MULTICOLD Efervesan Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi Parasetamol (200 mg), Asetilsalisilik asit (250 mg) ve Kafein (50 mg)‘  dır.  MULTICOLD Efervesan Tablet, hafif ve orta şiddetteki ağrı ve ateşin giderilmesinde etkilidir. MULTICOLD, soğuk algınlığına bağlı ateş, üşüme, boğaz ağrısı, vücut kırıklığı gibi hastalık belirtilerinin giderilmesinde ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak; migren, baş ağrısı, diş ağrısı, nevraljik, siyatik, kas ağrısı, bel-sırt-boyun ağrısı gibi akut kas ve iskelet sistemi ağrıları ve bayanlarda adet dönemi (dismenore)  ağrılarında ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Kullanımı 16 yaş ve üstü gençler ve yetişkinler içindir.

 

MULTICOLD Efervesan Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. MULTICOLD, hafif ve orta şiddetteki ağrı ve ateşin giderilmesinde kullanılır.
  3. Doktora danışılmadan, ağrılı durumlarda 10 günden fazla süreyle, ateşli durumlarda ise 3 günden fazla süreyle kullanılmamalıdır.
  4. •3-5 gün içerisinde ağrı veya ateşin azalmaması yada yeni rahatsızlık belirtilerinin ortaya çıkması halinde ilacın kullanımını kesip, bir doktora başvurunuz.
  5. Parasetamol içeren diğer ilaçlarla birlikte kullanmayınız.
  6. Eğer şiddetli karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da yakın geçmişte mide ülseri veya mide kanaması öykünüz, kan pıhtılaşma bozukluğunuz (hemofili) ya da gut hastalığınız varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  7. Eğer karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da G-6-PD eksikliği (düşük kırmızı kan hücresi sayımına neden olan kalıtımsal bir durum), dehidrasyon (aşırı su kaybı), alerjik bir hastalık veya astımınız varsa; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  8. İlacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol veya alkol içeren içeceklerle birlikte alındığında karaciğerinize ciddi zararlar verebilir.
  9. 16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

MULTICOLD Efervesan Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak suda eritiniz ve bekletmeden içiniz. Yemeklerden önce veya sonra alınabilir.
  3. Yaşlılarda, yetişkinlerde ve 16 yaş üstü gençlerde günlük önerilen doz: kısa süreli ağrılar için en az etkili dozun alınması koşuluyla birlikte, günde 3 kez 1 veya 2 şer tablet alınabilir.  Doz alım saatleri arasında en az 4 saatlik bir süre olmalıdır.
  4. 24 saat içerisinde 6 tabletten fazla kullanılmamalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulantı, baş dönmesi, sinirlilik, karın ağrısı, gaz, hazımsızlık yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Parasetamol, Asetilsalisilik asit, Kafein
İlaç Marka İsmi: MULTİCOLD 200/250/50 mg efervesan tablet
İlaç ATC Kodlaması ve ruhsatı : Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ilaç sınıflamasında MULTİCOLD , sırasıyla; solunum sistemi, öksürük ve soğuk algınlığı ilaçları, diğer analjezik ve antipiretikler,  parasetamol kombinasyonları olarak sınıflandırılmış şekilde ve N02BE51 ATC koduyla yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz MULTİCOLD Efervesan Tablet’in üretimini yapan Neutec İlaç Sanayi’dir. İlaç ruhsatı da aynı şirkete aittir.
— MULTİCOLD endikasyonu, ne ilacı;
—MULTİCOLD uygulanımından önce bilinmesi gereken konular; emzirme evresinde, hamile olanlarda kullanılır mı;  etkileşim bilgisi ve kontrendikeleri; saklama koşulları;
—MULTİCOLD kullanımıyla ortaya çıkan istenmeyen etkilerde yapılması gerekenler;
—MULTİCOLD kullanışı ile ilgili öneriler, uygulanım biçimi, doz bilgisi; bunlarla ilgili hekim ve hastaların okuması için hazırlanmış prospektüslerin pdf belgelerinde Neutec İlaç’ın daha kapsamlı açıklamalarına erişilebilir.
MULTICOLD Efervesan Tablet kullanma talimatı
MULTICOLD EfervesanTablet İlaç Prospektüsü

MULTİCOLD Efervesan Tablet’e ait pdf belgesi (kısa ürün bilgisi)
MULTİCOLD Efervesan Tablet'e ait pdf belgesi (kısa ürün bilgisi)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir