MULTIFLEX TIROSEL 50 mcg/ml IV İnf. İçin Çözelti 1 Torba

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Tirofiban‘ dır. MULTIFLEX TIROSEL 50 mcg/ml IV İnf. İçin Çözelti 1 Torba, kanda kanda bulunan hücreler olan trombositlerin pıhtı meydana getirmesini önleyen bir ilaçtır. Kalbi besleyen atardamarlardaki kan akışkanlığını kolaylaştırıcı özelliği ile kalp krizinin önlenmesinde ve anjinada (göğüs ağrısında), bu ilaç aynı zamanda atardamarların daralması veya tıkanması sonucu oluşan koroner kalp rahatsızlığı olanlarda darlık ya da tıkanıklıkların balon anjiyoplasti veya stent ile açılmasından sonraki evrede de kullanılabilir.

 

MULTIFLEX TIROSEL 50 mcg/ml IV İnf. İçin Çözelti 1 Torba Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. MULTIFLEX TIROSEL, kalp krizinin önlenmesinde ve anjinanın (göğüs ağrısının) iyileştirilmesinde kullanılan; atardamarlarda pıhtı meydana gelmesini engelleyici ve kan akışkanlığını kolaylaştırıcı bir ilaçtır.
  3. İlacın dozu durumunuza ve tedaviye verdiğiniz yanıta göre hekiminiz tarafından ayarlanacaktır. Hekimin tavsiye ettiği dozdan fazla kullanılması kanamaya sebep olabileceğinden, hekiminizin tavsiyesini dikkate alınız.
  4. Eğer karaciğer fonksiyon bozukluğunuz veya hipertansiyon hastasıysanız ya da yakın zamanda veya şu anda kafatasınızda tümör, kanama, damar genişlemesi varsa, kanınızda trombosit sayısında azalma, yakın zamanda felç ya da ciddi bir ameliyat geçirdiyseniz, iç kanamanız varsa bu ilacın kullanımı sizin için uygun değildir.
  5. İlacın kullanımı sırasında iç kanamalar da meydana gelebilir. Eğer siyah veya kanlı dışkı, kan öksürme veya kahve telvesi görünümünde kusma gibi durumlarda derhal doktorunuzu bilgilendiriniz.
  6. Bazı durumlarda MULTIFLEX TIROSEL kullanımında tedbirli olmak gerekmektedir. Bundan dolayı herhangi bir sağlık sorununuz özellikle;
  7. •Kronik bir hastalığınız varsa, alerjiniz varsa,  kalp masajı (kardiyopulmoner resüsitasyon), son 2 hafta içinde böbrek taşlarınızın kırılması veya biyopsi alınması işlemi geçirdiyseniz, son 3 ay içinde ciddi yaralanma veya önemli bir ameliyat geçirdiyseniz ya da mide veya duodenum (ince bağırsak) ülseri olduysanız, yakın tarihte (son 1 yılda) kanama bozukluğu; örneğin mide-bağırsak (gastrointestinal) kanaması veya idrarda ya da dışkıda kan görülmüşse ya da omurga veya kuyruk sokumunuza bir prosedür uygulandıysa (spinal/epidural prosedür),
    kalbe giden ana damar olan aortun açılması (diseksiyonu) öyküsü veya belirtileriniz varsa, kontrol altında olmayan yüksek tansiyonunuz (hipertansiyon),  kalbinizi saran dokuda iltihap (perikardit), kan damarlarında iltihap varsa, gözün retinasındaki kan damarlarında problem varsa, kan pıhtılarını önlemeye veya çözmeye yardımcı olan ilaçları kullanıyorsanız, böbreklerinizde problem varsa, son 24 saatte köprücük kemiğinizin altına özel bir intravenöz kateter yerleştirildiyse, kalp yetmezliğiniz veya kalp yetmezliğine bağlı çok düşük kan basıncınız (kardiyojenik şok) varsa, karaciğer fonksiyon bozukluğunuz varsa, kan hücre sayısı düşüklüğü veya aneminiz varsa; bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza rahatsızlıklarınızı ve kullandığınız ilaçları söyleyiniz.
  8. •Çocuklara uygulanmamalıdır.
  9. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde kullanılması sakıncalıdır.

 

MULTIFLEX TIROSEL 50 mcg/ml IV İnf. İçin Çözelti 1 Torba’ un Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış veya size tavsiye edilenden fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
  2. MULTIFLEX TIROSEL, damar içine infüzyon yoluyla uygulanır. Seyreltilmeden uygulanmamalıdır.
  3. Bu ilaç yalnızca klinik ortamda kalp hastalıkları ile ilgili uzman hekim tarafından hazırlanıp, kullanılabilir.

 

 İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, baş ağrısı, deride küçük kırmızı çürükler, ameliyat sonrası kanama, ilacın uygulandığı yerde kızarıklık sık rastlanan yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Tirofiban
İlaç Marka İsmi: MULTIFLEX TIROSEL 50 mcg/ml IV İnf. İçin Çözelti 1 Torba

MULTIFLEX TIROSEL 50 mcg/ml IV İnf. İçin Çözelti 1 Torba kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir