MULTIFLEX 200/8 mg SR Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Flurbiprofen (100 mg), Tiyokolşikosid (8 mg)‘ dır. MULTIFLEX 200/8 mg SR Kapsül  ağrı  kesici ve kas gevşetici bir ilaçtır. Ağrı ile birlikte seyreden kas kasılmaları ile ilişkili hastalık belirtilerinin tedavisinde etkilidir. Eklem dışı romatizma ve osteoartrit -kireçlenmeye bağlı ağrılarda, omurganın (vertebral kolon-boyun, sırt, bel bölgesi) ağrılı kas kasılmalarında, akut ve kronik sırt-bel ağrılarında, ağrılı boyun tutulmasında, boyun ve kol bölgesindeki sinir ağrılarında, siyatik ağrıda, ameliyat sonrası ağrılarda ve kaza veya spor yaralanmalarının neden olduğu kas ve eklemlerde oluşan burkulma, incinme ve ezilmelere bağlı ağrılarda kullanılmaktadır.

 

MULTIFLEX 200/8 mg SR Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Ağrı ile birlikte seyreden kas kasılmaları ile ilişkili hastalık belirtilerinin tedavisinde kullanılır.
  3. İlacın kullanımı, sindirim sisteminde tahrişe yol açabilir. Tedaviniz boyunca, bu ilaçla birlikte bir mide koruyucu kullanınız.
  4. Aktif ve tekrarlayan mide ve bağırsak ülseri veya  mide-bağırsak kanaması, şiddetli karaciğer  veya böbrek yetmezliği, şiddetli kalp yetmezliği durumlarından birine sahipseniz ya da kanama bozukluğu veya kan pıhtılaşma bozukluğunuz ya da  astımınız varsa veya daha önceden aspirin ve türevlerinden herhangi bir ilaç kullandığınızda astım atağı ve alerjik belirtiler görüldüyse ya da süregelen iltihaplı bağırsak hastalığınız veya sindirim sistemi problemleriniz (hazımsızlık, mide ekşimesi gibi)  varsa; kullanmayınız.
  5. Eğer daha önceden geçirmiş olduğunuz kalp krizi veya felç, kanama ve pıhtılaşma bozukluğu, geçirmiş olduğunuz  mide ülseri veya mide kanaması  ile konjestif kalp yetmezliği, yüksek kan basıncı, yüksek tansiyon, astım, burunda  polip, düzensiz nöbetler, epilepsi, karaciğer  rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı  gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  6. Kullanımı  mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi riskler oluşturabilir. Siyah, kanlı  katranımsı dışkı veya kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde  kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz
  7. Yaşlı yetişkinlerin mide ve bağırsaklarla ilgili yan etkilere maruz kalma riski daha yüksek olduğundan, dikkatli kullanılmalıdır.
  8. Tedaviniz sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes almada zorluk, konuşmada bozukluk, görme ve denge bozuklukları gibi kalp ve dolaşın problemlerinin herhangi biri ile karşılaşırsanız tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurunuz.
  9. Bypass ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarda kullanmayınız.
  10. Diğer kas gevşeticiler ile birlikte  kullanmayınız.  Sürekli kullandığınız kas gevşetici ilacınız var ise bunu doktorunuza bildiriniz.
  11. İlacı kullanımınız sırasında ishal meydana gelirse , hemen doktorunuza durumu bildiriniz. İlaç dozunuzun azaltılması gerekebilir.
  12. Çocuklarda kullanılmamalıdır.
  13. Alkol ile birlikte kullanmayınız.  Alkol ilacın olası yan etkilerini ve mide kanaması riskini arttırabilir.
  14. Kullanımı nadiren de olsa uyku hali, sersemlik ve görme bozukluğuna sebep olabilir. Bu belirtiler oluşursa, makine veya araç kullanmayınız.
  15. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

 

MULTIFLEX 200/8 mg SR Kapsül’ ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.
  3. Günlük önerilen doz: Akşamları yemekten sonra 1 tablet.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, ishal, halsizlik, ateş, terleme, çarpıntı, ağız kuruluğu, tat almada bozukluk yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Flurbiprofen, Tiyokolşikosid
İlaç Marka İsmi: MULTIFLEX 200/8 mg SR Kapsül

MULTIFLEX 200/8 mg SR Kapsül kullanma talimatı


MULTIFLEX 200 – 8 mg SR Kapsül kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir