MOLCEF 200 mg film kaplı tablet

Endikasyon Bilgisi:

Etken maddesi  Sefiksim’dir.  MOLCEF 200 mg film kaplı tablet, alt ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında, idrar yolu enfeksiyonlarında ve bel soğukluğu rahatsızlıklarında tedavi edici bir antibiyotiktir.

MOLCEF film kaplı tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Sefiksim (MOLCEF), bakteri hücre duvar sentezi inhibitörü, 3.kuşak sefalosporin grubu  antibiyotik.
  2. MOLCEF, anne sütüne geçer, hamilelikte B katagorisindedir.
  3. Etkileşim: Probenesid, karbamazepin ve antikoagülanlar.
  4. Yan etki: Mide-bağırsak şikayetleri, ishal ya da yumuşak gaita, gaz, iştah kaybı.

 

MOLCEF film kaplı tablet’in Kullanım Şekli :

  1. MOLCEF de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. MOLCEF ile tedaviniz sadece hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  2. İlacınızın her dozunu yeterli miktarda suyla beraber içiniz. MOLCEF yetişkinlerde, günde 2 kez 200 mg lık 1’er tablet ya da günde 1 kez 400 mg lık 1 tablet şeklinde kullanılır.
  3. MOLCEF, çocuklarda günde 1 kez 8 mg/kg ya da 2 kez 4 mg/kg dozlarında uygulanır.

 

İlaç Etken maddesi: Sefiksim trihidrat
İlaç Marka İsmi: MOLCEF 200 mg film kaplı tablet
İlaç ruhsat sahibi:  Neutec İlaç San. Tic. A.Ş.
Adres: Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Teknopark Alanı D1 Blok Esenler / İstanbul Tel: 0 212 484 28 60-Faks: 0 212 481 61 11 E-posta: bilgi@neutec.com.tr
MOLCEF  film kaplı tablet sırasıyla; Antienfektifler (sistemik), Sistemik antibakteriyeller, Beta Laktam Antibakteriyeller, Üçüncü kuşak sefalosporinler ve sefiksim olarak sınıflandırılmış şekilde,  J01DD08 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz MOLCEF film kaplı tablet’in üretimini : Neutec İlaç Sanayi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. MOLCEF in 200 mg ve 400 mg lık tablet formları mevcut olup kullanma talimatı (ilaç prospektüsü) ve MOLCEF ‘e ait kısa bilgi pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen (yan) etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

MOLCEF 200 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

MOLCEF 200 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

MOLCEF 200 mg kısa bilgi

MOLCEF 200 mg kısa bilgi

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir