MUSCOFLEX DUO 75/8 mg Değiştirilmiş Salımlı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Diklofenak Sodyum (75 mg), Tiyokolşikosid (8 mg)‘dır. MUSCOFLEX DUO 75/8 mg Değiştirilmiş Salımlı  Tablet, iltihap giderici, ağrı kesici ve kas gevşetici bir ilaçtır.  Ağrı ile birlikte seyreden kas kasılmaları ile ilişkili hastalık belirtilerinin tedavisinde etkilidir. MUSCOFLEX DUO, ağrı, iltihap ve kas gerginliği ile belirgin kas-iskelet sistemi hastalıklarına bağlı ağrılar;  eklem kireçlenmesi (osteartrit); eklem dışı romatizma ağrıları, siyatik ağrısı,  omurganın (vertebral kolon-boyun, sırt, bel bölgesi) kas kasılmaları ile birlikte görülen ağrılar, akut ve kronik sırt-bel ağrıları, ameliyat sonrası görülen ağrılar ve kaza veya spor yaralanmalarına bağlı burkulma, incinme ve ezilmelerde oluşan şişlik ve ağrılarda kullanılır. Aynı zamanda ateş düşürücü etkisi de vardır.

 

MUSCOFLEX DUO 75/8 mg Değiştirilmiş Salımlı  Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. MUSCOFLEX DUO, ağrı ile birlikte seyreden kas kasılmaları ile ilişkili hastalık belirtilerinin tedavisinde etkilidir.
  3. 7 ardışık günden fazla kullanılmamalıdır. Yan etkilerine maruz kalmamak için ağrının kontrol altında tutulabildiği en düşük doz kullanılmalıdır. Bu ilaç kısa süreli kullanım içindir.
  4. Kullanımı kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden kalp  ve dolaşım problemlerini arttırmaktadır. Kullanım süresi uzadıkça bu riskler daha da artacaktır.
  5. Tedaviniz sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes almada zorluk, konuşmada bozukluk, görme ve denge bozuklukları gibi kalp ve dolaşın problemlerinin herhangi biri ile karşılaşırsanız tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurmalısınız.
  6. Bypass ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarında kullanmayınız.
  7. Kullanımı  mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi riskler oluşturabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde  kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz.
  8. Eğer ağır karaciğer veya böbrek yetmezliği, geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak ülseri, mide ve bağırsaklarda kanama ya da  iltihap veya ağrı kesici ilaçlara (örneğin ibuprofen,  Asetilsalisilik asit/Aspirin gibi) alerji; ağır kalp yetmezliği; kas veya kasların görev yapamaması durumlarından herhangi birine sahipseniz; kullanmayınız.
  9. Yaşlı hastalarda mide ve bağırsaklarda kanama riski daha yüksek olduğundan, dikkatli kullanılmalıdır.
  10. Diğer kas gevşeticiler ile birlikte  kullanmayınız.  Sürekli kullandığınız kas gevşetici ilacınız var ise bunu doktorunuza bildiriniz.
  11. Eğer daha önceden geçirmiş olduğunuz kalp krizi ve felç , kanama ve pıhtılaşma bozukluğu, geçirmiş olduğunuz  mide ülseri veya mide kanaması  ile kalp yetmezliği, yüksek kan basıncı, yüksek tansiyon, astım, burunda  polip varlığı, karaciğer hastalığı veya böbrek hastalığı durumlarından herhangi birine sahip iseniz ; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  12. İlacı kullanımınız sırasında ishal gelişirse , hemen doktorunuza durumu bildiriniz. İlaç dozunuzun azaltılması gerekebilir.
  13. •18 yaş altı çocuklarda ve ergenlerde kullanmamalıdır.
  14. İlacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol kullanımı ilacın olası yan etkilerini daha da arttırmaktadır.
  15. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır. Anne karnındaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

 

MUSCOFLEX DUO 75/8 mg Değiştirilmiş Salımlı  Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte yemeklerden sonra alınız.
  3. Günlük önerilen doz: Günde 2 defa 1 er  tablettir.
  4. Günde 2 tabletten fazla kullanılmamalıdır.
  5. Tedavi süresi 5 ila 7 ardışık gündür.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, ishal, hazımsızlık, gaz, sersemlik hissi, uyuklama hali, baş dönmesi, iştahsızlık ve deri döküntüsü yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Diklofenak Sodyum, Tiyokolşikosid
İlaç Marka İsmi: MUSCOFLEX DUO 75/8 mg Değiştirilmiş Salımlı  Tablet
MUSCOFLEX DUO, sırasıyla; Kas İskelet Sistemi, Antiinflamatuvar ve Antiromatikler, Nonsteroid Antiinflamatuvar ve Antiromatikler, Asetik asit türevleri ve diklofenak + tiyokolşikosid şeklinde sınıflandırılmış olup, M01AB05 ve M03BX05 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz MUSCOFLEX DUO Tablet, BİLİM İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

MUSCOFLEX DUO 75/8 mg Değiştirilmiş Salımlı Tablet İlaç Prospektüsü (kullanım talimatı)


MUSCOFLEX DUO 75-8 mg Değiştirilmiş Salımlı Tablet İlaç Prospektüsü (kullanım talimatı)

MUSCOFLEX DUO 75/8 mg Değiştirilmiş Salımlı Tablet Kısa Ürün Bilgilendirmesi

MUSCOFLEX DUO 75-8 mg Değiştirilmiş Salımlı Tablet Kısa Ürün Bilgilendirmesi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir