MOXAI 400 mg/250 ml İnfüzyon Solüsyonu

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi  Moksifloksasin‘ dir. MOXAI 400 mg/250 ml İnfüzyon Solüsyonu, vücutta enfeksiyon oluşturan bir çok farklı türdeki bakterileri yok edici etkisi olan antibiyotik bir ilaçtır.  MOXAI Flakon, bronşların iltihaplanması (kronik bronşitte kötüleşme), bademcik iltihabı, farenjit, orta kulak iltihabı, yüz sinüslerinin iltihabı, akciğerdeki hava keselerinin iltihabı (zatürre) gibi solunum yollarındaki bakteri kaynaklı enfeksiyonlar, iltihabi yaralar, selülit, impetigo, kıl kökü iltihabı, dolama, çıban, apse, ter bezlerinin iltihabı gibi bakterilere bağlı cilt enfeksiyonları, karın zarı enfeksiyonu,  idrar kesesi-idrar kanalı iltihabı, böbrek iltihabı gibi komplike olmayan alt ve üst idrar yolu enfeksiyonları, bayanlarda kalça kemikleri arasındaki boşlukta vajina, döl yatağı ve yumurtalık enfeksiyonlarının giderilmesinde etki gösterir.

 

MOXAI 400 mg/250 ml İnfüzyon Solüsyonu Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız öngörülmez.
  2. MOXAI Flakon, bakteri kaynaklı enfeksiyonlarda etki gösteren antibiyotik bir ilaçtır.
  3. Soğuk algınlığı ve gripte kullanımı önerilmemektedir. Yalnızca bakteri kökenli enfeksiyonlarda faydasını gösterir.
  4. Eğer antibiyotik alerjisi, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı, kendinizde ya da ailenizde uzun QT aralığı varlığı, çizgili kas zayıflığı, eklemlerinizde problemler, yüksek kan şekeri, epilepsi veya ani hastalık nöbetleri , kalp atımlarında düzensizlik, kanda düşük potasyum seviyesi gibi rahatsızlıklardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmadan rahatsızlıklarınız hakkında hekiminizle görüşmelisiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına gereksinim duyulabilir.
  5. İlacınızı kullanırken, ani bir ağrı, acı, şişlik ve eklemlerinizde hareket zorluğu gibi durumlarla karşılaşırsanız, ilacın kullanımını durdurup acilen hekiminizle irtibata geçiniz.
  6. Kullanımınız süresince tendon şişmesi ya da yırtılması gelişebilir. Eğer, altmış yaşın üzerindeyseniz veya  ağızdan steroid grubu bir ilaç alıyorsanız ya da  böbrek, kalp veya akciğer nakli geçirdiyseniz bu riskle karşı karşıya kalma olasılığınız daha fazladır.
  7. İlacı kullanırken  kendinizi iyi hissetseniz bile hekiminizin önerdiği sürece kullanmanız gerekiyor. Çünkü enfeksiyon tamamen temizlenmeden de rahatsızlıklarınızda  iyileşmeler görülebilir.
  8. İlacın kullanımıyla ishal gelişebilir.  Eğer sulu ve kanlı ishaliniz var ise acilen  hekiminizle görüşünüz. Bu durum yeni bir enfeksiyonun habercisi olabilir. Hekim önermedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç almayınız.
  9. İlacı kullanımınız süresince mümkün olduğunca güneşe çıkmayınız.  Güneş lambaları ve solaryumdan uzak durunuz. Bu ilaç cildinizi güneş ışıklarına karşı daha hassas hale getirebilir ve güneş yanıkları meydana gelebilir. Dışarı çıkmanız halinde koruyucu giysiler giyiniz.
  10. •18 yaşın altındaki kişilere vermeyiniz.
  11. Bu ilacı kullanırken her zamankinden daha fazla su içmelisiniz.
  12. Gebelik (hamilelik) dönemi ve emzirme dönemlerinde MOXAI Flakonun kullanılması öngörülmemektedir. Doğmamış bebekte doğum kusurları oluşabilir. Emzirme döneminde, anne sütüyle emzirilen bebeğe zarar verebilir.

 

MOXAI 400 mg/250 ml İnfüzyon Solüsyonu’ nun kullanım Şekli:

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış veya size tavsiye edilenden fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
  2. MOXAI, toplardamara infüzyon yoluyla kullanılmaktadır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekiminizle görüşünüz.
  2. Kanlı veya sulu ishal, kalp atımlarında düzensizlik, eklem ağrısı, ciltte kabartı,  idrar tutukluğu, koyu renkli idrar, kolay kanama ya da çürük oluşumu, ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı, uyuşukluk, karıncalanma ve vücudun herhangi bir yerinde şiddetli ağrı, yüzde soluk renk, halüsinasyon görme, bilinç bulanıklığı, depresif ruh hali, irade dışı kasılmalar gibi yan etkilerde acil tıbbi destek için hekiminizle irtibata geçmelisiniz.
  3. Baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, sulu dışkı, ağızda tat bozukluğu, eklemlerde ağrı, asabi, kaygılı, telaşlı veya heyecanlı hissetme; uyku problemleri (uyuyamama veya kabuslar); vajinal kaşıntı veya akıntı; ciltte hafif kaşınma yan etki olarak rastlanabilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Moksifloksasin
İlaç Marka İsmi: MOXAI 400 mg/250 ml İnfüzyon Solüsyonu

MOXAI 400 mg/250 ml İnfüzyon Solüsyonu kullanma talimatı


MOXAI 400 mg-250 ml İnfüzyon Solüsyonu kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir