İlaçlar, Topikal Dekonjestanlar ve Diğer Nazal İlaçlar, Kortikosteroidler ve mometazon şeklinde sınıflandırılmış olup, R01AD09 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz MYREY, SANOVEL İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

MYREY Burun Spreyi Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)


MYREY Burun Spreyi Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

MYREY Burun Spreyi Kısa ürün bilgisi

MYREY Burun Spreyi Kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir