MODIWAKE 200 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Modafinil‘ dir. MODIWAKE 200 mg Tablet, uyku hastalığına (narkolepsi) bağlı aşırı uyku eğilimi olan hastalarda uyku halini azaltan ve uyanıklık halini (uykusuzluğu) artıran bir ilaçtır. MODIWAKE, nedeni belli olmayan  aşırı uyuma hali, vardiyalı çalışmaya bağlı uyku bozuklukları, uyku esnasında solunum yollarının tıkanması sebebiyle gelişen geçici soluk kesilmesi veya yavaş soluma (obstrüktif uyku apne / hipopne sendromu) ile seyreden uyku bozukluklarının tedavisinde  ve Narkolepside görülen gündüz aşırı uykululuk hali ve uygun olmayan durum ve zamanlarda uyuyakalma (uyku atakları)  eğilimi olan hastalarda uyanıklık halini arttırmak için  kullanılır. Narkolepsiyi iyileştirir ve gün içerisinde yaşanabilecek uyku ataklarını önler.

 

MODIWAKE 200 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. MODIWAKE, uyku hastalığına (narkolepsi) bağlı aşırı uyku eğilimi olan hastalarda, uyanıklık sağlayıcı olarak kullanılır.
  3. Tedaviye uyku bozuklukları konusunda deneyimli ve tecrübeli bir doktorun önerisiyle veya kontrolünde
    başlanmalıdır.
  4. Bağımlılığa sebep olabilir. Uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.
  5. Eğer kalp atımlarınızda düzensizlik (aritmi)  veya kontrol altına alınamayan, orta ya da ciddi derecede yüksek  kan basıncınız (hipertansiyon) varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  6. Bazı durumlarda MODIWAKE Tablet kullanımı özel dikkat gerektirir. Bundan dolayı herhangi bir kalp hastalığınız veya geçmişte yaşanmış kalp krizi öykünüz varsa ya da böbrek veya karaciğer hastalığınız, geçmişinizde  alkol ya da hap bağımlılığı öykünüz varsa veya depresyon, karamsar duygusal durum, anksiyete (endişe/kaygı durumu), gerçeklerden kopma (psikoz), aşırı uyarılma ( (eksitasyon) ve bipolar bozukluk (ruhsal durumdaki zıt yönlü değişiklikler, duygu durum bozukluğu) varsa ; kullanmaya başlamadan önce durumunuz hakkında doktorunuzu bilgilendiriniz. Bu ilacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir veya ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  7. Tedaviniz süresinde, eğer depresyon gelişirse, diğer insanlara karşı düşmanlık veya saldırganlık hissederseniz, intihar düşünceleri ya da davranışlarınızda bir değişiklik olduğunu fark ederseniz hemen doktorunuzla görüşünüz.
  8. Tedaviniz sırasında cilt döküntüsü görülürse ilacı kullanmayı bırakıp, acilen doktorunuza başvurunuz.
  9. Bu ilacı en fazla  1 ila 2 hafta veya daha kısa süre kullanınız. Bağımlılık yapabilir.  Eğer daha uzun süre kullanmanız  gerekiyorsa ailenizin ve çevrenizdekilerin ruh halinizdeki değişimler konusunda  dikkatli olmaları ve doktorunuzun sizi bu süre zarfında düzenli olarak kontrol etmesi gerekiyor.
  10. İlacın kullanımıyla yaşlı hastalarda karaciğer  fonksiyonlarında azalma olabileceğinden doz ayarlaması yapılmalıdır.
  11. Tedaviniz sırasında alkol kullanmaktan kaçınınız.
  12. • İlacın çocuklarda kullanımı konusunda etkinlik ve güvenliği henüz kanıtlanmamış olması; ayrıca psikiyatrik yan etkiler ve deriyle ilgili ciddi aşırı duyarlılık riskleri sebebiyle 18 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmez.
  13. İlacın içeriğinde düşük miktarda laktoz bulunur. Eğer daha önceden doktorunuz
    tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu söylenmişse bu ilacı almadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  14. İlacın kullanımı sersemlik hali ve görme bulanıklığına sebebiyet verebilir.  Bundan dolayı araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  15. Hamilelik  ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Hamilelik döneminde doğmamış bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

MODIWAKE 200 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Midede  yol açabilecek tahrişi azaltabilmek amacıyla yemeklerle birlikte veya yemekten sonra tok karnına almanız önerilir.
  3. Yetişkinlerde günlük önerilen doz: 200 – 400 mg  (1 veya 2 tablet) dır. Tedaviye hastanın yanıtına göre 200 mg ile başlanmalıdır. Günde tek doz olarak 1 kez veya ikiye bölünmüş olarak sabah ve öğlen verilebilir.
  4. Tedaviye uyku bozuklukları konusunda deneyimli ve tecrübeli bir doktorun önerisiyle veya kontrolünde
    başlanmalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda  acilen doktorunuzu bilgilendiriniz
  2. Baş ağrısı çok yaygın, sinirlilik, uykusuzluk, aşırı yorgunluk, kuvvetsizlik,  anksiyete, anormal düşünceler, zihin karışıklığı, al basması, iştah azalması, görme bulanıklığı, kalp atışlarında düzensizlik, anjina (göğüs ağrısı), karaciğer enzimlerinde artış, ishal veya kabızlık, bulantı, mide ağrısı, hazımsızlık, ağız kuruluğu yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Modafinil
İlaç Marka İsmi: MODIWAKE 200 mg Tablet

MODIWAKE 200 mg Tablet kullanma talimatı


MODIWAKE-Tablet-İlaç-Prospektüsü

MODIWAKE 200 mg Tablet kısa ürün bilgisi


MODIWAKE 200 mg Tablet kısa ürün bilgisi

Ruhsat Sahibi : GENERICA iLAC SAN. VETIC. A.S.
Dikilitas Mah. Yildiz Posta Cad. 48/4  34349-Esentepe-ISTANBUL
Tel: 0 212 376 65 00
Faks: 0 212 213 53 24

Üretici Firma: BERKO İlaç ve KiMYA SAN. A.Ş.
Adil Mah. Yörükler Sok. No: 2  34935 Sultanbeyli / İSTANBUL

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir